Mikuła Posted March 1, 2013 Report Share Posted March 1, 2013 Witam mam takie zapytanie. Jak już kiedyś pisałem , niestety uszkodziłem swoje lipo. Kupiłem już nowe , ale ciekawi mnie czy dało by się ją naprawić. Chodzi o zlutowanie kabli do cel z powrotem. Ja to zrobiłem i było napięcie 8v ale nie było reakcji silnika w karabinie. Czy ktoś by się mógł podjąć tego i za ile ? :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
echelon_ Posted March 1, 2013 Report Share Posted March 1, 2013 A wziął byś i napisał jakie to lipo było na starcie. Jak 11.1V i teraz na tym masz 8V to nie wróżę przyszłości. Quote Link to post Share on other sites
Mikuła Posted March 1, 2013 Author Report Share Posted March 1, 2013 No tak zapomniałem przepraszam. Jest to lipo redox 7.4v 1400mah. Prąd rozładowywania 20C. Quote Link to post Share on other sites
Mikuła Posted March 9, 2013 Author Report Share Posted March 9, 2013 Jest ktoś kto mógłby go naprawić z łódzkiego? Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 A w jaki sposób je uszkodziłeś? Kable wyrwałeś, czy jak? Zrób zdjęcie i pokaż. Quote Link to post Share on other sites
Mikuła Posted March 13, 2013 Author Report Share Posted March 13, 2013 Generalnie chodzi o to ,że kabelki się rozlutowały od cel. Przeszła iskra pomiędzy + i - po prostu z mojej nieuwagi. Lutowanie dało 8v napięcia ale żadnej reakcji silnika. Spadła wydajność i nie wiem czy da się odzyskać. Quote Link to post Share on other sites
danesz Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 ... Przeszła iskra pomiędzy + i - po prostu z mojej nieuwagi... Czyli zwarłeś ogniwa ? Powodzenia :D Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 Masz jakiegoś imaxa do ładowania? Dobrze byłoby sprawdzić pojemność. Dodatkowo, jeśli masz miernik, sprawdź do ilu spada napięcie przy wciśnięciu spustu. To powinno dać odpowiedź dlaczego nie działa (pewnie cele są w takim stanie, że napięcie spada do paru woltów i silnik jest bez szans żeby ruszyć). Quote Link to post Share on other sites
Mikuła Posted March 23, 2013 Author Report Share Posted March 23, 2013 Czyli nie ma co liczyć na naprawę? No nic dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 Naprawy może dokonać pewnie jakiś sklep modelarski :) Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 (edited) W bbmax możesz spróbować zagadać . Edited March 25, 2013 by seger Ort. Quote Link to post Share on other sites
Mikuła Posted March 25, 2013 Author Report Share Posted March 25, 2013 No tak ,to gdzieś spróbuję. Dziękuję. :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts