CptRobson Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 Witam, Dostałem ostatnio takową ładowarkę: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_233_196&products_id=1429&name=Ladowarka_Mikroprocesorowa_Automatyczna_-_BCH001 Posiadam taką baterię: http://gunfire.pl/product-pol-1152191239-Akumulator-9-6V-4000mAh.html Problem jest taki że ustawiam na 8 ogniw i 1000mA następnie podłączam, dioda jest czerwona (czyli ładowanie) po 10 minutach zmienia się na zieloną (full naładowane) podłączam do repliki i ani troszkę nie naładowane.. Ktoś wie w czym tkwi problem? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 Spalony bezpiecznik, obwód nie jest zamknięty lub styki się nie stykają. Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 A na innej ładowarce bateria ładuje się poprawnie? Możesz też spróbować ładowania mniejszym prądem. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 Ja mam tak samo ze zdechłą baterią Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 No to jak bateria jest zdechnieta to jest tylko jedno rozwiązanie :) Quote Link to post Share on other sites
CptRobson Posted March 30, 2013 Author Report Share Posted March 30, 2013 (edited) Nie no bateria jest idealna.. była może na 4 zlotach co prawda kupiona w grudniu 2011 czyli juz ponad rok ma ale nie powinno być z nią problemów. Ma ktoś tą ładowarkę? Jak wygląda proces ładowania? czy czerwona dioda ma się świecić czy migać? Mam pierwszy raz tą ładowarkę u siebie i sam już nie wiem.. wcześniej ładował mi kumpel z ekipy zawsze.. Czy jeśli przez 6 miesięcy nie była ładowana bateria to mogła ulec uszkodzeniu? Edited March 30, 2013 by CptRobson Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 Dioda ma się świecić. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 Pocieszę was, batki są w porządku, to stała wada ładowarek batimexopodobnych (jest spory temat tylko trzeba poszukać). Najlepsza rada to jak najszybciej zmienić ładowarkę na jakąś porządniejszą. Quote Link to post Share on other sites
Luminofor Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 Skoro twierdzisz, że dotychczas ktoś ci ją ładował to daj mu jeszcze raz batke, jak jemu uda się naładować to masz pewność, że to wina twojej ładowarki. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 Podłącz baterię, włącz ładowarkę i przyłóż do niej ucho, jeśli cichutko popiskuje, to znaczy że wyzionęła ducha (ładowarka, nie bateria). Batimexy to padlina pierwszej wody, wymień na jakiegoś taniego klona imaxa. Quote Link to post Share on other sites
CptRobson Posted March 31, 2013 Author Report Share Posted March 31, 2013 hmm więc tak powiem wam dziwna sprawa.. rzeczywiście popiskuje cicho, jednak po podłączeniu ponownym po jakimś czasie czerwona dioda już nie migała, a bateria zaczęła się porządnie ładować i się naładowała do pełna. Nie wiem trochę się ta ładowarka jak panna z fochem zachowuje :) Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 31, 2013 Report Share Posted March 31, 2013 (edited) U mnie ladowarka podczas ladowania popiskuje sobie (od nowosci), calkiem glosno, a jednoczesnie laduje. Edited March 31, 2013 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted March 31, 2013 Report Share Posted March 31, 2013 Podłącz baterię, włącz ładowarkę i przyłóż do niej ucho, jeśli cichutko popiskuje, to znaczy że wyzionęła ducha (ładowarka, nie bateria). Batimexy to padlina pierwszej wody, wymień na jakiegoś taniego klona imaxa. Panie, nie siej pan bzdur, wszystkie Batimexy popiskują podczas normalnego ładowania. A ta padlina działa mi bez zarzutu od trzech lat Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 31, 2013 Report Share Posted March 31, 2013 No patrz pan, moja jak ładowała to po cichu, a jak przestała to zaczęła piszczeć. Zresztą ładowała to duże słowo-dwa ładowania to maks co dało się z tego syfu wycisnąć, a w sklepie wymieniono mi od ręki, bo "ten typ tak ma" :D. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts