durrr Posted March 2, 2013 Report Share Posted March 2, 2013 Witam, mam taki oto problem, padł mi już 2 razy mosfet gate z AB ( używam lipola turnigy nano tech 2200 11.1v 45-90C). Łącznie oddałem poniżej 100strzałów. Pytanie kieruje tylko i wyłącznie do osób które mają repliki po konkretnym tuningu w okolicach 600fps lub z takimi replikami miały styczność. Jakich wy używacie mosfetów? Bo ja nie widze sensu naprawiania tego szmelcu. Może możecie polecić kogoś kto robi bardzo dobrze mosfety z hamulcem. Z góry dzięki za jakieś sensowne informacje. Quote Link to post Share on other sites
mike88 Posted March 2, 2013 Report Share Posted March 2, 2013 ascu i nie masz problemu, ew. merf chociaż ja używam bez hamulca mosa własnej roboty i nawet nie jęknie o gotowaniu się nie mówiąc, minusem jest tylko brak ab Quote Link to post Share on other sites
maly46 Posted March 2, 2013 Report Share Posted March 2, 2013 Skontaktuj sie z Ciastkiem z Asg revolution. Jest z Łodzi zajmuje sie serwisem a sam ma sr 25 po duzym tuningu. Tu masz strone. http://www.asgrevolution.pl/ Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted March 2, 2013 Report Share Posted March 2, 2013 Ja mam sr25 640 fps i zamontowany merf 3.2 Wszystko działa, a wystrzelił ok 2000 kulek. Natomiast miałem dwa mosfety gate z AB i niestety padły oba przy springu m130. Najpierw poszło AB a potem cały mosfet. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 Dwa mosfety z AB od Ciastka montowałem w podobnych replikach, obie okolo 480-500FPS, Oba pracują do dziś na LiPo 11.1V. Sam obecnie mam Merfa 3.2 już od roku i jeszcze z nim nie miałem problemów przy 500FPS :) Quote Link to post Share on other sites
durrr Posted March 3, 2013 Author Report Share Posted March 3, 2013 Leci SR na sprawdzenie do Ciastka. Mam nadzieje że tym razem już skończą sie te problemy. Quote Link to post Share on other sites
TheOne Posted March 9, 2013 Report Share Posted March 9, 2013 Gate to niestety śmieci strasznie sie palą mi padł na 460 fpsach i li pol 11V. Zwykły układzik zrobiony w domowych warunkach z kawałkiem miedzi lub alu jako radiatorek śmigał u mnie w m14 na 590 fpsach przez 2 lata Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted March 28, 2013 Report Share Posted March 28, 2013 Problem nie leżał w mosfecie. Okazało się ,że kruszyła się zębatka silnika GFC Tornado. Na początku wpadły małe drobiny miedzy zębatki, tudzież było źle wypodkładkowane, Dlatego był kosmiczny opór na zębatkach. Mosfet po prostu nie wytrzymywał takiego poboru prądu. Bateria z dużym C to dawała rade (50-90C turnigy Nano). Po wyczyszczeniu i zmianie mosfetu na NanoAB GATE (dostaliśmy w ramach gwarancji za GDS-4005AB) wszystko działa pieknie. W miedzy czasie zębatka silnika pokruszyła się jeszcze bardziej, aż do zacinki i zmielenia zębatki środkowej :( ( Zębatki STU CA ) Po zmianie zębatki silnika i środkowej, repla wróciła do właściciela. Mam nadzieję ,że teraz będzie śmigać dłuuugo. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts