asgszczepan Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 Witam, po zakończeniu budowy PK, postanowiłem wziąć się za następny projekt, a że jestem fanem Rosyjskiej myśli technicznej wybór padł na ww karabinek snajperski. Udało mi się kupić tłumik od Szanownego Pana Soldata i Oto co udało mi się do tej pory wyskrobać :icon_smile: Cóż mogę powiedzieć, body spawane z blachy 1,5 mm, kolba ze sklejki liściastej. Body czeka jeszcze szpachlowanie i wygładzenie żeby było tip-top. Kolba nie skończona, robię właśnie do niej bakę policzkową i ogólnie wymaga jeszcze dopieszczenia . Jeszcze dużo pracy przede mną, ale ten projekt mi się bardzo podoba z racji tego że każdą część muszę sam od podstaw zaplanować , narysować wyciąć i dopasować :icon_smile: w środku docelowo GearboxV3 - Kolejne aktualizacje jakoś za tydzień Quote Link to post Share on other sites
fumfel hubert Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 Jak zrobiłeś selektor? Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 Się zapowiada lepiej niż od MG. Quote Link to post Share on other sites
UberSoldier Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 Jestem ciekaw jak zrobisz pokrywę komory zamkowej. Wstaw fotki ;) Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 Wychodzi naprawdę zacnie, pytam się ja tylko gdzie okucia kolby? :) No i widzę, że będziesz mieć problem z magazynkiem, za nisko robisz przedni schodek pod zaczep. Czekam na kolejne fotki :) Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted March 4, 2013 Author Report Share Posted March 4, 2013 Okucia będą :) spakojna :) schodka pod zaczep jeszcze nie zrobiłem, dopiero będe wycinał jak będe wiedział "co i jak " hehe Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 Piękna robota mam nadzieje że jeszcze pokrywa wyjdzie tak jak reszta to będzie najładniej wykonany custom VSS. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted March 6, 2013 Report Share Posted March 6, 2013 Tu masz schemat jak zrobić przedni schodek, na czerwono blaszka wchodząca w body, zaspawana wewnątrz. U Ciebie jest na razie tak jak na drugim schemacie - ani mag nie wejdzie, ani nie zatrzaśnie się, pamiętaj, że VSS to nie VSK-94, tu magi wchodzą nadal po łuku jak w AK i muszą mieć gdzie się telepać po "magwellu". Weź magazynek, weź komorę hopa, weź gearbox i dopasuj. Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted March 6, 2013 Author Report Share Posted March 6, 2013 Drogi Dredzie. Mylisz się i to bardzo a wiesz czemu ? bo nie jest tak jak myślisz gdyż ponieważ blaszka która tam jest, jest wygięta do góry ( w miejscu gdzie Ty myślisz że się kończy ) i idzie do samego końca ściany korpusu. Oczywiście jest przyspawana, nie widać tego na zdjęciach które zamieściłem. Także jest wszystko cacy, wystarczy tylko zrobić nacięcie ( czekam aż będe miał magazynek i zatrzask, żeby równo dociąć wszystko ) . Naprawdę myślisz, że porwałem się na budowę trudnej repliki nie studiując jej budowy i nie myśleć nad stosowanymi rozwiązaniami ? Normalnie aż mi sie przykro zrobiło ! Niedługo kolejne focie :) Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted March 6, 2013 Report Share Posted March 6, 2013 Wybacz, teraz mi się zrobiło przykro, że Tobie jest przykro ;) Na pocieszenie wklejam zdjęcie zadowolonego, śpiącego manula (skoro karabin rosyjski, to i zwierz musi być rosyjski), który na pewno poprawi nam humory :) http://images5.fanpop.com/image/photos/27700000/Pallas-Cat-pallas-cats-27745375-1600-1067.jpg A co do samego karabinu, to faktycznie na zdjęciu widać wygięcie, ale nie widać skosu, a stosunek szerokości do długości magwela budzi moje (oby nieuzasadnione) obawy. Trzymam kciuki za Twój projekt :) Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted March 6, 2013 Report Share Posted March 6, 2013 Ciesze się, że w tym vss bazą nie jest korpus ak47 z wmontowanym w niego rugerem mk1 :icon_wink: Manul zacny. Quote Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted March 11, 2013 Report Share Posted March 11, 2013 Każdy orze jak może; ja jednak bardziej podziwiam tych którzy mimo braku profesjonalnego sprzętu tworzą wspaniałe customy klepane "na balkonie". Mimo to tutaj zapowiada się na prawdę doskonała wręcz replika. Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted March 11, 2013 Author Report Share Posted March 11, 2013 Przeca ja mam tylko stół, dremla, wiertarke i imadło :D no i mózgownice. Dzięki za uznanie:) jutro pewnie będą fotki postępów Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted March 11, 2013 Report Share Posted March 11, 2013 Przeca ja mam tylko stół, dremla, wiertarke i imadło :icon_biggrin: no i mózgownice. Hehe, nie gadaj, że blachę rwiesz w palcach, a spawasz laserem z oczu :) Czekam na fotki z postępów :) Quote Link to post Share on other sites
nori104 Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 Przeca ja mam tylko stół, dremla, wiertarke i imadło :icon_biggrin: no i mózgownice. Potwierdzam , i naprawdę robi nimi różne dziwne rzeczy z których wychodzą później ,,Pekaśki ,, i VSS. A co do spawania to kwestia małego outsourcingu tylko :D hehe Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 A co do spawania to kwestia małego outsourcingu tylko :icon_biggrin: hehe Tylko? Te tylko daje ogromne możliwości :) Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted March 13, 2013 Author Report Share Posted March 13, 2013 Kolba dostała bakę, stopkę i strzemię do paska :P Udało mi się też, domowym sposobem wytłoczyć blachę 1mm na dekiel. Lepsze fotki i więcej postępów niebawem :) Quote Link to post Share on other sites
Peszu Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 No nieźle;) Brawo dla tego pana ;) Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 No elegancko ;D świetna robota. Quote Link to post Share on other sites
korobov Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 Na razie zapowiada się świetnie, będziesz oksydował całość ? Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted March 14, 2013 Author Report Share Posted March 14, 2013 Niestety nie mam takich zdolności manualnych, bo jedyna opcja to oksyda na gorąco jeśli już - a tego nie potrafię. Kombinowałem olejowo ale nie wychodziło tak żeby mnie zadowalało. Pozatym body mam poszpachlowane w kilku miejscach i też zostaje malowanie. Ale spokojnie napewno tego nie spieprze :) Chyba. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 Mój kumpel umie robić oksydę jak na ostrych, w mojej ekipie Wojdat. Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted March 16, 2013 Author Report Share Posted March 16, 2013 Kolejna porcja foć. Dekielek troche mi wyszedł nie tak jak chciałem, ale już tłocze następny. ( nie liczę tych co mi wcale nie wyszły :P ) tak to wygląda na dzień dzisiejszy. Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted March 16, 2013 Report Share Posted March 16, 2013 Musze ci przyznać że elementy drewniane masz jedne z najlepszych o ile nie najlepsze jakie widziałem na forum :) Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted March 16, 2013 Report Share Posted March 16, 2013 Przepiękny custom Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts