dziabarka Posted March 31, 2013 Report Share Posted March 31, 2013 Witam obszukałem troszke forum oraz google jednak nie znalazłem interesujacych mnie informacji więc prosze o pomoc. Problem jest taki - jakiś czas temu zakupiłem sobie replikę L96 od wella (raczej) jestem świerzakiem w temacie replik ale po dokupieniu do niej lunety mam problem z ustawieniem jej do snajperki w sumie to nie wiem jak strzelała zaraz po zakupie (wtedy jeszcze lunety nie posiadałem) oddałem snajpere do serwisu (Krakman - Kraków) żeby przesmarowali. Jak odbierałem dokupiłem u nich lunete. Prawdopodobnie oprócz smarowania wymienili mi też gumkę HU ale tego nie jestem pewien (musze przedzwonić do nich po świetach żeby sie upewnić). Po powrocie do domu i zamontowaniu lunety chciałem ja wyrewgulować, na dystansie krótkim tak do 10 m nawet jakoś dawała radę choc i tak nie byłem zadowolony ponieważ gdy celowałem w sam środek tarczy kulka waliła kilka centów wyrzej, na większym dystansie było już gorzej (luneta przekręcona na maksa i lipa). Wpadłem na inny pomysł :) (prosze sie nie śmiac jestem zielony) gdzies kiedys słyszałem lub wyczytałem że gumke sie reguluje czy jakoś tak i że jak jest źle wyregulowana to kulka po wystrzale może zawijać się do góry. Wpakowalem snajpere do imadła na 20 m ustawiłem karton z tarczą mniej więcej na wysokości lunety przestrzeliłem i kulka śmignęła ponad kartonem (jakieś 30-40 cm) potem oddaliłem na kolejne 10m i znowu przestrzeliłem kolejne 10 - 20 cm wyżej (strzelałem w piwnicy bloku - brak wiatru itp). Podf sufitem wieszałem spory arkusz papieru stąd wiedziałem że kulka skręca do góry. Pytanie czy sposób jest w miare dobry czy mam spróbowac jeszcze jakoś inaczej ? Czy to rzeczywiściewina gumnki HU ? Jak mozna by to naprawić ? Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 31, 2013 Report Share Posted March 31, 2013 Chłopie, przeczytaj instrukcję. Ma obrazki, będzie łatwiej. Link to post Share on other sites
dziabarka Posted March 31, 2013 Author Report Share Posted March 31, 2013 ze snajpera nie dostałem żadnych papierów a w necie szukam cały czas i narazie nie znalazłem, dlatego pytam. Jak by ktos mniej nerwowy mógł udzielić odpowiedzi byłbym wdzięczny :) Jestem nowy ale wiem jak działa forum i wiem tez że nowi bębnia cały czas to samo jednak chcąc sie czegoś dowiedziec łatwiej mi podyskutowac z ludzmi niz tylko czytać :) i żeby nie było cały czas pisząc szukam tematu w necie :) Link to post Share on other sites
-=speedy=- Posted March 31, 2013 Report Share Posted March 31, 2013 Przy wnęce przy zwalniaczu magazynka powinna być śrubka na imbusa. Dokręcając ją kulka jest bardziej podkręcana do góry, a luzując mniej podkręca do góry. W twoim wypadku wystarczy poluzować tą śrubkę strzelając w tarcze. Prawdiłowe ustawienie to takie w którym śrubka jest dokręcona na tyle, żeby nie podbijało kulki do góry przy większych dystansach. Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 31, 2013 Report Share Posted March 31, 2013 Słabo szukałeś, wklepałem i znalazłem :D Link to post Share on other sites
dziabarka Posted March 31, 2013 Author Report Share Posted March 31, 2013 Słabo szukałeś, wklepałem i znalazłem :icon_biggrin: no to dawaj jak znalazłeś :icon_smile: bedę ci dozgonnie wdzięczny :icon_razz: a co do śrubki pobawie sie ale dopiero po świetach i zobaczę co to da :icon_smile: A powiedzcie mi jeszcze jedna rzecz bo poczytałem po forach i sie zastanawiam czy wymiana gumki na SYSTEMA ENERGY ale samej gumki jest opłacalna ? juz nie chodzi mi o koszt tylko o poprawę parametrów. Wiadomo że FPS-ów to nie dołoży ale moze warto ? :icon_smile: Link to post Share on other sites
berylpl Posted April 14, 2013 Report Share Posted April 14, 2013 Trochę nieświeżego kotleta wygrzebuję, ale: kup cięższe kulki. Link to post Share on other sites
dziabarka Posted April 15, 2013 Author Report Share Posted April 15, 2013 Sprawdzałem na kulkach 0.32 i lżejszych na każdej to samo. Powtórze pytanie czy wymiana gumki na Systema Energy jest opłacalna czy to może poprawić zaistniały problem ? Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 15, 2013 Report Share Posted April 15, 2013 Widzisz - jakbyś misiaczku przeczytał ten temat, to byś wiedział, że do tej repliki nie da się normalnie wsadzić żadnej gumki od AEG. Link to post Share on other sites
Recommended Posts