rafimus Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 Słuchajcie mam do wyboru 2 colty 1911. Którego byście bardziej polecili? http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152189798-Replika-pistoletu-GGB0317TM2.html czy ten? http://www.sklep-asg-militaria.pl/product-pol-851-Colt-1911-Full-Metal-Tercel.html Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 (edited) Oby dwa niedostępne.Jak już bym miał wybierać między tymi dwoma to tercela. Edited February 19, 2013 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
rafimus Posted February 20, 2013 Author Report Share Posted February 20, 2013 Wiem że niedostępne a dlaczego tercel? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 WE mają opinię mało trwałych replik. A Tercel to klon Tokyo Marui, więc jest masa części, jak się coś skopie. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 WE to taki "z grubsza klon". Większość pasuje, niektóre części nie pasują. Poza tym WE się walą strasznie szybko, ogólnie to badziewne klamki. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Ale ja nie powiedziałem że WE to klon ;P Tylko że Tercel. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 No wiem, napisałeś, że tercel to klon Marui i ktoś mógł by wywnioskować, że w takim razie do WE nie pasują części do TM a to tak w jednej trzeciej była by prawda, większość pasuje. Dlatego wyjaśniłem :D. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Ah, chyba że tak :D Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 WE za taką cenę odradzam - farba złazi sama z siebie, a metal jest strasznie miękki i zbija się w niektórych miejscach - mimo, że klamka ma przebieg nie większy, niż dwie butle + trochę zabawy "na sucho". Quote Link to post Share on other sites
rafimus Posted February 20, 2013 Author Report Share Posted February 20, 2013 A polecił mi byście może jakiegoś innego colta który wiecie że jest dobry?? Quote Link to post Share on other sites
otix96 Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 TM,KJW Quote Link to post Share on other sites
1beduin Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Mam Colta WE od 4-5 lat dokupiłem dwa magazynki i jak do tej pory nic w nim nie padło, farba podczas używania wytarła się tak jak powinna, magazynki nie ciekną. Jedyny mankament to brak oryginalnych oznaczeń i wyszczerbiony element zamka. Element odłupał się po upadku pistoletu na beton z wysokości 5m. Rozumiem, że Dexter ma do czynienia z replikami uszkodzonymi, które trafiają do jego serwisu, stąd jego opinia, ale może to były pierwsze partie produktu WE? Ja bazuje na swoim doświadczeniu z Coltem WE i takie są moje spostrzeżenia, jak dla mnie WE jest OK, bezawaryjny i bezproblemowy. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 To w takim razie klepią te pierwsze partie (w tym NOWYCH modeli w ich ofercie) chyba od 2009. WE są badziewne i to jest fakt. Nie oznacza to, że każda sztuka rozwali się na pół w przeciągu pierwszego roku. Po prostu ich średnia awaryjność, że tak to nazwę, jest dużo wyższa niż nawet ARMY a z naprawą bywaja problemy. Ponadto zwyczajne zużycie (nie uszkodzenie) następuje w nich tak szybko jak w klockach KSC czy KWA... Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Beduin, chyba o różnych replikach mówimy. W egzemplarzu kolegi (od leżenia na półce) w tylnej części chwytu powyłaziły bomble, przez co farba oczywiście zaczęła schodzić. Wygląda to okropnie, bo w niczym nie przypomina naturalnego zużycia. Na kurku porobiły się wgniecenia od uderzania w górny zawór, ponadto kurek wyraźnie zbił już pewien element szkieletu, w który uderza przy strzale. Bepiecznik chwytowy ma luzy i lekko, ale denerwująco się telepie. Bodajże bezpiecznik nastawny uszkodził się i nie działa. Głowica była przymocowana luźno (w sumie, to nie wiem, czy tak miało być - ale dobrego wrażenia to bynajmniej nie robi), ponadto oczywiście była bardzo nieszczelna. Kolega ma klamkę coś koło pół roku - kupił co prawda z drugiej ręki, ale w stanie praktycznie idelanym. Butli GG jeszcze z niej nie wystrzelił. Replika brała udział w akcji może z 5 razy, poza tym - leżała na pólce nad biurkiem i czasem służyła do zabawy. IMHO trochę za dużo mankamentów, jak na taki przebieg. 400zł bym za to nie dał. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Yyy kurek nie uderza w górny zawór :D. Chodzi Ci pewnie o to miejsce z tyłu zamka gdzie jest śruba BBunitu. Ale to tylko detal, fakt jest faktem. Klamki są kiepskie. Quote Link to post Share on other sites
rafimus Posted February 20, 2013 Author Report Share Posted February 20, 2013 Ale w takim razie skoro colty tercela są lepsze to dlaczego kosztują dwa razy mniej?? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 Też. Kosztują dwa razy mniej, są łatwiejsze w naprawie i psują się nie tak często. A jak się już psują to w inny sposób zazwyczaj- np zamiast pęknięcia zamka zdechnie Ci cylinderek. Cylinder-89zł za porządny który już nie zdechnie. Zamek- od 230 w górę. Quote Link to post Share on other sites
1beduin Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 Beduin, chyba o różnych replikach mówimy. No na pewno, gdybyś chciał zdjęcia kurka i innych detali służę :icon_mrgreen: kupił co prawda z drugiej ręki, ale w stanie praktycznie idelanym. Butli GG jeszcze z niej nie wystrzelił. I przez to zdanie twoja ocena staje się nie miarodajna, "... w stanie praktycznie idelanym..." bo tak powiedział kolega, czy sprzedawca? Ja ocenę repliki WE opieram na swoim modelu, wiem ile gazu wystrzeliła, ile i w jakich warunkach pracowała. Nie przytaczam przykładów moich kolegów, ani co kolega kolegi mówił, bo jego kolega dawno temu miał. Tak na marginesie, moi koledzy też nie maja problemów z podobnymi replikami firmy WE, dlatego właśnie na nią się zdecydowałem :icon_wink: Nie namawiam do kupna WE, ani też nie opluwam innych modeli, bo nie używałem. A opowiadanie że są be, bo tak się utarło, lub kolega kolegi mówił, nie leży mi :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 Yyy kurek nie uderza w górny zawór :icon_biggrin:. Chodzi Ci pewnie o to miejsce z tyłu zamka gdzie jest śruba BBunitu. Ale to tylko detal, fakt jest faktem. Klamki są kiepskie. Coś pokręciłem :teeth: bo tak powiedział kolega, czy sprzedawca? Bo widziałem tę replikę świeżo po zakupie i nie miała żadnych śladow użytkowania. I wypraszam sobie, ale wszystko, co pisałem to moje własne obserwacje. To, że replika nie jest moja, nie oznacza, iż powtarzam tutaj czyjeś zasłyszane opinie. Quote Link to post Share on other sites
rafimus Posted February 22, 2013 Author Report Share Posted February 22, 2013 (edited) A gdzie można kupić tercela może wiecie? Bo nie moge znaleźć żadnej stronki gdzie jest dostępny Edited February 22, 2013 by rafimus Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts