MarekMac Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 Jakikolwiek elektryk z plastikowymi bebechami (czyli właściwie wszystkie tańsze od Mp5 Galaxy) to marnotrawienie pieniędzy - replika szybko się zużyje. Kumpel miał właśnie tanie M4 i po jakiś 5 czy 6 strzelankach zdechła a właściwie przestała strzelać trybem pojedyńczym a na automatycznym pluła na kulkami na pare metrów (od 1 do 10). Jeśli chodzi o krótkie bronie to Ci nie pomogę - nie znam się. Ludziska polecają Cm 030, ale to wydatek rzędu 200zł. Poczekaj, pooszczędzaj i kup coś dobrego (przynajmniej tą Mp5 czy Cm 028). Link to post Share on other sites
jakubkuba07 Posted March 25, 2013 Author Report Share Posted March 25, 2013 (edited) A jaką broń krótką, tylko nie sprężyna Może to: http://www.taiwangun.com/pistolety-gazowe/replika-m92f-m9-heavy-weight-gas-pistol-stti.html lub http://www.taiwangun.com/pistolety-gazowe/replika-m92f-m9-vertical-heavy-weight-gas-pistol-stti.html Edited March 25, 2013 by jakubkuba07 Link to post Share on other sites
Stilgar Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 (edited) Panie Jakubie :icon_smile: W Pana ostatnim temacie było dużo wypowiedzi typu "Na co ci dwie repliki na początek?" Sam się do tego piszę, wytłumacz nam po co mieć 2 repliki? Jeszcze jakbyś miał g5 galaxy jako główną i później boczniakia (chociaż i tak podtrzymuje zdanie, że AGM to nie dobry wybór na boczniaka) to by było coś, ale sam AGM starczy, ewnetualnie pozbieraj troche i zamiast AGM'a kup Galaxy :icon_smile: Zdecyduj się na jedną, ja Tobie tak radzę. Nie ma sensu na 2 repliki :icon_wink: Kilka rzeczy które może Ciebie zmotywują do wyboru 1 a nie 2 replik: -AGM ma 3 magazynki -Wystrzelenie wszystkich 45 kulek troche potrwa -Masz szybkoładowarke więc cyk cyk i już magazynek pełny -Na 1 rundę ze znajomymi napewno starczą te 3 magazynki, bo agm nie ma trybu auto 8-) - I jeszcze jedna BARDZO ważna i fajna rzecz :icon_smile: Strzelanie sprężynówką przeciwko elektrykom daje nam coś wspaniałego :icon_smile: - umiejętności - AGM uczy - Masz mało amunicji, musisz się skupić na trafieniu, masz mało kulek, traf, teraz albo nigdy, nie będziesz walił gdzie popadnie, bo wiesz, że masz mało kulek. Później to się przyda w elektryku, bo nie będziesz walił serią 300 kulek tylko na spokojnie, celnie i będziesz miał radoche. - A jeśli taki budżet i broń krótka na boczniaka to pozostaje jakiś gaziak typu beretta STI... ale nie ma sensu, naprawdę. Ty chyba idziesz na lans :/ "Woo patrzccie mam AGM'a na plecach a w ręku G5 galaxy a w drugiej ręce gaziaka STI buhahah rozpruje was na pół" - Tak to nie działa, na większych strzelankach będą się troche "dziwić" na widok osoby która ma shota na plecach czy też "przy udzie" a w ręku Galaxiaka :icon_smile: Weź jedną porządną a później uzbieraj pieniądze na drugą :icon_wink: Nie wydawaj tych 100-150zł na szit plastik-fantastik m4 za 100zł bo to Ci padnie i tyle. Nic dodać nic ująć :icon_smile: Bierz AGM'a a później dokup elektryka na którego uzbierasz i AGM zostanie jako zapasowa a będzies się świetnie bawił elektrykiem, takie moje zdanie. Edited March 25, 2013 by Kemonator Link to post Share on other sites
jakubkuba07 Posted March 25, 2013 Author Report Share Posted March 25, 2013 (edited) Kemonator, chodzi mi o to, że chciałbym mieć jakąś replikę, która nie trzeba za jednym strzałem przeładowywać. Edited March 25, 2013 by jakubkuba07 Link to post Share on other sites
filip4822 Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 To dozbieraj do tego, innego wyjścia nie ma http://www.taiwangun.com/pistolety_maszynowe_-_aeg/g_5k_galaxy.html Link to post Share on other sites
Stilgar Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 Kemonator, chodzi mi o to, że chciałbym mieć jakąś replikę, która nie trzeba za jednym strzałem przeładowywać. Wszyscy na "polu walki" będą mieć elektryki i ja z sprężyną na nich nie dam rady Ha ;) I tutaj się zdziwisz, dużo czytam, bo lubię czytać, i bardzo często ludzie piszą o znajomych którzy z AGM'em mogli zlikwidować grupę "pro uber super-niewiadomo ktosiów" z "PRO UBER SUPER" elektrykami :) "AGM ma tą przewage, że czegoś nas uczy." Jeśli się nauczysz zlikwidować ludzi z elektrykami używając np AGM'a to będziesz umiał o wiele więcej elektrykiem :) A nawet jeśli nie, to co Tobie da replika, która strzela na 10-15 metrów :) ? Np bazarowy m4 czy też (sam posiadam) p90 wella, one prują gdzie popadnie, jak popadnie i kiedy popadnie. Taka replika może zdziałać coś na 10 metrów ale nie w lesie itp. Lepiej weź AGM'a pobaw się z nim i zobacz jak Ci to wszystko leży :) Pamiętaj, że to zabawa jest najważniejsza w hobby, a nie ilość killi. Chociaż dla mnie. Link to post Share on other sites
jakubkuba07 Posted March 25, 2013 Author Report Share Posted March 25, 2013 Czyli, że gogle, chest rigg, kulki i strzelba wystarczy na sam początek ? Link to post Share on other sites
mietko Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 Z AGM'em można nabrać "skilla", widzę to po swoich znajomych z którymi się strzelam, ale ja Ci coś powiem od siebie. Nie wiem czy opłaca Ci się kupować tego AGM'a, gdyż moi kumple którzy mieli te shotguny po 3-5 strzelankach wyparci elektrykami stracili ochotę do tej repliki (częste zacięcia, ciężko wyciągające się magazynki). Jeden kupił sobie już cm.028 , a drugi już niebawem kupuje elektryka. Wierz mi, że ta replika nie zadowoli Cie gdy będziesz grał na elektryki. Radziłbym Ci dozbierać 100zł i rozejrzeć się na używaną repliką np cm.028; g36 jg; mp5 jg. Na pewno na jakieś kilka miesięcy strzelania cie zadowoli, a później będziesz mógł się rozejrzeć za lepszą firmą, lub zacząć tuning tej. Link to post Share on other sites
jakubkuba07 Posted March 25, 2013 Author Report Share Posted March 25, 2013 Nie chcę ryzykować z używkami. Da się jakoś stunningować agm ? Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 Chest rigg nie potrzebny na początek. Po co? Co tam będziesz nosił? Picie? W kieszeń bluzy wsadź albo na trupiarni zostaw. Batona? Jak wyżej. Jedynie szybkoładowarkę i te dwa zapasowe magi przyda się mieć przy sobie, ale one bez problemu zmieszczą się w kieszeni bluzy (najlepiej zapinanej). Ha :icon_wink: I tutaj się zdziwisz, dużo czytam, bo lubię czytać, i bardzo często ludzie piszą o znajomych którzy z AGM'em mogli zlikwidować grupę "pro uber super-niewiadomo ktosiów" z "PRO UBER SUPER" elektrykami :icon_smile: Sam mam kumpla co z AGMem sobie nieźle radzi. Wierz mi, że ta replika nie zadowoli Cie gdy będziesz grał na elektryki. Wierz mi, że tak nie musi być. Jak nie dasz rady w przeciągu, powiedzmy dwóch czy trzech miesięcy uzbierać kasy na elektryka to bierz AGMa i spokojnie, powoli oszczędzaj na elektryka Link to post Share on other sites
MrStone Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 (edited) Czyli, że gogle, chest rigg, kulki i strzelba wystarczy na sam początek ? Przy Twoim budżecie można powiedzieć, że nie tyle wystarczy, co "jest wskazany". :icon_wink: Nawet nie wiem, czy tego chest rigg'a potrzebujesz, bo zawsze możesz przenosić te trzy magi do AGM'a i paczkę kulek w kieszeniach- masz już z 30 zł więcej na replikę. Ale jeśli masz możliwość radziłbym Ci poczekać jeszcze chwilkę i dozbierać do tego galaxy. Zapłacisz niewiele więcej, a będziesz miał polecanego elektryka Edited March 25, 2013 by MrStone Link to post Share on other sites
mietko Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 Nie chcę ryzykować z używkami. Da się jakoś stunningować agm ? Wierz mi, ryzyko się opłaca :) Za 170zł ostatnio kumpel kupił cm.036 z drewnem, w pełni sprawne, po prostu eleganckie. Ja już nie będę pisał za ile swoją kupiłem :) A co do tego AGM to na pewno stracisz przy nim trochę nerwów :icon_lol: Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 Połączyłem oba tematy w efekcie czego masz 6 stron tematu porad. Teraz pora wyciągnąć wnioski i kupić strzelbę lub dozbierać do galaxiaka. @mietko Nie gadaj głupot. Jeżeli ktoś nie potrafi obsługiwać repliki to może i tracić nerwy przy procy. W przypadku strzelby należy robić dwie rzeczy aby działa długo i bezawaryjnie: 1. Ładować kulkami. 2. Dokładnie przeładowywać dopychając czółenko do końca. Wszystkie awarie tej repliki z jakimi się spotkałem były z tej właśnie winy. Link to post Share on other sites
mietko Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 Połączyłem oba tematy w efekcie czego masz 6 stron tematu porad. Teraz pora wyciągnąć wnioski i kupić strzelbę lub dozbierać do galaxiaka. @mietko Nie gadaj głupot. Jeżeli ktoś nie potrafi obsługiwać repliki to może i tracić nerwy przy procy. W przypadku strzelby należy robić dwie rzeczy aby działa długo i bezawaryjnie: 1. Ładować kulkami. 2. Dokładnie przeładowywać dopychając czółenko do końca. Wszystkie awarie tej repliki z jakimi się spotkałem były z winy naciśnięcia spustu przed doprowadzeniem czółenka do końca. Tylko że moi dwaj kumple zamówili w taiwangunie 2 repliki AGM 003 long i w obu na 1 strzelance pozacinały się spusty, więc cala replika na części, i to nie był jednorazowy przypadek. Nie krytykuje bo może trafili na złe egzemplarze. Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 Ja zamówiłem dwie strzelby w 2010 roku. Jedna dla mnie druga dla brata. Obie do dziś dnia trzymają się świetnie. Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 Wierz mi, ryzyko się opłaca :icon_smile: Za 170zł ostatnio kumpel kupił cm.036 z drewnem, w pełni sprawne, po prostu eleganckie. Ja już nie będę pisał za ile swoją kupiłem :icon_smile: Łał. Szkoda tylko, że zielony może nawet nie wiedzieć czy replika strzela tak jak powinna. W używki się nie pchaj bo to loteria i bez kolegi serwisanta (albo kasy na serwis) może się to skończyć nieciekawie. A co do tego AGM to na pewno stracisz przy nim trochę nerwów :icon_lol: Tak jak z prawie każdą repliką. Jedyne awarie jakie mi się zdarzyły w moich dwóch AGMach można było naprawić w 15 minut (z czego 12 na rozłożenie i złożenie repliki). Nie wliczam tu momentu gdy zgubiłem jeden z elementów i musiałem dorobić. Tylko że moi dwaj kumple zamówili w taiwangunie 2 repliki AGM 003 long i w obu na 1 strzelance pozacinały się spusty, więc cala replika na części, i to nie był jednorazowy przypadek. Nie krytykuje bo może trafili na złe egzemplarze. HA! Miałem tak kilka razy, przesmarowałem olejem (raz nawet użyłem oleju do maszyn do szycia - wiem, mało profesjonalnie) i działa. A jakby przesmarowanie nie pomogło to trzeba rozebrać, złożyć porządnie bebechy i złożyć całą replikę (roboty na 15-20 minut). Link to post Share on other sites
mietko Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 (edited) MarekMac, oczywiście masz w pełni racje, rozebranie tego AGM trwa 10-20 minut i mechanizm prosty jak budowa siekierki, jednak gdy rozkręcisz, przesmarujesz, skręcisz i strzelisz raz i znów spust się zatnie to jest troszkę niefajnie :icon_smile:. Co do używek to wepchałem się jako zielony i nie żałuje, zależy jak trafisz i czy ma Ci kto doradzić. Edit; literówka. Edited March 25, 2013 by mietko Link to post Share on other sites
jakubkuba07 Posted March 26, 2013 Author Report Share Posted March 26, 2013 A czy jest jakaś podobna strzelba lepsza w podobnej cenie? Link to post Share on other sites
Errhile Posted March 26, 2013 Report Share Posted March 26, 2013 Nie ma. I do tej pory nie było. AGM jest w swojej klasie wydarzeniem bez precedensu. Nie liczył bym na to, ze coś się poprawi - ona jest naprawdę wybitnie udana. Nawet dwukrotnie (lub trzyktrotnie, zależy od sklepu) droższa M56 nie jest tak dobra - co prawda używa magazynków w kształcie łusek i strzela 3 kulkami na raz, ale ani zasięgiem, ani skupieniem AGM'owi nie dorównuje. Link to post Share on other sites
SirHawk Posted March 26, 2013 Report Share Posted March 26, 2013 (edited) Też doradzę AGMa. Tylko dlatego, że innego wyboru nie ma. Sam zaczynałem ze strzelbą, jednak była to replika mossberga. Na dystansie do 15m (zasięg 30m) nie było różnicy, gieta JG, czy CM.022 (które się posypało w drobny mak po pierwszej strzelance). Wraz z przejściem do lasu przydawał mi się tylko elektryk. Nie wiem, skąd te opowieści o rosnących umiejętnościach (lol, żyjemy w RPGu...). Przecież przejście ze strzelby to jak z armaty na czołg, wiesz tylko to, jak kulki mogą lecieć. Przeciwko rozgarniętej (nawet nie inteligentnej) osobie z automatem ma się nikłe szanse. Ale ze strzelb strzela się bardzo fajnie, nie powiem :D. Edited March 26, 2013 by SirHawk Link to post Share on other sites
Errhile Posted March 26, 2013 Report Share Posted March 26, 2013 SirHawk - primo, AGM jest repliką Mossberga, M500 konkretnie. W czasach, kiedy zaczynałeś względnie popularne były jeszcze M47 DE - jeśli z tym biegałeś, to była to replika Remingtona 870, z 10 calową lufą. A umiejętności... strzelba jest bardziej wymagająca, niż elektryk. Jak będziesz chodził na pałę przeciw elektrykom, to nic nie zdziałasz. Więc musisz zacząć kombinować. Jak się nauczysz kombinować... Link to post Share on other sites
SirHawk Posted March 26, 2013 Report Share Posted March 26, 2013 Więc był to AGM. Jak się nauczysz kombinować to dochodzisz do wniosku, że robienie kilometra w bok nie jest fajne, lepiej i skuteczniej mieć automat z 12 kulek na sekundę, robić zasłonę ogniową i podchodzić. To całe gloryfikowanie przypomina mi polskie manewry kawalerii przeciwko czołgom. Link to post Share on other sites
Errhile Posted March 26, 2013 Report Share Posted March 26, 2013 (edited) Więc był to AGM. Jak się nauczysz kombinować to dochodzisz do wniosku, że robienie kilometra w bok nie jest fajne, lepiej i skuteczniej mieć automat z 12 kulek na sekundę, robić zasłonę ogniową i podchodzić. Aha. No to obawiam się, ze się nie dogadamy. Bo ja uważam, że umiejętność zrobienia kilometra w bok i wlezienia przeciwnikowi na plecy jest skuteczne, a więc dobre. Jesli możesz to zrobić z automatem, to oczywiście Twoja skuteczność będzie większa. ale biegając od początku z automatem zasadniczo większość graczy idzie na pałę. Co do polskiej kawalerii i czołgów... poznaj źródło tego mitu, potem zastanów się, czy warto się na nie powoływać. Bardzo nie chciał bym się uciekać do reductio ad Hitlerum... Edited March 26, 2013 by Errhile Link to post Share on other sites
AueR Posted March 26, 2013 Report Share Posted March 26, 2013 http://gunfire.pl/pr...wego-M900E.html co sądzicie o tej replice ? Unikaj sklepu gunfire... Mam z nim takie przejścia, że każdemu odradzam To nie jest temat o sklepach. Opinie zostawiaj w stosownym dziale. Buniek92 Link to post Share on other sites
Stilgar Posted March 26, 2013 Report Share Posted March 26, 2013 ^ Up Nie polecasz gunfire, a zamawiasz z airsoftextreme :hahaha: W tym świecie wszystko się poprzewracało :) (Chyba, że dałeś tylko linka do tego sklepu) A wracając do tematu: Przejście z AGM'a do elektryka to nie tak jak z armaty do czołgu... to jak hmm... z procy do karabinu maszynowego, mi chodziło o szybkostrzelność :) A tak jak ktoś mówił biegając z AGM'em uczymy się kombinować, a to na złe nie wyjdzie ;) Polecam AGM'a i nic lepszego nie znajdziesz :) Link to post Share on other sites
Recommended Posts