Roxah Posted January 23, 2013 Report Share Posted January 23, 2013 Witam, wiem że już mam mój lewitujący gdzieś tutaj w tym dziale temat na temat replik w którym zawzięcie bronię się przed G36 i upieram przy AUGu, po przemyśleniu tego i zauważeniu jak cudnie zmniejszy to całościowy koszt sprzętu zainteresowałem się tym: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=92_99&%20products_id=140 i teraz pytanie, czy GB w tej replice nie pierdyknie przy takich bebechach? Czy Gumka zielona G&G może być czy już coś mocniejszego musi tam wejść? Bateria jaką oni dają to zostawić czy kupić inną? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted January 23, 2013 Report Share Posted January 23, 2013 Nie pierdyknie, ale ta wersja to wiosło. Weź pomyśl nad Gietką Boyi lepiej, a jak masz te 799 zł to nad Aresem. Quote Link to post Share on other sites
Roxah Posted January 23, 2013 Author Report Share Posted January 23, 2013 Ok, Gietkę boyi zaraz rzucę okiem, ogółem to zainteresowała mnie ta oferta bo nie trzeba nic w żadne tuningi mocowe się bawić już a w wypadku AUGa to jak sobie liczyłem to na samego AUGa z preclufą, gumeczką i tuningiem do ~420fps bym musiał około 1100zł wyłożyć, a tutaj za 790 mam już moc pakuję preckę i gumkę i za około 900 zł jest przyzwoita replika do lasu. A ten model: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=92_99&%20products_id=1098 ? Właściwie to G36 to patrze tak żeby jakoś dłuższe było, taki kaprys mam ;p Quote Link to post Share on other sites
korobov Posted January 23, 2013 Report Share Posted January 23, 2013 (edited) W tym G36 JG, te 3-4 stówy więcej płacisz za - wymianę spręzyny na sprężynę M120 - wymianę prowadnicy spręzyny nawzmocnioną łożyskowaną prowadnicę sprężyny - wymianę łożysk na stalowe łożyska ślizgowe - skorygowanie podkładek pod zębatkami i za ciulowy akumulator o małej pojemności (1100) Więc po mojemu się nie opłaca. Edited January 23, 2013 by korobov Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted January 23, 2013 Report Share Posted January 23, 2013 Odpuściłbym sobie taką ofertę, gdzie nie ma nawet informacji jakich firm są te wymieniane części. G36 C nie jest wcale takie krótkie, popatrz sobie na fotki ludzi z tymi replikami :icon_wink: Jakbym miał te 800 zł to i możliwość kupna Giety Aresa to nawet bym nie patrzył na stare JG :P Quote Link to post Share on other sites
Roxah Posted January 23, 2013 Author Report Share Posted January 23, 2013 To właściwie poczekam aż dostanę wypłatę, wtedy będę myślał lepiej bo teraz to nawet nie wiem już sam co chce. Tak tylko z Gietkami jeszcze, tam preclufki to są jakieś specjalne dedykowane? Bo tak szukam to dokładnie w takiej długości jak one mają to nie widziałem żadnych Quote Link to post Share on other sites
korobov Posted January 23, 2013 Report Share Posted January 23, 2013 Radził bym też odpuścić sobie nawet szukanie replik G36 SRC. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted January 23, 2013 Report Share Posted January 23, 2013 To kupuje się trochę krótszą lub dłuższą preckę. Tłumik płomienia ukryje parę cm więcej. Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted January 23, 2013 Report Share Posted January 23, 2013 Widziałem stare JG, strasznie plasticzane, świeci się i brzydkie. Sam posiadam aresa, i nowe g36 jg kolorem plastiku aż tak bardzo się nie różni. Jednak mając do wyboru jg za 800 zł z 410 fps po tuningu ( nie wiadomo czy to stara wersja czy nowa) a markową replikę w zbliżonej cenie gdzie możesz wymienić sobie sprężynę bez rozkręcania gb i raczej Ci to nie pierdyknie, wybór jest oczywisty :) I do tego blowback, który ew. można odłączyć. Quote Link to post Share on other sites
szkielet1990 Posted January 23, 2013 Report Share Posted January 23, 2013 Ah ten blowback w Aresie, leży u mnie właśnie taki Ares kolegi z połamanym suwadłem blowbacku :) przebieg? Jakieś 10 - 15 tyś kulek. Quote Link to post Share on other sites
Roxah Posted January 24, 2013 Author Report Share Posted January 24, 2013 Dobra, to powiedzmy że zaszalałem, firma również zaszalała dali mi dużą wypłatkę. Kupuję tego ARESa i teraz tak jak w przypadku zwykłych "chinoli" zazwyczaj jest pisane - "Wymień precke i gumke HU!" Tak tutaj też zachodzi taka konieczność wymiany tego żeby celnie to strzelało? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted January 24, 2013 Report Share Posted January 24, 2013 Raczej tak, nie wiem nic na temat stockowej lufy, ale w opisie nie ma informacji, że jest to lufa precyzyjna lub "pół" precka http://forum.wmasg.pl/topic/119967-g36-blow-back-ares/ Quote Link to post Share on other sites
Roxah Posted January 24, 2013 Author Report Share Posted January 24, 2013 A co z Umarexem? Czytałem że jest to to samo wewnętrznie co ARES, ile w tm prawdy? http://gunfire.pl/product-pol-1152196304-Replika-karabinka-szturmowego-H-K-G36CV-EBB-BLACK.html Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted January 24, 2013 Report Share Posted January 24, 2013 Wg różnych źródeł to samo, wg innych minimalne różnice. Więc bierz co Ci się bardziej podoba. Co do gumki to w moim jest lipna, lufa moim zdaniem dobra i komora też. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted January 24, 2013 Report Share Posted January 24, 2013 G36 CV to fajna sprawa. Regulowana kolba jest całkiem fajna, przynajmniej dla mnie :F Jak Tobie nie przypasuje to zawsze możesz sprzedać bo ponoć w zestawie jest też zwykła kolba. Quote Link to post Share on other sites
Roxah Posted January 25, 2013 Author Report Share Posted January 25, 2013 To będę brał to coś od Umarexa, pierw sobie gumkę hu zmienie na zieloną G&G a po drugiej wypłacie się pobawie w tuningi inne (preclufa, sprężyna m120/130 i chyba zębatki wtedy trzbea będzie pozmieniać i tłok, bo tak w temacie o tym pisali że szlag je trafia) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts