Rambo95 Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 Witam. Chciałbym zrobić tuning swojego skorpiona, lecz ma nietypowy gearbox. Części jakie myślałem by do niego wsadzić to: - sprężyna m100 (prosiłbym o doradzenie jakiej firmy wsadzić) - silnik: Element - Silnik MAX Speed - Krótki, Guarder - Silnik High Speed Revolution - Krótki, bądź te same silniki tyle, że wersja długa, ponieważ nie wiem jaki wejdzie - gumka HU G&G zielona - cylinder (prosiłbym o napisanie jaki cylinder do niego da się włożyć) - głowica cylindra: Element - Głowica Cylindra - Ver. 2 bądź G&G - Głowica cylindra - V. II - dysza: Element - Dysza Uszczelniona - MP5, Element - Dysza Uszczelniona - MP5K, Element - Dysza Uszczelniona - P90, G&G - Dysza uszczelniona MP5, Guarder Uszczelniona dysza do MP5 (podałem kilka dysz ponieważ nie wiem która wejdzie do tego małego cacka) - głowica tłoka: Element - Głowica Tłoka - Wyciszona łożyskowana, Guarder - Głowica tłoka Bore Up - prowadnica sprężyny: doradźcie mi jaką najlepiej kupić, bo myślałem nad Guarderem, Ultimatem, Elementem bądź G&G - tłok: Element - Tłok Wzmocniony + Głowica Tłoka - Transparent, Element - Tłok Wzmocniony - Full Steel Teeth - IN0405, Ultimate - Tłok Polycarbonate - Full Teeth Zależy mi bardziej na szybkostrzelności w tej replice, więc doradźcie mi co z tych części mogę wsadzić do niej i co powinienem jeszcze wsadzić poza tymi częśćmi. Z góry dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 Grubooo A czytałeś może ten temat ?? http://forum.wmasg.pl/topic/120285-skorpion-jg-jg0451/ Przemyśl jeszcze raz co chcesz stuningować. Quote Link to post Share on other sites
Rambo95 Posted January 25, 2013 Author Report Share Posted January 25, 2013 Tak, czytałem ten temat. Trzmiel napisał, że da radę go stuningować i jakie części można stuningować i dlatego się pytam czy te części co ja podałem by pasowały. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 Podałeś części do GB z pełnowymiarowych AEGów. W Scorpionie montowany jest wynalazek znany z AEPów. To są dwie różne konstrukcje, części które podałeś nie będą pasować. Potrzebujesz części takich jak te: http://www.specshop.pl/index.php?cPath=22_133_228 które niestety są niedostępne. A tak swoją drogą to i wiele z tego nie wyciągniesz. Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted January 26, 2013 Report Share Posted January 26, 2013 Od razu napiszę z doświadczenia (mam wykręcone mp7a1) bez 5-6 stów nawet nie zaczynaj tematu. 95% części nie jest dostępnych w Polsce, a resztę trzeba sprowadzać z wielu różnych sklepów (dochodzą kolejne niemałe koszty przesyłek). To co osiągniesz będzie bardzo satysfakcjonujące jak na AEPa w CQB (270-320) fps. Nie mówię, że nie warto - po prostu trzeba tego bakcyla. Przy okazji większość serwisów i serwisantów albo nie chce ruszać mini gb albo je partaczy. Czekam na Rambo95, bo chyba jednak ten temat okaże się pomyłką, chociaż kto wie :icon_wink: . Quote Link to post Share on other sites
Rambo95 Posted January 28, 2013 Author Report Share Posted January 28, 2013 Aha, rozumiem. Kurde, szkoda sądziłem że da rade wsadzić części od zwykłych AEG-ów. A tak to z serwisantami to wiem, bo dzwoniłem do gunfire i już na dzień dobry facet powiedział, że nie przerobią mi tego gearboxa. No cóż 5-6 stów też nie chodzi sobie drogą, ale zapewne będzie warto poprawić fpsy z 280 na 320 i by była bardziej szybkostrzelna. :P Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 http://allegro.pl/sklep/20377729_revolution-asg-shop?id=20377729&p=4 Ten użytkownik ma w ofercie tłoki i gumki HU do AEPów. Zawsze to jakiś początek :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
Rambo95 Posted January 29, 2013 Author Report Share Posted January 29, 2013 A sprężynka do tego skorpiona to pasuje zwykła z AEG-ów ?? Czy też trzeba zamawiać jakąś specjalną ?? Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted January 31, 2013 Report Share Posted January 31, 2013 Są specjalne do AEPów np. Nineball, MAG, DeepFire Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts