Agus1989 Posted February 26, 2013 Report Share Posted February 26, 2013 Witam. Od jakiegoś czasu mam problem z Dragunovem. Za bardzo się nie znam, więc proszę o pomoc. Otóż bateria jest naładowana, a on wydaje dziwne dźwięki jakby się dławił, a kulki rzadko kiedy wylatują. Replika została zakupiona w grudniu, więc jest na gwarancji i nie była często użytkowana. Wystrzeliłam z niej ok. 1 kg kulek. Przy próbie wystrzału strasznie hałasuje. Osobom zainteresowanym moim problemem mogę wysłać film pokazujący problem repliki na maila. Dziękuję z góry za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
maly46 Posted February 26, 2013 Report Share Posted February 26, 2013 Wrzuc filmik na yt i dodaj tutaj. Quote Link to post Share on other sites
Wizardb Posted February 26, 2013 Report Share Posted February 26, 2013 Jeśli jest na gwarancji, to najprościej napisać do sklepu. A tak w ogóle mierzysz ilość wystrzelonych kulek w kilogramach? : P Quote Link to post Share on other sites
maly46 Posted February 26, 2013 Report Share Posted February 26, 2013 Jezeli kupuje paczki kilogramowe to moze mu latwiej liczyc;) Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted February 26, 2013 Report Share Posted February 26, 2013 Może poprostu replika długo się zbiera, o to ci chodzi? Ta stockowa batka 8,4 przy takim przełożeniu to lipińsk. Quote Link to post Share on other sites
Agus1989 Posted February 26, 2013 Author Report Share Posted February 26, 2013 Napisałam do sklepu. Czekam na odpowiedź. A kulki kupuję kilogramy, więc tak łatwiej liczyć :D A oto link go filmiku na YT. http://www.youtube.com/watch?v=GrxL4fWfjxE Tak będzie o wiele łatwiej opisać problem. Quote Link to post Share on other sites
maly46 Posted February 26, 2013 Report Share Posted February 26, 2013 (edited) Wyreguluj polozenie silnika. Taka srubka pod koszyszkiem. Przykrec lub odkrec i powinno chodzic. Staraj sie nie strzelac z takim dzwiekiem bo zebatki ci sie skoncza;d Ewentualnie juz sie mogly skonczyc ale zacznij od regulacji silnika. Edited February 26, 2013 by maly46 Quote Link to post Share on other sites
Agus1989 Posted February 26, 2013 Author Report Share Posted February 26, 2013 Poszukam tej śrubki :) Dziękuję za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted March 1, 2013 Report Share Posted March 1, 2013 Strzelając w ten sposób to tak jakbyś na otwartą ranę sypał sól. Możliwe, że wykończyłeś w ten sposób zębatkę silnika, albo zębatkę silnikową. Kotu to nie przeszkadza, czy jest wypchany? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted March 1, 2013 Report Share Posted March 1, 2013 To kot, ma to w dupie. Quote Link to post Share on other sites
Agus1989 Posted March 1, 2013 Author Report Share Posted March 1, 2013 Problem rozwiązany. Wystarczyło dokręcić śrubę silnikową. SVD śmiga jak trzeba. Kotu nie przeszkadza, nic go nie rusza oprócz żarcia. :icon_mrgreen: Jestem wdzięczna za pomoc. Dziękuję :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts