Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Na początek może MP5 SD6 CQB lub ?

Recommended Posts

Będą to moje początki, po sporej lekturze tu i tam zdecydowałem się na zakup pierwszej repliki ASG. Moje wymagania to spory realizm repliki, nieduże wymiary jednym słowem pistolet maszynowy o napędzie elektrycznym. Na początek zdecyduję się na sprzęt dobry i uznany ale kosztem tego że będę ryzykował zakup używanego egzemplarza (budżet ok 400) może więcej lepiej mniej.

Chętny na wasze propozycje i opinie.

Co sądzicie o tej aukcji, ile warto dać i czy warto??

http://allegro.pl/mp...3144578543.html

Replika "doszczelniona", a ma tyle samo fps co chińczyk z pudełka. Coś tu nie gra. :zastanawia:

MP5SD6 JG za 500 zł? :maniak_zle: Bajki, na Taiwangun jest za 409 zł.

Sprzedawca twierdzi, że gearbox był rozbierany. Z opisu widać, że o asg ma bardzo kiepskie pojęcie. Bałbym się kupić od kogoś takiego replikę, bo widać, że nic o niej nie wie. Zapewne giwera słabo strzela i gość chce się jej pozbyć.

Poczytaj jeszcze trochę, bo jak widać nie doczytałeś, żeby nie kupować na Allergo.

Edited by Stalker

Ja mam replikę tego samego karabinka ale od Galaxy i jestem zadowolony, opinie ludzi o nim też dobre a tańszy sporo od cymy ... trochę ponad 300 pln na taiwanie. Jeśli na początek to na bank Ci starczy :icon_biggrin:

P.s.

Różnicę w cenie (200 pln) zainwestowałbym w akumulator lipowy i ładowarkę procesorową np. imaxa b6

Edited by Konte

Dziękuję wszystkim za podpowiedzi, efekt końcowy jest taki że znajomy znajomego kiedyś bawił się ASG i coś mu tam w domu leżało od roku już nie używane, więc przywiózł pokazać, ładne - troszkę otarte ale OK.

Nabyłem wiec ponoć po okazyjnej cenie (400) Classic Army MP5 pełen stock jeden magazynek HiCap zawieszenie taktyczne, bateria z ładowarką. Zobaczę w weekend jak to śmiga, może faktycznie nie warto w tej wersji nic poprawiać.

Mam tydzień by obejrzeć i ewentualnie kupić.

Edited by mgili

@Mgili, ta replika z aukcji, której link podałeś w pierwszym poście, to jest MP5SD5 i jeśli sprzedawca nie rozróżnia SD5 od SD6, to lepiej zachować daleko idącą ostrożność a najlepiej posłuchaj Konte'go, MP5K [Galaxy] to bardzo dobra replika w sensownej cenie na początek.

Ps

Przepraszam, nie zauważyłem, że już kupiłeś replikę CA, no cóż trudno. :icon_confused:

Edited by Powała