Kopcik Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 Masz małą powierzchnię klejenia, więc klejenie jest średnio udanym pomysłem. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 Nie pomoże niestety, przerabiane wielkrotnie - mała powierzchnia, jak mówi Kopcik, plus - znal ogółem nie jest dobrym materiałem do klejenia... Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 Produkty Dragona też nie są wysokich lotów. Ja bym spróbował wziąć kawałek płaskownika stalowego i zrobić mocowanie zastępcze. Quote Link to post Share on other sites
Under B Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 No tak myślałem, że klej może nie wypalić. Ciężko znaleźć sam ogon, szybciej korpus dostanę. Produkty Dragona też nie są wysokich lotów. Ja bym spróbował wziąć kawałek płaskownika stalowego i zrobić mocowanie zastępcze. Dobry pomysł z płaskownikiem, lecz jak go przymocować do ogona? Musiałbym pewnie zeszlifować pozostałości blaszek i w to miejsce zamocować płaskowniki. Quote Link to post Share on other sites
Under B Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 UPDATE: Skleiłem i było spoko. Potrzymało, siłowo też nie mogłem tego oderwać. Więc wszystko wydawało się być w porządku. I pewnego dnia gdy replikę przestawiłem z jednego kąta do drugiego- TRACH. Pękło... Już mi się nie chce z tym bawić. Dodatkowo mam metalowy korpus (bez wąskiów) i będę myślał o jakimś "taktycznym" rozwiązaniu, lecz na to założę oddzielny temat. Dziękuję wszystkim za chęć pomocy :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
czortkot Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 Jak chcesz to "chałupniczo" naprawiać, to sklej sobie te uszy byle czym, byle nie wypadły, a kolbę przymocuj śrubą w poprzek kolby wiercąc przez tę środkową część ogona. Będzie brzydko, ale solidnie. A jak nie chcesz, by było brzydko, to w łeb śrubki wpasuj sobie np. ucho do mocowania pasa taktycznego, albo zamaskuj taktyczną arabską szmatą :) Co do samego znalu to było to już wałkowane setki razy, zwyczajnie nie da się tego skleić, czy zlutować tak, by było w stanie przenieść jakiekolwiek obciążenia. Grubsze elementy można nawiercić i spróbować skręcić śrubkami, ale ostatecznie i tak najlepiej wywalić i kupić część zamienną. Quote Link to post Share on other sites
Under B Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 (...) ale ostatecznie i tak najlepiej wywalić i kupić część zamienną. Nie ma części zamiennych, dlatego wywalam to i chcę zrobić sobie kolbę bardziej "taktyczną". Może być nawet taka od m4, bo bardzo mi się podobają. Na szczęście jeszcze nie kupiłem lipo, więc nie zależy mi na tym, aby baterię chować w kolbie. Kupię tą "cienką", żeby zmieściła się pod pokrywę zamka :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts