PatrykAsg1 Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Witam ! Mam zamiar kupić pierwsze Li-po. Mam już imaxa b6. Teraz pytanie : co trzeba jeszcze dokupić ? Alarm miernik ? ... Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
roos Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Bezpiecznik, ale to do repliki... Quote Link to post Share on other sites
echelon_ Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Głos sprzeciwu. Olej bezpiecznik. Zwiększa tylko niepotrzebnie opór. Olej miernik/alarm. Kupisz wystarczająco pojemne LiPo, będziesz ładował przed każdą większą strzelanką i styknie. Quote Link to post Share on other sites
PatrykAsg1 Posted February 9, 2013 Author Report Share Posted February 9, 2013 (edited) Wielkie dzięki echelon :icon_wink: Czyli jak wezmę li po o pojemności 2200 mah będzie dobrze ? Edited February 9, 2013 by PatrykAsg1 Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 2200 bez problemu starczy nawet na dłuższe strzelania, polecam jeszcze dobre niskooporowe kable Quote Link to post Share on other sites
PatrykAsg1 Posted February 9, 2013 Author Report Share Posted February 9, 2013 To już akurat nie jest problemem :) Mam zamontowane od początku posiadania mojego kałaszka ;) Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Tylko miernik napięcia z wyświetlaczem LCD się przyda z dodatków. Jest mały i nie potrzebuje zewnętrznego zasilania - można go wziąć wszędzie. Jak może pomóc - domysły zostawiam Tobie :). Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Do mierniczka dobrze sobie przyczepić smyczkę do telefonu niejaskrawą. Można nawet do paska wtedy przytroczyć i nie zgubisz nawet jak wypadnie z cargo/kieszeni. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Jak ty chcesz smycz do tego przytroczyć? Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Do licznika? Mój ma z tyłu przy wyświetlaczu miejsce na smycz z takim wejściem jak w telefonie (dziurka i kawałek płaski plastiku, ktory ma trzymać smyczkę.) Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Przepraszam Cię, mój takich bajerów nie ma :(. Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 (edited) A po co komu ten miernik :P ? Edited February 9, 2013 by eMBeKa93 Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 (edited) Ja mam ten: http://www.rcskorpion.pl/towar/tester-napiecia-pakietow-lipo W internecie cena zawyżona aż o 71 groszy! @embeka Po to by sprawdzicć jakie mapięcie jest na celach baterii, przydaje się przy zwarciach przy nieudolnym lutowaniu, Ziolo tested :) Edit: Internet - 20,70zł, paragon - 19,99 Edited February 9, 2013 by dr Ziolo Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Na przykład żeby sprawdzić, czy pakiet trzeba doładować, czy napięcie nie spadło zbyt szybko, czy cele są wciąż sprawne, czy obie cele identycznie się rozładowują... Nie trzeba wtedy mieć prądu w domu, żeby te, jakże ważne dla nas, czynności wykonać... Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Ale jak płacę rachunki regularnie to mojemu lipolkowi nic się chyba nie stanie :D? Nie wiem jak to jest, ale jakoś nie mogę przekonać się do słuszności tych wszystkich pipczyków i innych zabaweczek umilających rozgrywkę ASG. Zarówno pakiet Turnigy jak i Redoxa rozładowuję do momentu, aż replika przestanie strzelać. Nie naciskam z głupa na spust nie widząc "co tu się stanęło" tylko po prostu wypinam go i wymieniam. Jeszcze tego samego dnia podładowuję. I tak jakoś wyszło że pakiet Turnigy jest ze mną 2 lata bez jakiegokolwiek uszczerbku na zdrowiu, młodszy Redox ma się równie dobrze... Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 A ja jestem młodym adeptem sztuki lutowania i gdy pakiet "pali się" do roboty to mogę w ciągu 20 sekund dowiedzieć się czy nadal żyje. A na poważniej: Mi to daje poczucie bezpieczeństwa i zaspokaja moją potrzebę wszechwiedzy :) Quote Link to post Share on other sites
PatrykAsg1 Posted February 9, 2013 Author Report Share Posted February 9, 2013 Chyba jednak zdeyduję się na zakup miernika tak na wszelki wypadek :) Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Nie napisałem, że miernik jest niezbędny, sam go nigdy nie biorę na zloty, bo nie potrzebuję. A jak się chce sprawdzić, czy konieczne jest podładowanie, to wtedy nie trzeba wyjmować ładowarki. Quote Link to post Share on other sites
PatrykAsg1 Posted February 9, 2013 Author Report Share Posted February 9, 2013 Rozumiem :) Ale wolę go kupić. Cena 20 zł to nie majątek :) Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Zwłaszcza, że multimetr może się przydać w wielu innych sytuacjach, nie tylko związanych z airsoftem. Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 Oczywiście popieram :D Pomyślałem tylko, że wg Was niezbędne jest zabieranie miernika na strzelanki, a najlepiej nosić go ze sobą w ładownicy. Mój błąd, zwracam honor :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts