Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Start za 740 zł.

Recommended Posts

Witam wszystkich, prosił bym o pomoc w wyborze repliki do kwoty 750 zł ( lub też repliki + kilka części do upgradu). Interesują mnie głównie wszelkie AUGi, Famasy, L85 (i inne nie często spotykane guny). lecz nie wiem jak wypadają poszczególne modele w zestawieniu ze sobą. Póki co najbardziej przypadł mi do gustu AUG od JG. Również przyjme inne ciekawe propozycje. Dobrze by było aby moja przyszła replika miała dobry zasięg i stosunkowo niską awaryjność. Co do wyglądu zewnętrznego, to zależy mi na wytrzymałości, nie bedę nią rzucał o śćiany ale... lepiej żeby była bardziej wytrzymała niż mniej.

Edited by CzarnyNR

Mam dla ciebie nie za dobrą wiadomość. Interesują Cię mało popularne repliki, ale zastanawiałeś dlaczego są mało popularne? Zazwyczaj ze względu na większą awaryjność niż prosty kałach czy G36. Pamiętaj kolego, że za 750pln oprócz repliki musisz kupić jeszcze porządne kulki (~50pln/4k) i ochronę oczu (~100pln min), ponieważ jak na razie udało się zainstalować elektroniczne zastępniki oczu tylko oślepionym szczurom (autentyk). Zazwyczaj dla wygody użytkowania dokupuje się również kilka zapasowych magazynków (różne ceny). Według mnie jednak na pierwszą replikę lepiej wziąć coś popularnego, prostego i niezawodnego. Żeby być airsoftowym hipsterem trzeba najpierw zdobyć trochę doświadczenia :)

Na początek na przykład weź:

Rodzina G3 od JG - dość mało popularny jednak cechuję się bezawaryjnością na przyzwoitym poziomie.

Rodzina RK od Boyi - kałachy ale bardzo fajnie wykończone pod względem GearBoxa oraz wyglądu zewnętrznego.

Rozina G36 od JG - popularny, lecz super niezawodny.

CM 041 oraz 049 - MP5, mam 049 i potwierdzam opisy sprzedawców. Naprawdę świetne osiągi, cudowny wygląd, prostota rozkładania oraz bezawaryjność. Nieco mniej mainstreamowe niż AK czy G36.

Gogle kupione ESS's kontraktowe :) No troche mnie zasmuciłeś, G3 nie wchodzi w gre, zbyt wielgachny. Jeśli już z rodziny G to G36C, o gietkach JG czytalem sporo, lecz czy nowa gieta od BOYI'a nie byla by lepsza? Co do RK to RK-02 i RK-03 mi się podoba. A ta mp5 czasami nie jest wykonana z ZnAl'u? Tak dużo replik a ja muszę wybrać tą jedną jedyną :(.

Pamiętaj kolego, że za 750pln oprócz repliki musisz kupić jeszcze porządne kulki (~50pln/4k) i ochronę oczu (~100pln min)

Nie zgodzę się z przedmówcą, bo na start możesz kuppić polecane uvexy-ivo (ok. 50 zł). A kulki dobrej jakości kosztują ~40zł. Co do reszty się zgadzam ;D

Edited by mlody96

Mam dla ciebie nie za dobrą wiadomość. Interesują Cię mało popularne repliki, ale zastanawiałeś dlaczego są mało popularne? Zazwyczaj ze względu na większą awaryjność niż prosty kałach czy G36.

Bzdura. Większość kupuje cm.028 lub Giety od JG bo widzą ,że to popularne repliki i dochodzą do takich wniosków jak ty. A prawda jest taka ,że wystarczy doczytać i poszukać ciut więcej i można cieszyć się repliką która po roku używania nie wyląduje w komisie.

Bzdura. Większość kupuje cm.028 lub Giety od JG bo widzą ,że to popularne repliki i dochodzą do takich wniosków jak ty. A prawda jest taka ,że wystarczy doczytać i poszukać ciut więcej i można cieszyć się repliką która po roku używania nie wyląduje w komisie.

Dlatego napsiałem "zazwyczaj", bo wiem, że nie wszystko co jest "inne" musi od razu być śmieciem :icon_smile:

Czarny co do G3, to są też skrócone wersje.

Kolor czerwony zarezerwowany jest dla moderatorów i administracji forum. Buniek92

Nie śmieciem a lepszą repliką za te same pieniądze. Bo nie oszukujmy się, te wszystkie repliki z jakiegoś powodu lądują na komisie. Dlatego też nie widzę sensu w zakupie cm.028 za ~400zł, sprzedanie jej po roku za 200zł i kupienie czegoś o klasę lepszego za 600zł. Co to tematu to polecam:

- G3 od JG tutaj pośrednia wersja długości http://pl.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/jg102-jg.html

- AUG od JG

- P90 AEG lub dołożenie do budżetu 200zł na KA

No to nie bede Cie juz molestowal g3 :) . Co do body to powiem tak: ludzie mowia ze to syf, jednak lepsza jest tylko stal i czasem dobry srop aluminium. Na mojej mp5 korpus jest tak wytrzymaly ze moge miazdzyc nim ludzkie czaszki muahaha :). A tak na serio nie ma sie czego z nim obawiac. sry za znaki pisze z tableta.

Do MP5 potrzebujesz szyny, którą kupisz prawie wszędzie. http://allegro.pl/listing/listing.php?string=szyna+mp5

Co do P90 to sprawa wygląda tak ,że jest produkowana przez różne fabryki i nie do końca wiadomo skąd pochodzą. Ale "cegły" są zazwyczaj podobnej jakości tak więc nie masz się o co martwić. Tu masz obszerny temat o tej replice. http://forum.wmasg.pl/topic/56980-oficjalny-p90/ W mojej opinii, jako posiadacza warto.

W domu poczytam ten temacik, póki co jestem w "robocie". Po opini MrMCET'a tak jakoś to mp5 fajniejsze zdaje się. :D

StalkerDezik właśnie też widziałem tą elke, tylko odstrasza to 330 fps ( a mierzy się na kulkach 0,20g?). Nie wiem czy to by przeleciało przez krzaki jakieś gęstsze.

Ogólnie to jak czytałem opinie o AUG'ach to dla jednych są bardzo poręczne, a dla innych strasznie niewygodne. Więc gdybyś się przymierzał do kupna dobrze by było pojechać do sklepu, czy na spotkanie i obmacać, czy będziesz dobrze się z nim czuł.

No i na stronę mp5 przemawia fakt, że rynek części i akcesoriów jest znacznie szerszy niż do AUG'a.

Osobiście brałbym na Twoim miejscu MP5, wstawił gumkę zieloną G&G i dokupił z dwa mid-capy.

Edited by MrStone

Aug jest ok.Nie wiem co się do niego przyczepiają.Gearbox V3,mnóstwo części,tanie magi.Czego więcej chcieć?Trochę się świeci,i słabo wyważony,ale z odrobinką miłości potrafi być zacną repliką.

Mister Stołn.

Powiedz mi, pod jakim względem jest więcej części do empepiątki?Bo szyn,konwersji i części do auga jest od groma.Trzeba tylko szukać.

Edited by Nitro

Powiedz mi pod jakim względem jest więcej części do empepiątki?Bo szyn,konwersji i części do auga jest od groma.Trzeba tylko szukać.

Rynek samych replik jak i części do nich (mp5) jest znacznie szerszy. Ale głównie mam tu na myśli magazynki. Do Mp5-tek jest ich mnóstwo, większość w naprawdę niskich cenach- nawet metalowe. Do AUG'ów z tymi magazynkami jest już trochę gorzej, trzeba się trochę naszukać.

Sam do AUG'a nic nie mam bo nawet chciałem go kupić, ale im więcej czytałem tym więcej atutów szło na stronę MP5.

Macałem jedynie A1 od CA i był nawet wygodny, ale słyszałem, że jego chiński "brat" może być niewygodny właśnie przez wyważenie.

Edited by MrStone

Też się kiedyś bałem ZnAl. Jednak Cyma używa bardzo dobrego jakościowo stopu, po za tym grubego. Po zdarciu lakieru widać ładny jednolity, srebrzysty kolor, co znaczy o dobrym wymieszaniu składników. Niestety nie mogę powiedzieć tego samego o ZnAl chińskich producentów klamek do drzwi. Mój brat wychodził kiedyś z domu i rozerwał taką na pół. Zresztą od razu było wiadomo dla czego - stop świecił się jak brokat. Było dokładnie widać drobiny cynku oraz glinu. Więc jak gdzieś już mówiłem ZnAl ZnAlowi nie równy. Jednak cymowski stop jest jak najbardziej na + :icon_biggrin:

Do rk to nie mam porównania. Ale do kilku innych szturmówek mam. W mp5 lufa niby krótsza, ale precyzyjna. Guma hopa ponadprzeciętnej jakości, do tego 400fps. To pozwala mi bez problemu radzić sobie ze szturmówkami na otwartym terenie. Aha i mp5 sprawuje się lepiej w niższych temp. niż repliki Boyca. Do -5oC wyraźnie mniejszy spadek wydajności (w celności i zasięgu). Jednak w mp5 masz GearBoxa V2, bardziej podatnego na uszkodzenia w niesprzyjających warunkach ( np ostre mrozy -20 itp) i pracę pod dużym obciążeniem ( montowanie tu sprężyny mocniejszej niż m130 może być ryzykowne) niż w przypadku GB V3 z większości szturmówek.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...