Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, od paru lat posiadam Glocka od KWA. Jak go kupowałem kupiłem od razu do niego 3k szt. kulek 0.2 g Excela, które wchodziły do magazynka z bardzo lekkim oporem (takim jak kulki, które dostałem wraz z glockiem). Kulki mi się skończyły (zostało pare sztuk) i tu zaczął się problem. Posiadam kulki do innej mojej repliki od G&G 0.25 g i te kulki nie chcą wejść do magazynka, a jak wejdą to z wielkim trudem trzeba je wyciągać. Macie jakieś pomysły co to może być?

Posted

No właśnie nie, żadnych upadków i innych uszkodzeń nie było, magazynek przeczyściłem, przesmarowałem. Testowałem jeszcze kulki 0.28 do luf precyzyjnych- nie wchodzą, 0.25 JBU- nie wchodzą, 0.2 rockets- wchodzą z mniejszym oporem ale co ok. 3 strzał się blokuje (zamek nie jest w stanie wyciągnać kulki z magazynka) te pare sztuk Excela co mi zostały chodzą bez zarzutu. Chyba zostaje mi pilnik i lekkie piłowanie.

Posted

Sprężyna nie bo podczas ładowania kulek one nie wchodzą do magazynka. Excele wchodzą i łatwo wychodzą, wystarczy lekko nacisnąć kulki, które są w magazynku i one same wytatują z niego. Innych kulek nie można wyciągnąć ręcznie z magazynka, trzeba wyciągać je np. śrubokrętem. Niby wszystkie powinny mieć 6mm a nawet mniej (wg napisu na opakowaniu) ale one nie wchodzą do magazynka. Może jednak Excel robi/robił kulki o jeszcze mniejszym rozmiarze?

• 4 weeks later...
Posted

Podepne się pod temat bo tez chodzi ponieked o maga. Mam Glocka 17 kwa z metalowym zamkiem i po wystrzeleniu ok 1 maga gdy nadal strzelam zamek przestaje wykonywac pełnego cyklu przez co się nie blokuje w tylnym połozeniu. Nie wiem czy to normalne czy tez nie bo z regóły wystrzeliwałem 1 magazynek i odrazu napełniałem również gazem. Glock ma ok 2 lat i nie wiem czy to normalne.

Pozdrawiam

Posted (edited)

To co zawsze: zlbo zatrzask magazynka do wymiany albo podkładki pod BBunit. Sprawdzić trzeba na magazynku dociśniętym drugą ręką bardziej wgłąb guna. Jeśli wtedy działa lepiej to tak jak napisałem. Tak, to normalne w glockach KWA.

Edited by dexterkrak
  • 4 years later...
Posted

Witam, również mam problem z glockiem 17 kwa. Gdy napelniam magazynek gazem na full i próbuje oddac strzał, pierwsze 15-20 strzałów jest "niepełne". Zamek odskakuje na tyle słabo, że nie może pobrać nowej kulki. Sytuacja zmienia się gdy poziom gazu w magazynku zmaleje - sila z jaka zamek jest odrzucany wzrasta, ale ilosc gazu pozwala na wykonanie maksymalnie dziesięciu takich strzałów. Sprawdzałem mechanizm spustowy i zbijak - jest bez zarzutów. Uszczelka cylindra również. Czy ktoś ma jakiś pomysł ?