fiedotow Posted December 16, 2005 Report Share Posted December 16, 2005 Ludzie!!! Znalazłem doskonałe dociążenie maga!!! Podczas rozbierania starych okien pamiętających czasy Adolfika były w środku rygle zamykające okna u góry i dołu. Czy wiecie, że idealnie pasują do wnętrza maga? Czyżby już wtedy przewidywali pojawienie się tego czegoś zwanego "SUPER EKSTRA H...ROWSKI MP cośtam? Jutro tnę i wklejam. :D. Tylko jakoś z lufą mi nie idzie. Nie satysfakcjonuje mnie jej ułożenie w operciu o taśmę... Quote Link to post Share on other sites
Juby Posted February 9, 2006 Report Share Posted February 9, 2006 U mnie lufa nawet niźle sie trzyma, choć raz wypadła. Mam ja przedłużona wystaje troszke ponad karabin. Dotne ja karabin idze na sciane, jako zapas w razie awari. Po probie na strzelance na śniegu ze wstawiona rurka z Nomi :P zasieg i celnośc poprawiona. Nie ma HU więc osiągni nie sa rewelacyjne. Po wstawieniu HU można coś z tego osiągnąć. A tak apropo to replike polecam na sciane albo do gabloty. [ Dodano: Czw 09 Lut, 2006 ] To robi u mnie MP40 Część która trzeba wyłamać Precka z Obi u mnie Quote Link to post Share on other sites
rwiezel Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 Ja swoją obi-rurke umocowalem w obudowie kilkoma kroplami silikonu i wszystko sie jakos fajnie trzyma, a silikon ma taką zaletę ze połączenie jest elastyczne, wiec nie ma takiej mozliwości że cos wyskoczy przy strzale. A pozatym wiele moich replik wyciszylem dzieki wlasnie silikonowi. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Juby Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 Ni przekminiłem własnie siloknu może zaraz rozbiore repliie i to zrobie dobry patent BRAWO ! Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted February 5, 2008 Report Share Posted February 5, 2008 Mam nadzieję, że ten odgrzebany i odgrzewany kotlet nikomu nie zaszkodzi. To jedyny chyba, otwarty jeszcze temat o tuningu MP40 DE. Dwa wyparowały, dwa zamknięte (sam chyba jeden zamykałem). Ale do rzeczy: Oto, co przez ostatnich kilka dni zrobiłem. Pracowałem głównie nad zamkiem i rączką zaciągu. Ma to być sprawna replika ASG, więc niestety kilka niezgodności z oryginałem będzie. Choćby rowek wzdłuż listwy suwadła, który jest wewnętrznym jego prowadzeniem. Zespół zamka. Rączka naciągu. To samo po pomalowaniu srebrnym podkładem. Tu lufa wewnętrzna osadzona w obudowie z repliki. Częściowo poprawiony pierścień zawieszenia. Zmontowany na próbę przed malowaniem zamka. Tak wygląda w zbliżeniu. CD Niestety, w trakcie prób strzeliła mi listwa, na której mocowana jest rączka naciągu. Musiałem robić wszystko od początku. Zwiększyłem powierzchnię klejenia a jako replika raczej nie będzie używana "bojowo" nie będę już próbował czy "strzela". Szczeliny wypełniłem opiłkami plastiku nasączonego SuperGlue. Diabelstwo jest tak twarde, że miałem trudności z piłowaniem zdzierakiem do metalu :D tu już po pomalowaniu. Wewnętrzna średnica wylotu lufy ma 13,5 mm. Nie miałem rurki, która by pasowała. Zrobiłem ją z pasków papieru nasączanego SuperGlue. Quote Link to post Share on other sites
daniel8 Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 A ja kupiłem MP40 za dokładnie 15.50 i jeszcze takie gówno za 26 zł (które się zepsuło po pierwszym strzale a wszystko dlatego bo źle włożyłem magazynek ) Ale jednak to gówno za 26 zł , zauważyłem że ma metalową rączkę naciągu :D:D Jeżeli bym zamontował metalową rączkę naciągu do MP40 , to mógł bym wsadzić jakąś dobrą sprężynę ? Quote Link to post Share on other sites
jack13 Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 Ja nic nie wyłamywałem, trzeba odkręcić śrubkę, podważyć i wyciągnąć lufę. Po prostu! pozdrowienia Quote Link to post Share on other sites
daniel8 Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Dziś robiłem tuning MP40 :D:D Więc tak dałem lufę metalową ( od broni zepsutego elektryka :DD ) Po dodaniu tej lufy strzeliłem celnie na 50M !!!! , posmarowałem sprężynę leciutko trochę bardziej głowice , dałem metalowy spust , Obciążyłem kamieniami + plastelina :D:D ( nic nie grzechocze za to waży 3 KG ) , zamontowałem szynę R.I.S i dałem na nią latarkę :D:D Ogólnie sprawuje się dobrze :D Będę ją stosował jako snajperkę , NA RAZIE NIE MAM ŻADNEJ BRONI OPRÓCZ Mausera m32 OD DE . WNIOSEK : Na początku zasięg miała jakieś 30 - 40 m teraz ma celnie 50M Wcześniej ważyła 0,3 kg teraz waży 3KG Quote Link to post Share on other sites
gobbo Posted March 12, 2009 Report Share Posted March 12, 2009 Na początku zasięg miała jakieś 30 - 40 m teraz ma celnie 50M :wink: Quote Link to post Share on other sites
daniel8 Posted March 13, 2009 Report Share Posted March 13, 2009 ja wiem swoje ;) Quote Link to post Share on other sites
QLIG Posted March 13, 2009 Report Share Posted March 13, 2009 Ty chyba masz pomiary pomylone, zarówno w zasięgu jak i wadze. Strzelał na 40 metrów ? Ważył 0,3 kg ? Następnym razem mierz lot kulki centymetrem, nie stopami i waż na wadze, nie na oko ;) Quote Link to post Share on other sites
daniel8 Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 ok , przyznaje trochę przesadziłem strzelał 20 M a teraz strzela 30 M Celnie Quote Link to post Share on other sites
ramiel Posted April 1, 2009 Report Share Posted April 1, 2009 Mam to cacko. Przykleiłem dłuższą lufę od innych shit karabinów. Ktoś tu wspominał o wymianie lufy na aluminiowa. Po dokładnych oględzinach zewnętrznych (nie rozbierałem środka) stwierdziłem, że wiele nie zaszaleje. Tak wiec się pytam. 1. Jak tu wstawić alulufe z obi nie wyłamując tej lufy na początku? 2. Jak dorobić do tego HU. Quote Link to post Share on other sites
Patryklen12 Posted December 5, 2009 Report Share Posted December 5, 2009 1. Jak tu wstawić alulufe z obi nie wyłamując tej lufy na początku? 2. Jak dorobić do tego HU. Ramiel rusz swój tyłek i poczytaj cały temat nie dużo tylko 2 strony, a tam wszystko jest :killer: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts