drozdek96 Posted January 23, 2013 Report Share Posted January 23, 2013 Witam! Mam problem z moim Coltem. Bawię się często zamkiem, lecz kiedy chcę, aby wrócił do normalnego położenia to się zablokowuje i muszę w niego lub w lufę zewnętrzną lekko uderzyć, dopiero wtedy powraca do normalnego położenia, a poza tym lufa zewnętrzna nie jest stabilna - rusza się, w dodatku niezależnie od zamka. Jest to bardzo denerwujące i przeszkadza w użytkowaniu. Liczę na szybką pomoc! Pozdrawiam, Drozdu Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted January 29, 2013 Report Share Posted January 29, 2013 Lufa ma luz (nawet mieć powinna) i nic z tym nie zrobisz, lekko klekocze co faktycznie może być denerwujące - spotkałem się z lufami wciskanymi i nakręcanymi w różnych modelach 1911, rzadko która nie klekotała, zwłaszcza przy zamku w tylnym położeniu. Taka ich uroda. No chyba że masz coś nieskręcone dobrze, to może wtedy klekotać bardziej i zamek może blokować. Innych powodów niewracania zamka może być kilka: - sama blokada/ząb blokujący po ostatniej kulce zamek w tylnym położeniu, może zbyt dociskać i trzeć, - bywało też, że zawijała się głowica gumowa w cylindrze i nie wracał cylindra ani zamek, - może być coś zapiaszczone lub nieprzesmarowane. A w ogóle to nie baw się repliką na sucho, bo zepsujesz ;p Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 A w ogóle to nie baw się repliką na sucho, bo zepsujesz ;p Powiedz to mi, ja się non-stop bawię repliką na sucho i jakoś nie zauważyłem jakiegoś uszczerbku. :D Idąc tym tokiem myślenia, strach pomyśleć co by się stało z naszym "gunem" podczas strzelania. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 siurkiem się pobaw... trzeba oczywiście przeładować replikę, choćby przy smarowaniu, ale są kolesie, którzy bawią się non stop bez maga - w przeładuj, strzel - bo fajnie stuka (często nawet na zabezpieczonym im się udaje) i zwykle przy tym nagle coś się urywa, podwija, rysuje, dopada lub psuje po prostu. A później jest ból i 100 pytań do. o dziwo podczas strzelania wynika mniej usterek, choćby nawet przez fakt że greengas (zwykle z domieszką olejku) coś tam lekko smaruje. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Jak mamy sraczkowatą replikę, to niezależnie czy z niej strzelamy na sucho, czy na mokro (czyt. z green gazem), to i tak się rozwali. Natomiast takie bajeczki, że bawienie się repliką i strzelanie z niej na sucho szkodzi, to bzdury. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Jak mamy sraczkowatą replikę, to niezależnie czy z niej strzelamy na sucho, czy na mokro (czyt. z green gazem), to i tak się rozwali. Natomiast takie bajeczki, że bawienie się repliką i strzelanie z niej na sucho szkodzi, to bzdury. A znasz powiedzenie "Daj debilowi łyżkę to się pokaleczy" ? Zdanie mam jakie mam i go nie zmienię, większość gaziaków do naprawy dostaję po "zabawach" na sucho. Firma ani cena nie stanowi, czasem sam się dziwię jak daną część można było zepsuć/skrzywić/złamać. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Mam 5 gaziaków, wszystkimi równo bawię się na sucho, wszystkie od lat działają. A wiesz czemu? Bo nie są od WE ani KJW ani nie jest to glock KSC (i tak dalej i tak dalej). Bawienie się na sucho repliką nie powoduje większego zużycia repliki niż bawienie się "na mokro" a chyba nawet mniejsze. Jak replika jest gówniana to rozpadnie się tak czy srak, jak jest w miarę solidna to przetrwa i zabawę na sucho i na "mokro". Ja mogę powiedzieć, że wszystkie gaziaki jakie trafiają mi na serwis dostaję po zabawach "na mokro" Czy to czegoś dowodzi? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Dex, w senie że dostajesz tanaki i m700 gazowe bez blowback? Ale tu się po woli offtop robi. Za kilka dni usunę wszystko co nie jest o tytułowej replice Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Nie rozumiem. Te repliki nie mają BB z resztą trafiają na serwis sporadycznie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts