August_66 Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Witam, od paru lat posiadam Glocka od KWA. Jak go kupowałem kupiłem od razu do niego 3k szt. kulek 0.2 g Excela, które wchodziły do magazynka z bardzo lekkim oporem (takim jak kulki, które dostałem wraz z glockiem). Kulki mi się skończyły (zostało pare sztuk) i tu zaczął się problem. Posiadam kulki do innej mojej repliki od G&G 0.25 g i te kulki nie chcą wejść do magazynka, a jak wejdą to z wielkim trudem trzeba je wyciągać. Macie jakieś pomysły co to może być? Quote Link to post Share on other sites
wally Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 A nie upadł ci czasem magazynek na szczęki magazynka? Quote Link to post Share on other sites
August_66 Posted April 11, 2013 Author Report Share Posted April 11, 2013 No właśnie nie, żadnych upadków i innych uszkodzeń nie było, magazynek przeczyściłem, przesmarowałem. Testowałem jeszcze kulki 0.28 do luf precyzyjnych- nie wchodzą, 0.25 JBU- nie wchodzą, 0.2 rockets- wchodzą z mniejszym oporem ale co ok. 3 strzał się blokuje (zamek nie jest w stanie wyciągnać kulki z magazynka) te pare sztuk Excela co mi zostały chodzą bez zarzutu. Chyba zostaje mi pilnik i lekkie piłowanie. Quote Link to post Share on other sites
kadafi Posted April 11, 2013 Report Share Posted April 11, 2013 Sprężyna może. Quote Link to post Share on other sites
August_66 Posted April 11, 2013 Author Report Share Posted April 11, 2013 Sprężyna nie bo podczas ładowania kulek one nie wchodzą do magazynka. Excele wchodzą i łatwo wychodzą, wystarczy lekko nacisnąć kulki, które są w magazynku i one same wytatują z niego. Innych kulek nie można wyciągnąć ręcznie z magazynka, trzeba wyciągać je np. śrubokrętem. Niby wszystkie powinny mieć 6mm a nawet mniej (wg napisu na opakowaniu) ale one nie wchodzą do magazynka. Może jednak Excel robi/robił kulki o jeszcze mniejszym rozmiarze? Quote Link to post Share on other sites
August_66 Posted April 11, 2013 Author Report Share Posted April 11, 2013 Dobra temat do zamknięcia. Pilnik poszedł u ruch i wszystko gra. Dzięki za odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
chmiello19 Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 Podepne się pod temat bo tez chodzi ponieked o maga. Mam Glocka 17 kwa z metalowym zamkiem i po wystrzeleniu ok 1 maga gdy nadal strzelam zamek przestaje wykonywac pełnego cyklu przez co się nie blokuje w tylnym połozeniu. Nie wiem czy to normalne czy tez nie bo z regóły wystrzeliwałem 1 magazynek i odrazu napełniałem również gazem. Glock ma ok 2 lat i nie wiem czy to normalne. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
kotegaeshi Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 Rozumiem, że repa na GG ? Nie zmieniłeś czasem marki gazu? Może warto by sprawdzić czy magazynek trzyma? W sensie czy nie ucieka Ci gaz przez zawory? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 (edited) To co zawsze: zlbo zatrzask magazynka do wymiany albo podkładki pod BBunit. Sprawdzić trzeba na magazynku dociśniętym drugą ręką bardziej wgłąb guna. Jeśli wtedy działa lepiej to tak jak napisałem. Tak, to normalne w glockach KWA. Edited May 7, 2013 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
chmiello19 Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 Na zatrzask też wpadłem bo faktycznie jak docisne to działa lepiej. Jendak zatrzask jest wyrobiony max o 0.1 mm lekkie obtarcie od góry ma tylko. BTW co to jest to BBunit?:D Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 Blow Back Unit - cylinderek i reszta co siedzi z tyłu zamka Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 No i o tym choćby 0,1mm mówię. Zatrzask do wymiany i podkładki pod BBunit. Na jakiś czas pomoże. Quote Link to post Share on other sites
janusz3k Posted April 24, 2018 Report Share Posted April 24, 2018 Witam, również mam problem z glockiem 17 kwa. Gdy napelniam magazynek gazem na full i próbuje oddac strzał, pierwsze 15-20 strzałów jest "niepełne". Zamek odskakuje na tyle słabo, że nie może pobrać nowej kulki. Sytuacja zmienia się gdy poziom gazu w magazynku zmaleje - sila z jaka zamek jest odrzucany wzrasta, ale ilosc gazu pozwala na wykonanie maksymalnie dziesięciu takich strzałów. Sprawdzałem mechanizm spustowy i zbijak - jest bez zarzutów. Uszczelka cylindra również. Czy ktoś ma jakiś pomysł ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts