Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Redox 2400mah | 7,4v | 20C i Problem

Recommended Posts

Nie znalazłem podobnego tematu z moim problemem, ale jeśli ktoś już się z takowym spotkał proszę dać znać napisze do moda.

Sprawa wygląda tak.

na stronie RC-Team zakupiłem batke redoxa taką jak w tytule tematu. Wtyczki deansy, więc zrobili mi przelotke z deansów na małą tamiye żeby ładnie podpiąć to pod moją broń. Batka przyszła, podłączyłem wszystko elegancko naciskam spust i tylko "pyk pyk". Czyli mechanizm za bardzo nie ma siły ruszyć. Chwilę później poczułem, że kable zrobiły sie ciepłe i szybko całość rozłączyłem.

Ten sam mechanizm (pełny set guardera na m150) hasał sobie dzisiaj rano na lipolu powerbean'a 7.4V i 15C bez żadnych problemów, stąd mój temat. Co może być problemem, sama przelotka? Mam założone niskooporowe kable. Chińskie bo chińskie, ale nie zawodziły nawet dzisiaj rano.

Heh totalnie się na elektronice nie znam więc sam tego teraz nie sprawdze, ale jest to jakiś trop. Ładuje ją póki co.

Edit: Sprawdziłem jeszcze raz na powerbeanie wyżej wspomnianym (7.4 15C) działa elegancko nic się nie chce nagrzewać. Fakt faktem, powoli sobie sprężyne naciąga i szybkostrzelność marna, ale używam broni tylko na semi. Problem faktycznie może leżeć w zamianie + z -, ale czekam na dalsze opinie.

Edited by Ahmeda

Naładowałem, nie ruszyła za cholere. Faktycznie pomyślałem za słaba, silnik nie kręci i grzeje kable. Wsadziłem do broni mojej lubej tam jest m120 dotychczas słabsze batki ją zasilały, i problem ten sam. Nie ruszy tylko stuka. Napisałem już też do RC-Team zobaczymy co oni będą mieli do powiedzenia.

http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=10276 batka jest scalona, ale że naładowała nie ulega wątpliwości bo informowały o tym kontrolki. Nie potrafią oszacować czasu, pełna była po 2h - 2,5h.

O ja głupi, sprawdziłem tylko pokrycie pomiędzy przelotką i batką... faktycznie kolory pomiędzy kablami wychodzącymi z broni a z batki i przelotki nie pokrywają się. Tu pies chyba pogrzebany...