coltasg Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 (edited) Cześć. Mam problem z wyborem odpowiedniej klamki dla siebie. Otóż maży mi się solidna klamka najlepiej replika colta 1911 m.e.u z miejscem na mątaż atrapy tłumnika( ale to nie jest takie ważne) Moje oczekiwania są takie: -klamka musi być full metal -musi być wytrzymałą i jak najmniej awaryjna -dość celna i daleko zasięgowa Na klamkę chcę wydać max 450 zł. (bez gazu i innych dodatków) Uprzejmie proszę o pomoc i z góry dziękuję :icon_biggrin: Edited February 23, 2013 by coltasg Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Huhuhu... marzenia. :D Radziłbym dozbierać do marujca i jakiejś metalowej konwersji, wtedy spełni wszystkie Twoje oczekiwania. Niestety 450zł to najmniej 1/3 ceny, jaką trzeba wydać. :P Link to post Share on other sites
coltasg Posted February 23, 2013 Author Report Share Posted February 23, 2013 kurde nistety raczej nie dozbieram szkoda mi kasy. Co mogło by być najlepsze u konkurencji ? Link to post Share on other sites
Nitro Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 (edited) W tej kwocie to ARMY,BELL,TERCEL,KJW. Dupy nie urywają i są wykonane słabo(czyt. luzy,klekotanie,gazożerność) . Edited February 23, 2013 by Nitro Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Czyli mam rozumieć, że na cudownego Colt'a 1911 (M.E.U również) trzeba wydać +800zł na samą replikę, jak np. Colt 1911 od TM kosztujący 800zł z korpusem z tworzywa i do tego łuski? Na wykonanie nie narzekam, ale po prostu chciałbym zakupić kiedyś replikę tego pistoletu, a ceny powalają na kolana :D Link to post Share on other sites
coltasg Posted February 23, 2013 Author Report Share Posted February 23, 2013 a te : http://allegro.pl/kjw-colt-1911-meu-full-metal-blow-back-kp07-i3047648729.html lub http://allegro.pl/colt-1911-meu-we-300-fps-full-metal-i3047650867.html Link to post Share on other sites
Jankus Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Z tch dwóch jak już to tylko KJW. WE podobno sypią się do leżenia w pudełku. Link to post Share on other sites
coltasg Posted February 23, 2013 Author Report Share Posted February 23, 2013 Tak właśnie kjw bym wolał ponieważ ma szynę na latarkę, czekam jeszcze na opinie innych odnośnie colta kjw :P Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Jeśli ten KJW byłby dobry, to nie wiedzą państwo, czy jest taki w TAN? :) Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Po co czekać? Nie łatwiej samemu poszukać samemu? Przypominam o tym ,że ten dział nazywa się "Jak zacząć?" jest dla osób które dopiero zaczynają przygodę z Airsoftem. Takie pytanie lepiej zadawać w działach technicznych. Link to post Share on other sites
Pietracha Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 ...jak np. Colt 1911 od TM kosztujący 800zł z korpusem z tworzywa i do tego łuski?... Łuski? :icon_eek2: Jeśli ten KJW byłby dobry, to nie wiedzą państwo, czy jest taki w TAN? :icon_smile: Nie ma. Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Łuski? :icon_eek2: Nie ma. Pfu, żadne łuski, pomyliło mi się zupełnie z czymś innym, niestety zapomniałem już co to było :( Link to post Share on other sites
coltasg Posted February 23, 2013 Author Report Share Posted February 23, 2013 Czyli colt od kjw będzie dobry :D. Mam jeszcze jedno pytanie czy ta kabura będzie dla niego odpowiednia ? http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/kabury-torby/kabura-na-platformie-udowej-z-mozliwoscia-montazu-na-pasie-taktycznym-do-1911-bk-a-c-m.html Link to post Share on other sites
Mati86 Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Miałem KJW i WE. To ten pierwszy się posypał po 3 miesiącach. Link to post Share on other sites
coltasg Posted February 23, 2013 Author Report Share Posted February 23, 2013 Ten pierwszy to znaczy kjw ? Dziś czytałem o we i kjw i wywnioskowałem z tego, że kjw robi lepsze repliki. Czekam na dalsze opinie :D Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 WE po tygodniu? :D Link to post Share on other sites
Mati86 Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 Coś strzeliło w środku w tym kjw, kasacja całkowita. Była nowa więc poszła na gwarancji, po niej kupiłem nowe we i po półtora roku sprzedałem. Do końca sprawne. Tylko taki dzyndzelek w magazynku od razu wyłamał. Link to post Share on other sites
Pietracha Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 Czyli colt od kjw będzie dobry :icon_biggrin:. Mam jeszcze jedno pytanie czy ta kabura będzie dla niego odpowiednia ? http://www.taiwangun...1-bk-a-c-m.html Tak, kabura będzie odpowiednia. Ten pierwszy to znaczy kjw ? Dziś czytałem o we i kjw i wywnioskowałem z tego, że kjw robi lepsze repliki. Czekam na dalsze opinie :icon_biggrin: Radzę nie czekać tylko zacząć czytać, bo opinii, zarówno o KJW jak i WE jest wystarczająco na forum. Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 Widocznie nie załapałeś sugestii z mojej ostatniej wypowiedzi. Pytania techniczne, odnośnie konkretnych modeli zadajemy w stosownych tematach. Na temat porównań też jest osobny dział. Tam szukaj informacji i pomocy. Zamykam. Link to post Share on other sites
Recommended Posts