Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Broń na początek.

Recommended Posts

Witam myślę razem z kolegami o kupnie sprzętu ASG, chcemy zacząć od broni tylko nie mam jakiegokolwiek pomysłu dodam że mamy miejsce i były by to wojny 3vs3, jaką broń polecacie do 150zł na początek ale taką żeby szło trafić z danej odległości.

Ja osobiście myslałem o tym:

http://www.sklep.air...abinu-ZM93.html

Jaki to ma zasięg.

Dodam że jeszcze może być to broń krótka również do 150zł.

I czy miałoby to taką moc.

http://www.youtube.com/watch?v=nUuMHugM6oc

Edited by deloshi07

Prędkość wylotowa rzędu 140 fps pozwala na prowadzenie ognia na odległość do 10m i to w sprzyjających bezwietrznych warunkach. Użycie kulek o masie 0,12g pozwala właśnie na podobne osiągi. Gerbox tej "repliki" pozwoli na około godziny pracy. Potem "repliką" będzie można prowadzić walki metodą obuchową, a i to tylko raz.

W tym przedziale finansowym jedyną replika która pozwoli na jaką taką zabawę (znaczy ja tam lubię pompki) będzie pompka AGM003. Na długie elektryki musicie szykować minimum 4 stówki. Jeżeli do tych 150 PLN dorzycisz jeszcze złotych 50 masz już szansę kupić całkiem niezłego AEPa (pistolet) Cymę 030 (glocka znaczy) a przy dodaniu stówki można pomyśleć o wellowskim skorpionie (o innych aepach poszukaj sam na forum ). A i przy okazji przypomnę o porządnej ochronie oczu.

Poczytaj też poradniki które znajdzesz w tematach przyklejonych tego działu.

Edited by arend

Odpuść sobie tę sprężynową zabawkę. Tak jak napisał Arend, dalej nią rzucisz niż zasięg strzału z tego "G".

Kup Mossberga 500, będziesz zadowolony a jak przejdziesz na "wyższą półkę" (kupisz AEG-a), to ta replika posłuży Ci jako awaryjna.

Na imprezach, niektórzy z kolegów o znacznym stażu biegają nadal z shotgunem i świetnie się bawią.

Z tych 150.- PLN Twojego budżetu zostanie Ci jeszcze na dobrą ochronę oczu i dobre kulki (na początek niczego więcej nie trzeba).

Edited by Powała

CM 0.30 (to jest z tego co pamiętam glock 18c). Za ok. 180zł kupisz a lepszy niż mosberg. (...)

Zasięg AGM.003 osiąga około 40 m a CM.030 około 20 m, więc w czym lepszy? Do tego niemal trzykrotnie droższy!

(...) Potem na broń boczną się nada.(...)

To jedyny pozytyw zakupu Glock'a.

(...) za 250 to już chodzą używki SWD, ak, g36.

Zdecydowanie odradzam używaną replikę na początek. To zawsze loteria i można "popłynąć" z kasą na naprawy!

Edited by Powała