Rosomak15 Posted February 5, 2013 Report Share Posted February 5, 2013 (edited) Witam, 3-letnie g36 zaczęło reagować tylko na naciskanie spustu jeśli dociskam go (spust) do lewej strony. W pierwszej chwili myślałem, że to styki są brudne czy przepalone. Rozkręciłem GB - faktycznie styki były bardzo brudne (smarem). Styki wyczyszczone, a gieta reaguje tak jak reagowała. Nie mam zbyt dużo czasu żeby go rozkręcać, skręcać i kombinować, więc pytam czy ktoś miał już podobny problem i czy wie jak go rozwiązać? Edited February 5, 2013 by Rosomak15 Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted February 6, 2013 Report Share Posted February 6, 2013 Sprawdzić opory na obwodzie elektrycznym, ewentualnie skontrolować i dogiąć blaszki stykowe. Quote Link to post Share on other sites
maciowalczak Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 Jak samo dogięcie nie pomoże, to możesz dolutowac miedziane blaszki szerokości styków, trochę je przedłużając w ten sposób - ja tak zrobiłem u mnie działa. Quote Link to post Share on other sites
maly46 Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Jeszcze jest mozliwosc ze ten "kucypel" ktory jest na spuscie moze nie lapac za to czarne cos ktore wchodzi miedzy blaszki. Quote Link to post Share on other sites
Rosomak15 Posted February 11, 2013 Author Report Share Posted February 11, 2013 Przepalona prawa blaszka, dużo z niej nie zostało - na zgięciu zrobiła się bardzo szczupła, od środka okopcona, dyndzel, który wchodzi między blaszki też okopcony, ale tylko od strony prawej. Powalcze troche z tym, może przywróce to do życia xD Quote Link to post Share on other sites
Rosomak15 Posted March 6, 2013 Author Report Share Posted March 6, 2013 Pardom, że post pod postem, ale całkiem przypadkiem zobaczyłem kolejną powiązaną usterkę - mianowicie grzeje mi się okablowanie - już po krótkiej serii jest ciepłe - a wtyczki podchodzą pod gorące. Replika strzela dobrze, ale krótko - winowajcą mogą być słabej jakości, wysłużone styki? Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted March 6, 2013 Report Share Posted March 6, 2013 Wtyki i kable. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts