Marek6 Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Witam! Z AS niedawno zacząłem przygodę i na tę chwile posiadam replikę m4 od DB. Postanowiłem w nią nie inwestować tylko złożyć drugą replikę która będzie mi służyć do gier w lesie. Oczywiście zależy mi na wyciągnięciu jak najlepszych osiągów. To jest jak najlepszego zasięgu i mocy około 500fps. Bardzo ważna jest dla mnie również ergonomia repliki. Nie szukam starych brył z rodziny AK. A raczej celuje w Mki czy też inne repliki o szerokim wachlarzu możliwości. W takim razie otwieram temat jak wyciągnąć jak najwięcej z repliki i jak szukać takiej która mi na to pozwoli. Nie ukrywam, że najchętniej szukałbym czegoś pomiędzy m4 a m16 jeżeli chodzi o długość lufy. Co ma największy wpływ na zasięg? I czy marki G&P G&G i King Arms są markami które pozwolą bez dużych modyfikacji osiągnąć 500fps i długowieczność? Quote Link to post Share on other sites
Arek935 Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 M4/16 KWA, m130 i Gumka hop up Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Największy wpływ na zasięg ma: -Jakość wykonania lufy -Sprawność układu HU -Generowana prędkość wylotowa, w tej kolejności. Quote Link to post Share on other sites
Galithar Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 w tej kolejności. Raczej od dołu do góry. Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 nie, raczej od gory do dolu. Quote Link to post Share on other sites
Marek6 Posted February 18, 2013 Author Report Share Posted February 18, 2013 A jak ma się do tego długość lufy wewnętrznej? W końcu musi być różnica między mkową 366 a spotykaną często w AK509mm? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Prawie żadna różnica. Jeżeli jest, to niezauważalna a przynajmniej nie w lufach średniej i wyższej jakości. Jednak długość lufy jest sprzężona z rodzajem cylindra. Quote Link to post Share on other sites
Marek6 Posted February 18, 2013 Author Report Share Posted February 18, 2013 To w takim razie prosiłbym jeszcze o listę część które należy wymienić w tej replice i najlepiej sugestie na co http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/ProductDetail?prodID=33717 co do lufy będzie promyk a reszta? Cel 470-500fps bateria lipo 11.1. Czy 20C wystarczy? Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Gumka hop up G&G zielona, systema energy lub silikon przezroczysty guardera Quote Link to post Share on other sites
Marek6 Posted February 18, 2013 Author Report Share Posted February 18, 2013 Humka to raczej nie tuning mocowy :P Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Ale zasięgowy :) Quote Link to post Share on other sites
KnightMoritz Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 a ja Ci powiem jako były posiadacz emki i aktualny posiadacz AK- z tą ergonomią emki bym nie przesadzał. AK ma co prawdą klasyczną bryłę, ale dzięki swojej konstrukcji cepa jest prosty i intuicyjny w obsłudze. Po 1- selektor ognia po prawej. Obsługujesz go palcem wskazującym bez problemu. Zwalniacz maga- obsługujesz go bez problemu drugą ręką przy zmianie magazynka. Ontopując, jak wybrałeś G&P, to jest to najlepszy wybór za rozsądny hajs. Na twoim miejscu wziąłbym jednak klasyczne M4 i z czasem gdy odczujesz potrzebę (chęć przylansowania na strzelance to nie potrzeba) dokupienia odpowiedniego frontu ris, chwytu taktycznego, latareczki i czego dusza zapragnie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts