Landsil Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 Mam taki problem, kupiłem używany pistolet i na 2 magach (starsze) zamek cofa się do tyłu zbyt mało żeby zablokować się po ostatnim strzale. Na nowszym magazynku wszystko jest w porządku. info 1. wszystkie magazynki na oko wyglądają dokładnie tak samo. 2. problemowe magi blokują się prawidłowo jeśli odciągnę zamek ręcznie 3. wszystkie magi zostały nabite na max na czas prób 4. uszczelki koło szczęk przez które wydostaje się gaz wyglądają dobrze (tzn. tak jak w działającym magu) Jakieś pomysły? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 Rozbierz i wyczyść, wiem w jakim stanie potrafią być używane repliki... Quote Link to post Share on other sites
Landsil Posted March 30, 2013 Author Report Share Posted March 30, 2013 No właśnie rozebrałem większą część i wygląda naprawę nieźle, bez pyłu i piachu, wszystko śliskie ale bez kapiącego smaru. No i na tym 3 magu działa prawidłowo. taka myśl mnie naszła, jest jakaś szansa że chiński mag nieznanego źródła (metalowe szczęki) może puszczać gaz większym gardłem (bo ja wiem, ciśnieniem przecież nie) niż oryginalny magazynek od bella? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 A, sorry, nie doczytałem że na 3 magu wszystko jest ok, może uszczelka jest wyrobiona przy szczęce i masz nieszczelność. Ja bym przełożył jeszcze szczękę z nowego maga do starego i na odwót. Quote Link to post Share on other sites
Landsil Posted March 30, 2013 Author Report Share Posted March 30, 2013 dobry pomysł, zaraz się tym zajmę. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 Pistolet też wyczyść. A i Bellowskie magi nie są zbyt wysokiego sortu. Quote Link to post Share on other sites
Landsil Posted March 30, 2013 Author Report Share Posted March 30, 2013 o tym słyszałem :) Quote Link to post Share on other sites
wespoli Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 Na 100% wytarta uszczelka przy szczękach magazynka. Wytnij ładnie kawałek dętki (prostokąt, z dziurą w srodku) i włóż pod tą uszczelkę, jak potrzeba to 2 warstwy, powinno śmigać. Najszybszy i najtańszy sposób, u mnie działa. Quote Link to post Share on other sites
Landsil Posted March 30, 2013 Author Report Share Posted March 30, 2013 ile tego wsadziłeś? wyciąłem cienką gumkę 1,5mm i szczęki się nie domykają. Poza tym po oględzinach wyszło mi że uszczelka wystaje prawidłowo. Więc to raczej nie jest to. Chyba że braki są gdzieś poniżej skali mojej suwmiarki. Quote Link to post Share on other sites
-=speedy=- Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 Zerknij oring w dyszy (cylinder gazowy) często daje zbyt małą szczelność i gaz dawkowany na BB ucieka bokami zamiast wyrzucić zamek do tyłu. Możliwe, że te 2 magi, na których nie działa są minimalnie wyższe i mocniej dociskają dyszę, przez co potrzeba większej mocy, aby wyrzucić zamek do tyłu. Quote Link to post Share on other sites
Landsil Posted March 30, 2013 Author Report Share Posted March 30, 2013 Wychodzi mi że ew. różnice między magami wynoszą mniej niż 0,5 mm zależnie od miejsca i sposobu mierzenia. Jutro postaram się rozebrać pistolet i obejrzeć ten oring. Quote Link to post Share on other sites
wespoli Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 0.5 mm to w kwestii szczelności uszczelek potężna dziura.. Ja podwyższyłem w ten sposób uszczelkę wylotu gazu o właśnie mniej niż 0.5mm. Wiadomo, guma się ściska. Quote Link to post Share on other sites
Landsil Posted April 2, 2013 Author Report Share Posted April 2, 2013 No właśnie uszczelka nie bardzo. Chyba pójdę na łatwiznę, w zestawach szczek do maga jest też ta uszczelka górna? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 Bezedura. Wcięcie pod zatrzask magazynka. W jednym magu masz pewnie mniej wytarty bądź też jest on innych wymiarów (inna firma, inna seria lub coś takiego). Przede wszystkim to musisz sprawdzić czy jak dociśniesz maga ręką, do góry to wszystko chodzi OK. Poza tym musisz sprawdzić czy zawory swobodnie, lekko sie otwierają i zamykają. Quote Link to post Share on other sites
Landsil Posted April 3, 2013 Author Report Share Posted April 3, 2013 No i przyszedł i załatwił :D Magi działają prawidłowo po dociśnięciu :D Można jakoś to jeszcze rozwiązać czy już kaput? Gdyby były stalowe to by nie było problemu a z takich pseudo metali to nie wiem co zrobić. Quote Link to post Share on other sites
wespoli Posted April 3, 2013 Report Share Posted April 3, 2013 Czyli jak walczyłem ze swoją to rozwiązałem po prostu inny problem :P Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 3, 2013 Report Share Posted April 3, 2013 To jest beretta? WE pewnie? Albo inny złomek? :D Tak czy siak wymień zatrzask magazynka. Tfu, wróć. Wymień klamkę. Quote Link to post Share on other sites
Landsil Posted April 3, 2013 Author Report Share Posted April 3, 2013 Colt 1911 Bell. Kupiłem bo ładnie będzie wyglądał w kaburze ze świadomością że może średnio działać. :) Wymiana AEG na GBB nie sprzyja zakupom dobrych/drogich pistoletów.. Ze tego co wyczytałem wydaje mi się że Bell jest w znacznym stopniu kompatybilny z częściami KJW? Albo naprawię albo sprzedam magi i będzie stówka odłożona na następny pistolet. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 3, 2013 Report Share Posted April 3, 2013 No, to system TM więc części dedykowane do TM pasują do bella, podobnie jak i do KJW. Quote Link to post Share on other sites
Landsil Posted April 16, 2013 Author Report Share Posted April 16, 2013 Ok, część problemów została rozwiązana testem lepszego gazu na strzelance, niestety nie miałem jeszcze okazji załadować go do wszystkich magazynków. Pojawia się inne pytanie. Z jakiego powodu pistolet może pobierać 2/3 kulki naraz? Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 Źle trzymające (wyrobione) szczęki magazynka? Quote Link to post Share on other sites
Landsil Posted April 17, 2013 Author Report Share Posted April 17, 2013 No właśnie te szczęki są metalowe, nie powinny się wyrobić. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts