Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Strzelba czy Cyma

Recommended Posts

Witam wszystkich. Mam zamiar kupić replikę i zastanawiam się czy kupić już teraz znanego Shotguna Long 003 firmy AGM za 60zł czy poczekać miesiąc i zakupić coś lepszego w granicach 400zł na przykład kałacha Cymki. Co sądzicie? Warto kupować strzelbę i już latać czy poczekać miesiąc i zainwestować w AEGa?

Strzelałem się już nie raz, ale na pożyczonym sprzęcie i w dresie. Chciałbym teraz zacząć porządnie się strzelać. Chyba poczekam miesiąc i zainwestuje w coś lepszego. Myślę, że w 3 miesiące ogromnej sumy nie uzbieram, bo średnio zarabiam 50 do 80 zł na tydzień. NIby dużo jak na mój wiek, ale wiadomo, że nie wszystko przeznaczę na replikę.

Myślałem też o mp5. Podoba mi się bardziej od kałacha i jest poręczniejsze. Myślicie, że to dobry pomysł?

Z cymą to jest tak, że albo ci się spodoba, albo nie. Według mnie, dobrym wyborem jest G36 od JG/Boyi i MP5 od Galaxy. A jeśli już uparłeś się na cyme, to unikaj wersji ze składaną kolbą - B i S bodajże - gdyż się one łamią, mają luzy. Sam swoja cymę niedawno sprzedałem, bo denerwowała mnie jej "zabawkowość"... Już wolałbym dozbierać do rk od boyi, tam przynajmniej korpus nie jest z szitmetalu.