Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Początkujący gunner

Recommended Posts

Witam, planuję kupić jakąś replikę już od paru lat, lecz nie wiem jaką słyszałem opinie, że na początek najlepszy jest kałach. Nie ukrywam, że nie chce mi się za bardzo czytać tych wszystkich obszernych poradników (które swoją drogą są bardzo dobre) Broń ma być jak narazie tylko do postrzelania z kolegami, którzy organizują sobię zjazd raz na jakiś czas. Jeżeli nie byłoby to problemem oczywiście przydałaby się również jakaś kamizelka i ochrona twarzy. Narazie mam tylko mundur i buty(desanty).

Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Poczekaj dozbieraj i kup cm.028 albo g36 od jg a jak koniecznie 150-200zł to pistolet sprężynowy :icon_lol:

Człowieku, jaki pistolet? Daj sobie spokój z pomaganiem innym, bo sam sobie nie radzisz.

W tej półce cenowej jedyną sensowną opcją jest shotgun AGM.

aaaalbooo.... cm030 :icon_biggrin: kocham ta replikę i po tuningu wyciągnie z 300fps

Na tuning wyłożysz tyle co na 2 następne sztuki, a w lesie nic stockem nie zdziałasz...

Edited by Pan_Flint

Człowieku, jaki pistolet? Daj sobie spokój z pomaganiem innym, bo sam sobie nie radzisz.

W tej półce cenowej jedyną sensowną opcją jest shotgun AGM.

I ja i mój kolega i inni mają pistolety są najprostSZe niezawodne,poręczne i najczęstSZe kupowane na początku także niewiem o co ci chodzi za 200zł kupi fajny pistolet!! częso full metal już za 100! ale niech wybierze co woli.

Na przyszłość- zwracaj uwagę na ortografię. I nie unoś się tak, bo odlecisz.

/ZuBeR

Kacper09 sam jesteś zielony i prosisz o pomoc, a doradzasz innym zielonym. Wstrzymaj się.

Nie doradzam tylko wyrażam swoją opinie jako posiadacz pistoletu nie jestem zwolennikiem strzelb wole pistolety.I tylko przedstawiam opcje a kupi i tak co zechce. Edited by Kacper09

Kacper, ale za 60zł ma się strzelbę z regulowanym HU, trzema magazynkami i szybkoładowarką do kulek w zestawie. W tej cenie nie kupi się dobrego sprężynowego pistoletu. HPA to koszt 100zł zakładając że nie ma żadnej promocji. Realia są takie ,że w tym budżecie nie kupi nic lepszego niż strzelby AGM a za resztę dobre kulki i ATESTOWANĄ ochronę oczu.

Kacper, ale za 60zł ma się strzelbę z regulowanym HU, trzema magazynkami i szybkoładowarką do kulek w zestawie. W tej cenie nie kupi się dobrego sprężynowego pistoletu. HPA to koszt 100zł zakładając że nie ma żadnej promocji. Realia są takie ,że w tym budżecie nie kupi nic lepszego niż strzelby AGM a za resztę dobre kulki i ATESTOWANĄ ochronę oczu.

Owszem tylko strzelba 3magazynki i szybkoładowarka za 60zł to jaka jakość? o strzelbie sie nie wypowiadam bo niemiałem ale 60zł za taki zestaw to troche chyba liche.

nie chce mi się za bardzo czytać tych wszystkich obszernych poradników (które swoją drogą są bardzo dobre)

You made my day ;)

@Kacper09

Masz właściwie zerowe pojęcie o replikach, więc po co się odzywasz?

btw chciałbym zobaczyć glocka cm.030 i 300fps w akcji :P

Poczekaj dozbieraj i kup cm.028 albo g36 od jg a jak koniecznie 150-200zł to pistolet sprężynowy :icon_lol:

Z pierwszą cześcią się zgodzę. Natomiast jeśli chodzi o pistolet sprężynowy to mimo, że żadnego nie miałem (poza takimi z kiosku za pare złotych) to jednak uważam, że lepszy będzie shotgun AGM. Jest tani, dobry, sprawdzony i dodatkowo wygodniej się go przeładowuje niż pistolet sprężynowy. W pistolecie sprężynowym po każdym strzale musisz pociągnąć za zamek czyli musisz położyć łapę na górze repliki. Więc albo trzymasz jedną rękę na rękojeści i spuście a drugą na zamku przez co zasłaniasz sobie przyrządy celownicze (ale możesz szybko przeładować) albo trzymasz jedną łapę na rękojeści a drugą gdziekolwiek i po każdym strzale kładziesz ją na zamku , przeładowujesz i zabierasz (co trochę czasu zajmie - wolniej strzelasz). Natomiast w pompce AGMa łapy cały czas trzymasz tam gdzie powinny być - jedna przy spuście a druga na czułenku przeładowania (czy jak się to nazywa).

Krótko i na temat. Jeśli nie masz ochoty dozbierać więcej kasy to bierz shotgun AGM. Link już dostałeś od Jacka Grota. Jest też wersja bez kolby.

Człowieku, zobacz co polecają Ci ludzie ze znacznie większym doświadczeniem - Shotgun AGM (Oprócz siejącego ferment Kacpra09). Pomijam fakt, że nie musisz czytać poradników, ale chociażby pierwszy z brzegu temat "jaka replika dla nowego" "co dla świeżaka" etc. na tym forum. a tematów takich było już conajmniej miliard.