K.A.B Posted May 31, 2005 Report Share Posted May 31, 2005 A co Ty byś chciał od pre aplhy ? Quote Link to post Share on other sites
gryzly Posted May 31, 2005 Report Share Posted May 31, 2005 A co Ty byś chciał od pre aplhy ? nie tak tylko stresciłem zresztą napisałem że to tylko pre alfa Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted May 31, 2005 Author Report Share Posted May 31, 2005 Ciekawe czy gdzieś w sieci jest wykradzione officjalne demo. Bo właśnie tego najbardziej oczekuje. Podobno jest już gotowe tylko oni zwlekaja z jego wydaniem. Quote Link to post Share on other sites
7.62 Posted June 3, 2005 Report Share Posted June 3, 2005 ale qrde miał być w pażdzierniku 2004 a nie wie ktoś dlaczego zmienil nazwę z "Oblivion Lost" na "Shadow of Chernobyl" :?: i jeszcze jedno. nie chciałbym spotkac tego czegos : Quote Link to post Share on other sites
Kozlowski Posted June 3, 2005 Report Share Posted June 3, 2005 Czesc Nazwe zmienili najprawdopodobniej ze wzgledow marketingowych - nie musze chyba tlumaczyc dlaczego;) THQ zamknelo budzet na 2005 rok i nie bylo w nim STALKERA, wiec wyjdzie w 2006. Pozatym gra wyglada nieco inaczej niz 2 lata temu, kiedy to po raz pierwszy w nia gralem - ostatnie screeny z DX9 pokazuja ze silnik jest przebudowywany zeby sprostac kaprysom dzisiejszego rynku. Tak wiec grafa bedzie wypasiona, lokacje maja juz pewnie porobione, mozna sie spodziewac, ze gra bedzie zarla zasoby komputera jak smok, ale coz... tak to sie wszystko napedza - gra nie bedzie sie liczyc bez normal mappingu, RT swiatel i innych rzeczy bez ktorych wygladala zajebiscie. Ciekaw jestem czy THQ zostawi chociaz troche z zalozen gameplay'owych STALKERA - silny multi z szerokim srodowiskiem graczy handlujacych w strefie. Czas pokaze, moim zdaniem gra wyjdzie - THQ nie ma raczej tendencji do kladzenia projektow i skoro pompuja kase do GSC juz tyle czasu to pewnie nie zakreca kurka. Pozdrawiam Adam Kozlowski Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted June 3, 2005 Author Report Share Posted June 3, 2005 Ja tam się w Stalkerze nie ciesze się najbardziej z grafy (bo trawa mogła by być ładniejsza patrząc na OFP 2) tylko z posapokaliptycznego klimatu. Chodzi mi o klimat posowiecki jaki mozna i u nas spotkać w niektórych opuszczonych fabrykach. Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 Ja tam kiedys myslalem o zmontowaniu larpa cyklicznego w tych klimatach w bornym... ale jak na prawdziwego polskiego airsofciarza przystalo na mysleniu poprzestalem ;) Quote Link to post Share on other sites
Zocik Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 Jesli chodzi o LARPy postapokaliptyczne i to w posowieckim klimacie to zapraszam na zlot fanow Fallouta, ktory odbedzie sie 7-9 lipca na opuszczonym poradzieckim lotnisku w Kluczewie. szczegoly tutaj. Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted June 5, 2005 Author Report Share Posted June 5, 2005 Na zlocie będzie można się też postrzelać. To ja się chyba pisze :D Quote Link to post Share on other sites
Zocik Posted June 5, 2005 Report Share Posted June 5, 2005 Wiadomo, ze mzona sie bedzie postrzelac. Pare ekip ma przyjechac, ale nie jestem pewien kto bedzie bankowo. Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted June 6, 2005 Author Report Share Posted June 6, 2005 Dobrze, że uczestnictwo w zlocie jest darmowe (przynajmniej nic okosztach uczestnictwa nie wspominają, chyba, że przegapiłem), tylko ciekawe ile ludzi będzie i jak to wszystko wypadnie. :| Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted June 6, 2005 Report Share Posted June 6, 2005 Za krotko tu jestescie, ja co roku narzekam,z e brak mi falloutowo-stalkerowego larpa i co roku mnie ktos z shamo zaprasza na te impreze i co roku ni ejade ;) Quote Link to post Share on other sites
Zocik Posted June 7, 2005 Report Share Posted June 7, 2005 Hmmhmm to trudno sie mowi. Jak nie chcesz sobie do mutanto postrzelac i wolisz dalej marudzic to nie jedz. :wink: (mam nadzieje na reakcje "co!? ja nie pojade!?") Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted July 9, 2005 Author Report Share Posted July 9, 2005 Premiera Stalkera została przesunięta na 2006 rok. Mówią, że dopracowują fabułę. 8) Quote Link to post Share on other sites
