Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Ułamane łączenie kolby w cm.028

Recommended Posts

No tak myślałem, że klej może nie wypalić. Ciężko znaleźć sam ogon, szybciej korpus dostanę.

Produkty Dragona też nie są wysokich lotów.

Ja bym spróbował wziąć kawałek płaskownika stalowego i zrobić mocowanie zastępcze.

Dobry pomysł z płaskownikiem, lecz jak go przymocować do ogona? Musiałbym pewnie zeszlifować pozostałości blaszek i w to miejsce zamocować płaskowniki.

• 1 month later...

UPDATE:

Skleiłem i było spoko. Potrzymało, siłowo też nie mogłem tego oderwać. Więc wszystko wydawało się być w porządku. I pewnego dnia gdy replikę przestawiłem z jednego kąta do drugiego- TRACH. Pękło... Już mi się nie chce z tym bawić. Dodatkowo mam metalowy korpus (bez wąskiów) i będę myślał o jakimś "taktycznym" rozwiązaniu, lecz na to założę oddzielny temat.

Dziękuję wszystkim za chęć pomocy :icon_lol:

Jak chcesz to "chałupniczo" naprawiać, to sklej sobie te uszy byle czym, byle nie wypadły, a kolbę przymocuj śrubą w poprzek kolby wiercąc przez tę środkową część ogona. Będzie brzydko, ale solidnie. A jak nie chcesz, by było brzydko, to w łeb śrubki wpasuj sobie np. ucho do mocowania pasa taktycznego, albo zamaskuj taktyczną arabską szmatą :) Co do samego znalu to było to już wałkowane setki razy, zwyczajnie nie da się tego skleić, czy zlutować tak, by było w stanie przenieść jakiekolwiek obciążenia. Grubsze elementy można nawiercić i spróbować skręcić śrubkami, ale ostatecznie i tak najlepiej wywalić i kupić część zamienną.

(...) ale ostatecznie i tak najlepiej wywalić i kupić część zamienną.

Nie ma części zamiennych, dlatego wywalam to i chcę zrobić sobie kolbę bardziej "taktyczną". Może być nawet taka od m4, bo bardzo mi się podobają. Na szczęście jeszcze nie kupiłem lipo, więc nie zależy mi na tym, aby baterię chować w kolbie. Kupię tą "cienką", żeby zmieściła się pod pokrywę zamka :)