Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Niższy montaż kabury na pasie - gdzie dostać lub komu zlecić

Recommended Posts

Witam

Posiadam sztywną kaburę na Glock 17 z latarką. Kaburę do tej pory nosiłem na pasie, lecz odczuwam wady tego rozwiązania. Kabura jest dla mnie za wysoko, a na dodatek jest mało stabilna jak na tak zastosowany montaż przy takiej wadze pistoletu z latarka.

Chciałbym dostać do tej swojej kabury montaż na pas, lecz aby kabura była osadzona niżej. Coś takiego często można spotkać w kaburach Sarafiland.

I tu pytanie - czy jest opcja bym gdzieś sam taki montaż do swojej kabury dostał, lub czy jest jakaś polska firma/zakład/specjalista, który mógłby zrobić podobny montaż jak w sarafiland ?

Dodam od razu, że patenty z platformą na udzie odpadają - nie chce żadnych pasów na udzie

To moja kabura z montażem

kabura.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Na prośbę autora, wrzucam autorski poradnik :icon_biggrin:

arkusz1.jpg

Wycinamy naszą montaż wg. własnego uznania. Numer 3 to płetwa, kształt jaki kto uzna za stosowny :icon_smile: Numer 2 to jakiś 1-2 cm, które będą służyły za zagięcie. Numer 1 to listwa montażowa. Jej długość zależy od preferencji przyszłego użytkownika :icon_smile:

Na płetwie należy nawiercić dwie dziur (niebieskie dziury z kropką - kolejne dwie należy zrobić na miejscu jej styku z listwą. Trzy puste niebieskie dziury to dziury na montaż - w zależności od kabury ich ilość i rozmieszczenie może się różnić :)

arkusy2.jpg

Dalej jest chyba jasne - zaginamy listę by stykała się z płetwą, wkręcamy śruby, przykładamy kaburę, wkręcamy śruby i gotowe ;)

Oczywiście ważna jest inwencja twórcza, jak ktoś się chce bawić to może tak wyprofilować płetwę, że nie będzie potrzeby łączyć ją z listwą :)