Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Prośba o pomo w wyborze i dopasowaniu repliki

Recommended Posts

Witam!

Z AS niedawno zacząłem przygodę i na tę chwile posiadam replikę m4 od DB.

Postanowiłem w nią nie inwestować tylko złożyć drugą replikę która będzie mi służyć do gier w lesie.

Oczywiście zależy mi na wyciągnięciu jak najlepszych osiągów.

To jest jak najlepszego zasięgu i mocy około 500fps.

Bardzo ważna jest dla mnie również ergonomia repliki.

Nie szukam starych brył z rodziny AK.

A raczej celuje w Mki czy też inne repliki o szerokim wachlarzu możliwości.

W takim razie otwieram temat jak wyciągnąć jak najwięcej z repliki i jak szukać takiej która mi na to pozwoli.

Nie ukrywam, że najchętniej szukałbym czegoś pomiędzy m4 a m16 jeżeli chodzi o długość lufy.

Co ma największy wpływ na zasięg?

I czy marki G&P G&G i King Arms są markami które pozwolą bez dużych modyfikacji osiągnąć 500fps i długowieczność?

a ja Ci powiem jako były posiadacz emki i aktualny posiadacz AK- z tą ergonomią emki bym nie przesadzał. AK ma co prawdą klasyczną bryłę, ale dzięki swojej konstrukcji cepa jest prosty i intuicyjny w obsłudze. Po 1- selektor ognia po prawej. Obsługujesz go palcem wskazującym bez problemu. Zwalniacz maga- obsługujesz go bez problemu drugą ręką przy zmianie magazynka.

Ontopując, jak wybrałeś G&P, to jest to najlepszy wybór za rozsądny hajs. Na twoim miejscu wziąłbym jednak klasyczne M4 i z czasem gdy odczujesz potrzebę (chęć przylansowania na strzelance to nie potrzeba) dokupienia odpowiedniego frontu ris, chwytu taktycznego, latareczki i czego dusza zapragnie.