Lolik06 Posted April 8, 2013 Report Share Posted April 8, 2013 Witam Mam problem z Beretką M9 od KJW... Od pewnego czasu replika po paru strzałach przestaje już strzelać... Wygląda to tak: 1. Ładuję gaz jak trzeba.. Magazynek szczelnie go trzyma 2. Wkładam magazynek do Beretty 3. Przeładowuję 4. Replika strzela maksymalnie 10-cioma strzałami... I nic dalej... Co jest nie tak z tą repliką ?? Uszczelki ?? Zawory ?? A może coś nie tak z cylindrem itp ?? Pomocy .... Z góry dziękuję za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 11, 2013 Report Share Posted April 11, 2013 W sensie suwadło cofie się odrobinę i blokuje? Zapewne zawija ci się uszczelka na głowicy - taki grzybek, swego czasu były do kupienia u krakmanów za grosze. Pytaj. Quote Link to post Share on other sites
Guest korek_ASG Posted April 12, 2013 Report Share Posted April 12, 2013 Ja mam problem w takiej samej replice mianowicie zamek nie cofa mi sie do konca przy strzale co moze byc powodem ? strzela dobrze i wszystko jest ok jesli komus pomoze to w weryfikacji to nagram filmik Quote Link to post Share on other sites
Lolik06 Posted April 14, 2013 Author Report Share Posted April 14, 2013 Zamek odbija do końca, ale ulatuję z pistoletu za dużo gazu.. Podszedłem do bliskiego znajomego i kazał mi przeczyścić mechanizm kurka... Zdjąłem zamek z beretki oraz Sprayem silikonowym popsikałem w ten element i wszystko gra... A co do przypadku Korek_ASG, to nie wiem, ale nagraj filmik, może pomogę :) Moje gg - 34177126 :D Quote Link to post Share on other sites
andtaz Posted November 25, 2014 Report Share Posted November 25, 2014 (edited) Podłącze się pod Gościa_korka - ten sam problem. Pistolet strzela, blowback się ładnie cofa, ale nie do końca chce wrócić na swoje miejsce, co wygląda tak: http://www.screencas...m/t/cm21GTFCw5h http://www.screencast.com/t/HuipwWB6UI Winą obarczam sprężynkę (zaznaczoną na czerowono): http://www.screencast.com/t/wrQjfx6gS87 Przy manulanym przeładowaniu wszystko śmiga - sytuacja się zdarza tylko przy włożonym magazynku. Czy słusznie? Jeśli tak, to skąd wziąć dobrą? PS. sorry za jakość zdjęć Edited November 25, 2014 by andtaz Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 Dobrą sprężynkę - z długopisa. Ja bym przy okazji oglądnął usczelkę w cylindrze. Czasem lubi się wystrzępić i zawijać, jak ktoś był chytry ze smarem. Quote Link to post Share on other sites
andtaz Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 Nie sądziłem, że będzie to takie proste - dzięki wielkie :) Przy zakupie powiedziano mi, żeby go nie smarować - sama klamka idealnie się smaruje sama przy "pustym" (bezkulkowym) strzale. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 Czym? Wyimaginowanym smarem? W ggazie tego silikonu jest tyle co kot napłakał. Gaziaki się smaruje dobrym stałym smarem - w odpowiednich miejscach i bardzo oszczędnie, ale jednak. Quote Link to post Share on other sites
GrochuMaster Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 Czym? Wyimaginowanym smarem? W ggazie tego silikonu jest tyle co kot napłakał. Gaziaki się smaruje dobrym stałym smarem - w odpowiednich miejscach i bardzo oszczędnie, ale jednak. Czym? Wyimaginowanym smarem? W ggazie tego silikonu jest tyle co kot napłakał. Gaziaki się smaruje dobrym stałym smarem - w odpowiednich miejscach i bardzo oszczędnie, ale jednak. witam mam pytanko o te odpowiednie miejsca gdzie one są?:) uszczelka jest cala wiec jestem prawie pewny ze chodzi o smarowanie. i jeszcze jedno jako ze jestem świeży w asg chciał bym się dowiedzieć czy ten gaz http://airsoft.tiger111hk.com/p4399/HFC-ET-1000-Top-Gas-(Surface-Mail-Only)/product_info.html jest dobry do replik z blowback? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 31, 2015 Report Share Posted March 31, 2015 Odpowiednie miejsca, to tam, gdzie są tarcia. Czyli wszystkie prowadnice zamka, prowadnice sprężyn, wnęki na sprężyny oraz same sprężyny i sprężynki. Czym smarować: a kto czym lubi - sprawdzi się łt42, teflon, wazelina techniczna, czy coś na bazie molibdenu. Ważne by nie było lepkie i poślizg dawało. Do samego tłoczka( grzybka) to teflon albo silikon, mogą być w sprayu. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 31, 2015 Report Share Posted March 31, 2015 Ja używam dwóch smarów. Na wszelkie sprężynki, ocierające się elementy - Smar TF silikon+teflon. Na uszczelkę głowicy tłoka i wnętrze cylindra - Oliwa do maszyn. Quote Link to post Share on other sites
GrochuMaster Posted April 17, 2015 Report Share Posted April 17, 2015 dziękuje za informacje i dokładny opis panowie pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
smk Posted May 7, 2016 Report Share Posted May 7, 2016 Dorzucę tylko swoje trzy grosze, moze ktoś, tak jak i ja będzie szukał rozwiązania. Kupiłem tę replikę wczoraj, posmarowałem prowadnice a dziś na pierwszej strzelance już dała ciała. Problem standardowy - zamek nie powracał do końca, po dopchnięciu ręką zaczął wracać ale z mniejszą siłą, niewystarczającą do przeładowania kolejnej kulki. Rozebrałem cylinder i okazało się, że tylna uszczelka od BB z racji totalnej suszy wręcz przykleiła się do ścianek cylindra. Po szczodrym nasmarowaniu wszystkich wnętrzności cylindra stałym smarem sylikonowym śmiga lepiej niż po wyjęciu z pudełka. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted May 8, 2016 Report Share Posted May 8, 2016 Dorzucę tylko swoje trzy grosze, moze ktoś, tak jak i ja będzie szukał rozwiązania. Kupiłem tę replikę wczoraj, posmarowałem prowadnice a dziś na pierwszej strzelance już dała ciała. Problem standardowy - zamek nie powracał do końca, po dopchnięciu ręką zaczął wracać ale z mniejszą siłą, niewystarczającą do przeładowania kolejnej kulki. Rozebrałem cylinder i okazało się, że tylna uszczelka od BB z racji totalnej suszy wręcz przykleiła się do ścianek cylindra. Po szczodrym nasmarowaniu wszystkich wnętrzności cylindra stałym smarem sylikonowym śmiga lepiej niż po wyjęciu z pudełka. Nie żebym się lubi powtarzać, ale post ciut wyżej: Dobrą sprężynkę - z długopisa. Ja bym przy okazji oglądnął uszczelkę w cylindrze. Czasem lubi się wystrzępić i zawijać, jak ktoś był chytry ze smarem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts