ColtS Posted October 23, 2014 Report Share Posted October 23, 2014 Niby wszystko jasne, ale dalej mam obawy przed kupnem... Z drugiej strony, poczekam sobie jeszcze na HK P30. Jak rynek się otworzy na hukowce, zaraz zaleją go inni producenci, Quote Link to post Share on other sites
Frontal Posted October 23, 2014 Author Report Share Posted October 23, 2014 (edited) Właśnie nic nie jest nadal jasne. Jak już wcześniej było pisane: w Polsce nie mamy prawa precedensowego i to, że jeden sąd wydał taki wyrok nie oznacza, że inne są nim związane ergo wszystko może się w tej sprawie zdarzyć łącznie z wyrokiem dla szczęśliwego posiadacza atrapy. Oczywiście artykuł napisany w optymistycznym tonie jakoby z tego tytułu "podobne sprawy – prowadzone przez prokuratury z innych regionów kraju – zostały już lub są obecnie umarzane." powoduje odniesienie mylnego wrażenia. Jednak tak jak mówię, dopóki dopóty przepisy się nie zmienią można śmiało stwierdzić, że Policja będzie kontynuowała swoją szopkę która oczywiście jest bez sensu zważywszy na zerową szkodliwość przedmiotowych "broni". Niestety, to ustawa a nie orzecznictwo jest w Polsce dla wszystkich w tym dla Policji źródłem na opak interpretowanego prawa. C'est la vie. Edited October 23, 2014 by Frontal Quote Link to post Share on other sites
ColtS Posted October 23, 2014 Report Share Posted October 23, 2014 (edited) O to mi chodziło. Niby wszystko jasne i w ogóle, ale wiem, że rzeczywistość jest inna. Tylko w Naszym kraju tak błaha sprawa toczy się latami i dalej nie wiadomo, czy można, czy nie można... Jak mam trafić do aresztu za uratowanie sobie tyłka na ulicy, albo komuś, to dziękuje... (oczywiście tutaj kwestia dyskusyjna) poczekam. I bądź tu dobrym obywatelem :icon_wink: Edited October 23, 2014 by ColtS Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts