Ari Posted March 1, 2013 Report Share Posted March 1, 2013 Witam Posiadam sztywną kaburę na Glock 17 z latarką. Kaburę do tej pory nosiłem na pasie, lecz odczuwam wady tego rozwiązania. Kabura jest dla mnie za wysoko, a na dodatek jest mało stabilna jak na tak zastosowany montaż przy takiej wadze pistoletu z latarka. Chciałbym dostać do tej swojej kabury montaż na pas, lecz aby kabura była osadzona niżej. Coś takiego często można spotkać w kaburach Sarafiland. I tu pytanie - czy jest opcja bym gdzieś sam taki montaż do swojej kabury dostał, lub czy jest jakaś polska firma/zakład/specjalista, który mógłby zrobić podobny montaż jak w sarafiland ? Dodam od razu, że patenty z platformą na udzie odpadają - nie chce żadnych pasów na udzie To moja kabura z montażem Uploaded with ImageShack.us Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted March 1, 2013 Report Share Posted March 1, 2013 Sam sobie zrób. Znajdź tylko kawałek ABS (zderzak, kokpit, itp. elementy samochodowych plastików). Dremel, piekarnik/palni/opalarka i spokojnie uformujesz. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 2, 2013 Report Share Posted March 2, 2013 Ja kiedyś sobie dorobiłem taki montaż do kopii Safarilanda. Poszukaj u siebie w mieście kogoś kto handluje tworzywami sztucznymi, kup sobie arkusz spienionego PCV i jazda. Łatwo się formuje, zapalniczka, wkrętarka, nożyk i gotowe ;) Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted March 2, 2013 Report Share Posted March 2, 2013 Może sposób jaki wymyśliło IMI? Mam i całkiem dobrze się sprawdza. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 Na prośbę autora, wrzucam autorski poradnik :icon_biggrin: Wycinamy naszą montaż wg. własnego uznania. Numer 3 to płetwa, kształt jaki kto uzna za stosowny :icon_smile: Numer 2 to jakiś 1-2 cm, które będą służyły za zagięcie. Numer 1 to listwa montażowa. Jej długość zależy od preferencji przyszłego użytkownika :icon_smile: Na płetwie należy nawiercić dwie dziur (niebieskie dziury z kropką - kolejne dwie należy zrobić na miejscu jej styku z listwą. Trzy puste niebieskie dziury to dziury na montaż - w zależności od kabury ich ilość i rozmieszczenie może się różnić :) Dalej jest chyba jasne - zaginamy listę by stykała się z płetwą, wkręcamy śruby, przykładamy kaburę, wkręcamy śruby i gotowe ;) Oczywiście ważna jest inwencja twórcza, jak ktoś się chce bawić to może tak wyprofilować płetwę, że nie będzie potrzeby łączyć ją z listwą :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts