Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Jaką broń wybrać ?

Recommended Posts

Witam.

Interesuje mnie broń elektryczna (cena gdzieś tak w okolicach 400-450 zł) lecz wolę jak najtaniej.

Chciałbym poznać wasze opinie na temat tych broni i czy opłaca mi się kupować jedną z nich, a jak tak to którą ?

1. http://www.airsoft-m...-AEG-Black.html

2. http://www.airsoft-m...abin-CM028.html

3. http://www.gunsport....-M4-A1-TAN.html

Najbardziej chodzi mi o to czy te bronie są trwałe (a nie że mi upadnie i już np. złamana lufa), mógłby być metalowy gearbox, "troche" fps też by się przydało, no i wmiare dobry zasięg.

Chciałbym żebyście mi polecili też jakąś inną broń w tym przedziale cenowym. Osobiście lubię broń z rodziny M4 ale inne karabiny też mogą być.

Z góry dzięki za wszystkie rady. p0zdro

Colt M4 RIS AEG Black - mi to wygląda na R7 wella po szyldem CG. Ale nie jestem tego pewien. Nie warto.

Karabin M4-A1 - TAN - Wygląda mi to na Emkę Dragon Customs więcej tu http://forum.wmasg.pl/topic/133940-m-ki-dragoncustoms/

Cm.028 - Legenda, świetnie strzela i jest polecana początkującym. Wadą jest niebieskawy odcień korpusy i drewnopodobne okładziny.

Gdyby to była replika dla mnie kupiłbym pozycję nr. 2 z tego względu że crash testy tej repliki zrobiły na mnie wrażenie. Jest nowa i nie zbadana tak więc sporo ryzyko. Ale jako ,że jesteś początkujący kup Cm.028 lub coś co proponują koledzy powyżej.

Cm.028 też mi się wydaje dobra ale kolorystyka mi się nie podoba. Jednak wydaje mi się że dużym plusem jest metalowy gearbox v.3, ilość fps i zasięg nie jest zły. Jednak jakby ktoś znalazł tą broń w innej kolorystyce to niech da znać.

... ta broń wydaje mi się jednak najfajniejsza lecz jednak jest lżejsza, gorszy gearbox i chyba wykonanie gorsze bo cała z tworzywa sztucznego ale nie wiem. p0zdro

Edited by enderedette

Tyle że ta mp5k z tiwangun ma dość krótką lufę, a myślałem zawsze że jak jest dłuższa lufa to jest lepsza np. celniejsza, dalej strzela.

To jak jest z tymi lufami ?

A co myślicie o tym co dałem wcześniej ? (zasięg, wytrzymałość...) p0zdro

Edited by enderedette

W AS długość lufy w elektryku nie ma żadnego wpływu na zasięg albo celność. MP5 Galaxy w moim mniemaniu jest bardziej wytrzymałą konstrukcją pod względem geaboxa, ze względów konstrukcyjnych. MP5 JG również jest polecana, choć osobiście nie zaufał bym taniemu V2.

MP5 Galaxy występuje również w wersji z kolbą, gdyby to było twoim zmartwieniem.

http://www.taiwangun.com/pistolety_maszynowe_-_aeg/g_5_galaxy.html

Siema.

Mam jeszcze jedno pytanie : jak magazynek lepiej dokupić do mp5 ?

Mi osobiście podobają się mid-capy ale obiło mi się o uszy, że trzeba o nie jakoś specjalnie dbać, a może lepszy będzie real-cap lub low-cap ? (tylko nie hi-cap bo ich nie lubię)

Który lepiej wybrać ?

Brałbym lowcapy bo lubię zmieniać magazynki :icon_biggrin: Co do midcapów to zdarzają się problemy z podawaniem kulek ze względu na brud i jakość stosowanych kulek. Co prawda w innych magazynkach te problemy także mogą występować ale w midcapach dzieje się tak częściej.

To kwestia osobistych preferencji. Ja inwestuje w midy bo nie lubie hi-capów z ich grzechotaniem i lubię zmieniać magi - większy realizm. Mam już 4 midy - konieczne, w mojej ocenie, zaplecze na strzelanki - i teraz będę inwestował w low/real-capy dla większego realizmu

Hi-cap'y to "samo zło", brzydzę się nimi.

Do niedawna używalem wyłącznie Low-cap'ów ale koledzy z Forum przekonali mnie do Mid-cap'ów. Ładuję je do 3/4 pojemności (mam o pojemności 120, "wstrzykuję" około 80-90, to jest 20 "wstrzyknięć") i jeszcze nie mialem zacinki, warunek - używaj wyłącznie dobrych kulek G&G lub MadBull. Na kilkugodzinne spotkanie zabieram 10 magów spakietowanych po dwa (800-900 kulek) + dwie pełne "strzykawki" (200 kulek) i jeszcze mi nigdy nie brakło. Nota bene, nie strzelam długimi seriami, a wyłącznie 2-3 kulkowymi (szkoda, że repliki nie mają w selektorze "bursta").

Moim zdaniem, do stockowych replik (320-380 fps) optymalny "wagomiar" to 0,25.

Edited by Powała

Ja też nie jestem zwolennikiem full-auto wolę po te 3-4 kulki strzelać, co do wagi kulek to myślałem, że dobre będzie 0.20, a kulki no to mogę kupić G&G, czy MadBull lecz wcześniej myślałem nad guarder (chyba).

Też by były dobre do mid-capa ? Na gunfire do mp5 nie ma mida 120 kulek jest 90, więc czy się opłaca lepiej kupić mida 90 kulek czy low-capa(nie wiem ile mają tam kulek) ?

Zdecydowanie kulki 0,25. Jeśli Twój budżet "wytrzyma" nie oszczędzaj na kulkach, bierz G&G lub MadBull.

Tutaj są Midy na 100 kulek w bardzo dobrej cenie. Spokojnie możesz ładować do nich 80 kulek (tylko dobrej jakości), więc przy 50-cio kulkowych Lowach wniosek jest prosty.

Ps

Na ostatniej imprezie załadowałem moje Midy "po korek" i żaden się nie zaciął.