mgili Posted April 15, 2013 Report Share Posted April 15, 2013 Będą to moje początki, po sporej lekturze tu i tam zdecydowałem się na zakup pierwszej repliki ASG. Moje wymagania to spory realizm repliki, nieduże wymiary jednym słowem pistolet maszynowy o napędzie elektrycznym. Na początek zdecyduję się na sprzęt dobry i uznany ale kosztem tego że będę ryzykował zakup używanego egzemplarza (budżet ok 400) może więcej lepiej mniej. Chętny na wasze propozycje i opinie. Co sądzicie o tej aukcji, ile warto dać i czy warto?? http://allegro.pl/mp...3144578543.html Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted April 15, 2013 Report Share Posted April 15, 2013 http://tablica.pl/oferta/sprzedam-mp5k-pdw-cyma-041-asg-ID2Aq8h.html Tu masz MP5 od cymy z gearboxem V3. Jeśli chcesz MP5 polecam cymę z serii 0.41 Quote Link to post Share on other sites
berylpl Posted April 15, 2013 Report Share Posted April 15, 2013 Co sądzicie o tej aukcji, ile warto dać i czy warto?? http://allegro.pl/mp...3144578543.html Nigdzie nie widzę co to za producent, zapewne JG. Sprzedawca udziela się na tym forum, więc możnaby go dopytać. Replika ogólnie niezła, są lepsze, chociażby ta Cymy, ale 200pln to kusząca oferta. I ogólnie to jest MP5SD5, SD6 ma składana kolbę ;) Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted April 15, 2013 Report Share Posted April 15, 2013 (edited) Replika "doszczelniona", a ma tyle samo fps co chińczyk z pudełka. Coś tu nie gra. :zastanawia: MP5SD6 JG za 500 zł? :maniak_zle: Bajki, na Taiwangun jest za 409 zł. Sprzedawca twierdzi, że gearbox był rozbierany. Z opisu widać, że o asg ma bardzo kiepskie pojęcie. Bałbym się kupić od kogoś takiego replikę, bo widać, że nic o niej nie wie. Zapewne giwera słabo strzela i gość chce się jej pozbyć. Poczytaj jeszcze trochę, bo jak widać nie doczytałeś, żeby nie kupować na Allergo. Edited April 15, 2013 by Stalker Quote Link to post Share on other sites
mgili Posted April 15, 2013 Author Report Share Posted April 15, 2013 Z allegro jest różnie, dla tego własnie poprosiłem o pomoc i opinie ( dzięki Stalker ) generalnie z miejsca odpuszczam tą aukcję i szperam dalej. Spróbuję nawiązać kontakt z tablicy.pl namiar od I_isek ( :icon_razz: ) http://tablica.pl/of...sg-ID2Aq8h.html Quote Link to post Share on other sites
Konte Posted April 16, 2013 Report Share Posted April 16, 2013 (edited) Ja mam replikę tego samego karabinka ale od Galaxy i jestem zadowolony, opinie ludzi o nim też dobre a tańszy sporo od cymy ... trochę ponad 300 pln na taiwanie. