Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Tuningowane G36 Zbrojownia

Recommended Posts

Witam, wiem że już mam mój lewitujący gdzieś tutaj w tym dziale temat na temat replik w którym zawzięcie bronię się przed G36 i upieram przy AUGu, po przemyśleniu tego i zauważeniu jak cudnie zmniejszy to całościowy koszt sprzętu zainteresowałem się tym: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=92_99&%20products_id=140 i teraz pytanie, czy GB w tej replice nie pierdyknie przy takich bebechach? Czy Gumka zielona G&G może być czy już coś mocniejszego musi tam wejść? Bateria jaką oni dają to zostawić czy kupić inną?

Ok, Gietkę boyi zaraz rzucę okiem, ogółem to zainteresowała mnie ta oferta bo nie trzeba nic w żadne tuningi mocowe się bawić już a w wypadku AUGa to jak sobie liczyłem to na samego AUGa z preclufą, gumeczką i tuningiem do ~420fps bym musiał około 1100zł wyłożyć, a tutaj za 790 mam już moc pakuję preckę i gumkę i za około 900 zł jest przyzwoita replika do lasu. A ten model: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=92_99&%20products_id=1098 ? Właściwie to G36 to patrze tak żeby jakoś dłuższe było, taki kaprys mam ;p

W tym G36 JG, te 3-4 stówy więcej płacisz za

- wymianę spręzyny na sprężynę M120

- wymianę prowadnicy spręzyny nawzmocnioną łożyskowaną prowadnicę sprężyny

- wymianę łożysk na stalowe łożyska ślizgowe

- skorygowanie podkładek pod zębatkami

i za ciulowy akumulator o małej pojemności (1100)

Więc po mojemu się nie opłaca.

Edited by korobov

Odpuściłbym sobie taką ofertę, gdzie nie ma nawet informacji jakich firm są te wymieniane części. G36 C nie jest wcale takie krótkie, popatrz sobie na fotki ludzi z tymi replikami :icon_wink: Jakbym miał te 800 zł to i możliwość kupna Giety Aresa to nawet bym nie patrzył na stare JG :P

To właściwie poczekam aż dostanę wypłatę, wtedy będę myślał lepiej bo teraz to nawet nie wiem już sam co chce. Tak tylko z Gietkami jeszcze, tam preclufki to są jakieś specjalne dedykowane? Bo tak szukam to dokładnie w takiej długości jak one mają to nie widziałem żadnych

Widziałem stare JG, strasznie plasticzane, świeci się i brzydkie. Sam posiadam aresa, i nowe g36 jg kolorem plastiku aż tak bardzo się nie różni. Jednak mając do wyboru jg za 800 zł z 410 fps po tuningu ( nie wiadomo czy to stara wersja czy nowa) a markową replikę w zbliżonej cenie gdzie możesz wymienić sobie sprężynę bez rozkręcania gb i raczej Ci to nie pierdyknie, wybór jest oczywisty :) I do tego blowback, który ew. można odłączyć.

Dobra, to powiedzmy że zaszalałem, firma również zaszalała dali mi dużą wypłatkę. Kupuję tego ARESa i teraz tak jak w przypadku zwykłych "chinoli" zazwyczaj jest pisane - "Wymień precke i gumke HU!" Tak tutaj też zachodzi taka konieczność wymiany tego żeby celnie to strzelało?

To będę brał to coś od Umarexa, pierw sobie gumkę hu zmienie na zieloną G&G a po drugiej wypłacie się pobawie w tuningi inne (preclufa, sprężyna m120/130 i chyba zębatki wtedy trzbea będzie pozmieniać i tłok, bo tak w temacie o tym pisali że szlag je trafia)