Zgedi Posted July 9, 2005 Report Share Posted July 9, 2005 dziwisz sie?jeszce nie raz przesuna..a pozniej bedzie jak z Doomem...sie okaze ze to shit i tyle.Ja czekam na nowa czesc gta bo moj instynkt maciezynski mi podpowiada ze tam bedzie postep :D Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted July 9, 2005 Author Report Share Posted July 9, 2005 Eee, San Andreas to nie jest żadna graficzna rewolucja. Chociaż nie powiedziałbym, że Stalker będzie mieć lepszą grafę od dodatku do Half-Life 2. Ale grafa to sprawa drugorzędna... Quote Link to post Share on other sites
Zgedi Posted July 9, 2005 Report Share Posted July 9, 2005 Nie mowilem o san andreas..tylko o nastepnej czesci,o ile taka bedzie :) i takze nie mialem na mysli postepu graficznego :wink: Quote Link to post Share on other sites
WOjtas^ Posted July 11, 2005 Report Share Posted July 11, 2005 Proponuje zmienic tytul tematu. http://gry.wp.pl/core.html?filtr=0,0&x=now...owinki,10,21147 Co prawda "prawdopodobnie", ale... Quote Link to post Share on other sites
K.A.B Posted August 4, 2005 Report Share Posted August 4, 2005 S.T.A.L.K.E.R. jeszcze później Ostatnią informacją o dacie premiery shootera S.T.A.L.K.E.R. była zapowiedź opóźnienia i przełożenia debiutu na rok fiskalny 2006. Jednak teraz okazuje się, że w planach THQ nie ma w ogóle tego tytułu, a więc premiery gry należy spodziewać się dopiero w fiskalnym 2007 roku, który rozpoczyna się 1 kwietnia 2006. Powód? Jak zwykle – konieczność poświęcenia więcej czasu przez developera na dopieszczenie projektu. Powoli sytuacja zaczyna do złudzenia przypominać losy kolejnej odsłony Duke’a. Informacje z www.gry.wp.pl - link Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted August 4, 2005 Report Share Posted August 4, 2005 Bez przesady, 3DRealms przez 6 lat wyprodukowali 3 screeny z DNF a stalker juz praktycznie skonczony. Ja wam mowie, ze to wyjdzie moze i pozno ale to bedzie gra absolutna. Quote Link to post Share on other sites
K.A.B Posted August 4, 2005 Report Share Posted August 4, 2005 Hm, jakby się tak zastanowić, to Stalkera alpha wyszła, więc tak jak mówi Cynik programiści nie zrobili jedynie paru screenów i trailerów jak to było w przypadku Duke Nukem forever. Ja jestem nadal dobrej myśli, mam nadzieje, ze nie będzie tylu niedoróbek jak ma to miejsce w "Stalkerze dla ubogich vel. Road to Hell: Boilling Point", który miał szanse wstrząsnąć rynkiem gier , a niestety wyszło z niego jak wyszło... Tyle czasu do premiery Stalkera, ze nowo kupiony PC się zdąży zestarzeć, eh życie. Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted August 4, 2005 Author Report Share Posted August 4, 2005 Według obecnych informacji to procesor 1400 MHz powinien starczyć ale sami wiecie jak to jest. Przy takim sprzęcie to Stalker nam sie tylko zainstaluje a granie to inna sprawa... Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted August 6, 2005 Report Share Posted August 6, 2005 Wg moich informacji kolesie na razie staja na glowie zeby zrobic optymalizacje wszechczasow - nawet pod tym wzgledem chca zrobic gre przelomowa. A w ogole to jak ktos bedzie zle mowil o stalkerze tutaj to ban, o! Quote Link to post Share on other sites
Zgedi Posted August 6, 2005 Report Share Posted August 6, 2005 Ee tam,Cynik a pamietasz jak bylo z Doom3...mial byc hit,gra wszechczasow o wspanialej grywalnosci i nieprzecietnej grafice...a teraz co?nikt o tym szajsie nie mowi bo przeszlo praktycznie bez echa i okazlo sie niewypalem...na STALKERze bym tez nie polegal bo mam wszyskie filmy typu gameplay z tej ry i po prostu wyg;ada mi to na kolejna zwykla strzelanke urozmaicona tylko ogromem przestrzeni i innymi bajerami...ok banuj :wink: Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted August 6, 2005 Author Report Share Posted August 6, 2005 Ale Doom do Doom, a Stalker musi wypalić. Tam jest klimat (postsowiecki), będzie mozna pojeździć ukochaną Ładą, Kamazem itp. ; w Doomie nie ma takich rarytasów... :( Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts