KWX-PL Posted January 26, 2013 Report Share Posted January 26, 2013 Czy opłaca się kupować same ładownice w tym sklepie?Nie mówię o całych kamizelkach bo wyczytałem, że się prują. Myślę o zakupie takich ładownic: 1. Ładownice na kolbę 2 Ładownica na magazynki 3. Ładownica Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted January 26, 2013 Report Share Posted January 26, 2013 Nie opłaca się. Quote Link to post Share on other sites
KWX-PL Posted January 26, 2013 Author Report Share Posted January 26, 2013 Dzięki Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 (edited) Dobrze poszukasz, to w podobnej kasie dostaniesz markowy, choć używany, sprzęt i na tym właśnie bym się skupił. Prawda jest jednak taka, że choć wszyscy na ACMie psy wieszają, to czasem zdarzają im się niezłe wyroby. Więcej jednak zależy od wprawności danego Chińczyka niż konkretnego modelu fragmentu oporządzenia. Za to standardem realizowanym z wprawą godną lepszej sprawy są krzywe palsy czy naprawdę słabe rzepy (nie mówiąc już o plastikach). Z drugiej strony niewielu się przyznaje, ze ma jakieś nylonowe ładownice z ACM, bo od razu zostałby wyklęty przez grono "cordura albo śmierć". Tymczasem często w airsoftowym - niedzielno-jebankowym - użytku potrafią wytrzymać dłuższy czas. Edited January 27, 2013 by shardac Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 (edited) Nie opłaca się. To prawda... (...) Z drugiej strony niewielu się przyznaje, ze ma jakieś nylonowe ładownice z ACM, bo od razu zostałby wyklęty przez grono "cordura albo śmierć". Tymczasem często w airsoftowym - niedzielno-jebankowym - użytku potrafią wytrzymać dłuższy czas. ...i to też prawda. Jeśli nie masz "kasy" na oporządzenie przyzwoitej jakości, nie kupuj słabego (A.C.M., Miltec itp) rozejrzyj się za używanym dobrej marki, który można kupić za podobną "kasę" a często nawet taniej, a wytrzyma Ci dłużej niż tamten nowy. Edited January 27, 2013 by Powała Quote Link to post Share on other sites
KWX-PL Posted January 27, 2013 Author Report Share Posted January 27, 2013 Ja kasę mam. Najbardziej mnie interesowała ładownica na kolbę, aby trzymać tam baterię. Wielkie dzięki za pomoc :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Panas Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Prawda jest jednak taka, że choć wszyscy na ACMie psy wieszają, to czasem zdarzają im się niezłe wyroby. Więcej jednak zależy od wprawności danego Chińczyka niż konkretnego modelu fragmentu oporządzenia. Za to standardem realizowanym z wprawą godną lepszej sprawy są krzywe palsy czy naprawdę słabe rzepy (nie mówiąc już o plastikach). Sam meteriał i szycie w ładownicach ACM da radę. Co prawda nie jest to najlepsza cordura, ale w warunkach ASG raczej się nie powinna przecierać. Na dłuższą metę jednak zaczną boleć bardzo ważne detale - rzepy, napy i czasem klamry. Pętelka szybko się "wyrobi", a wymienić rzep nie jest tak łatwo. Podobnie z napami, po pewnym czasie mogą już nie trzymać tak dobrze. Najłatwiej jest zobaczyć ofertę Miwo (oba) i tam coś dobrać, lub również male biznesy naszych rodaków: Aries Outdoor i PS Tactical Gear (taniej niż na miwo raczej nie będzie, ale zrobią to jak chcesz, z czego chcesz i zrobią to dobrze :) Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Co prawda nie jest to najlepsza cordura To ACM szyje "szpej" z cordury? :F taniej niż na miwo raczej nie będzie Jak robiłem parę razy zamówienie u PSTG to zawsze było taniej niż w MIWO L. :icon_wink: Tylko czas oczekiwania dłuższy. Z tym się trzeba liczyć. Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 Sam meteriał i szycie w ładownicach ACM da radę. Co prawda nie jest to najlepsza cordura, :icon_smile: To nie jest cordura. Wszystko produkcji ACM, co widziałem, było z nylonu. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 Nylon, nylon, nylon, jest nawet w opisach. Co prawda moja Pani biega od roku w "cheście" od A.C.M. i jak na razie nic się nie dzieje, ale może dla tego, że Chińczyk, który go szył dostał przypadkowo więcej ryżu... :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Panas Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 To ACM szyje "szpej" z cordury? :teethh: "nie szyje z najlepszej cordury" to nie oznacza, że twierdzę że szyje ze słabej cordury, po prostu nie szyje z najlepszej cordury ; ) Jak robiłem parę razy zamówienie u PSTG to zawsze było taniej niż w MIWO L. :icon_wink: Tylko czas oczekiwania dłuższy. Z tym się trzeba liczyć. Na kamizelki.prv.pl był kiedyś wątek, o porównywaniu cen do miwo itp. - chodziło ogólnie o mentalność polskiego klieanta (tym bardziej ASG). Dla tego chciałem pominać kwesti "będzie taniej" ; ) Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 "nie szyje z najlepszej cordury" to nie oznacza, że twierdzę że szyje ze słabej cordury, po prostu nie szyje z najlepszej cordury ; ) Chyba nie zrozumieliśmy się. ACM nie szyje z cordury, więc nie pisz po prostu nie szyje z najlepszej cordury skoro jej tam nie ma.. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts