Ahmeda Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 Nie znalazłem podobnego tematu z moim problemem, ale jeśli ktoś już się z takowym spotkał proszę dać znać napisze do moda. Sprawa wygląda tak. na stronie RC-Team zakupiłem batke redoxa taką jak w tytule tematu. Wtyczki deansy, więc zrobili mi przelotke z deansów na małą tamiye żeby ładnie podpiąć to pod moją broń. Batka przyszła, podłączyłem wszystko elegancko naciskam spust i tylko "pyk pyk". Czyli mechanizm za bardzo nie ma siły ruszyć. Chwilę później poczułem, że kable zrobiły sie ciepłe i szybko całość rozłączyłem. Ten sam mechanizm (pełny set guardera na m150) hasał sobie dzisiaj rano na lipolu powerbean'a 7.4V i 15C bez żadnych problemów, stąd mój temat. Co może być problemem, sama przelotka? Mam założone niskooporowe kable. Chińskie bo chińskie, ale nie zawodziły nawet dzisiaj rano. Quote Link to post Share on other sites
Miszczo Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 Takie pytanie -podładowałeś batkę ? Bo wygląda to mi na rozładowaną batkę. Naładuj ją i wtedy spróbuj. Quote Link to post Share on other sites
Ahmeda Posted February 15, 2013 Author Report Share Posted February 15, 2013 Miszco fakt faktem, podłączyłem bez ładowania zdając sobie sprawe, że może nie ruszyć, ale... czy rozładowana batka może wyjaśniać problem nagłego nagrzania kabli do tego stopnia? Quote Link to post Share on other sites
mafo Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 Zamieniony + z - w baterii lub przejściówce. Quote Link to post Share on other sites
Ahmeda Posted February 15, 2013 Author Report Share Posted February 15, 2013 (edited) Heh totalnie się na elektronice nie znam więc sam tego teraz nie sprawdze, ale jest to jakiś trop. Ładuje ją póki co. Edit: Sprawdziłem jeszcze raz na powerbeanie wyżej wspomnianym (7.4 15C) działa elegancko nic się nie chce nagrzewać. Fakt faktem, powoli sobie sprężyne naciąga i szybkostrzelność marna, ale używam broni tylko na semi. Problem faktycznie może leżeć w zamianie + z -, ale czekam na dalsze opinie. Edited February 15, 2013 by Ahmeda Quote Link to post Share on other sites
echelon_ Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Nie ma co wróżyć z fusów. Naładuj batkę, sprawdź biegunowość. Jak problem się powtórzy to będziemy dalej strzelać co padło ;) Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Mój Redox po prostu był za słaby, LiPo 7,4V Desire Power 2250 mAh 78,5C daje radę,ma Redox jak twój ( tylko 1400mAh) tylko próbuje ruszyć sprężynę, ale nie ma wystarczającj energii. Quote Link to post Share on other sites
Ahmeda Posted February 17, 2013 Author Report Share Posted February 17, 2013 Naładowałem, nie ruszyła za cholere. Faktycznie pomyślałem za słaba, silnik nie kręci i grzeje kable. Wsadziłem do broni mojej lubej tam jest m120 dotychczas słabsze batki ją zasilały, i problem ten sam. Nie ruszy tylko stuka. Napisałem już też do RC-Team zobaczymy co oni będą mieli do powiedzenia. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Czym i jak długo ładowałeś? Napisz jeszcze, czy czerwony kabelek z batki łączy się z czerwonym kabelkiem z repliki, analogicznie z czarnym. Quote Link to post Share on other sites
Ahmeda Posted February 17, 2013 Author Report Share Posted February 17, 2013 http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=10276 batka jest scalona, ale że naładowała nie ulega wątpliwości bo informowały o tym kontrolki. Nie potrafią oszacować czasu, pełna była po 2h - 2,5h. O ja głupi, sprawdziłem tylko pokrycie pomiędzy przelotką i batką... faktycznie kolory pomiędzy kablami wychodzącymi z broni a z batki i przelotki nie pokrywają się. Tu pies chyba pogrzebany... Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Tadaaaa! Masz lutownicę? Quote Link to post Share on other sites
Ahmeda Posted February 17, 2013 Author Report Share Posted February 17, 2013 Tak tak już działam :D. Dam znać o efektach żeby ludzie na przyszłość tez mogli zostać oświeceni tak jak ja w razie incydentu haha :D. Quote Link to post Share on other sites
Ahmeda Posted February 18, 2013 Author Report Share Posted February 18, 2013 No i wszystko elegancko działa :D. Na drugi raz przypilnuje i wyśle im fotke żeby wiedzieli jak się kable mają pokrywać ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts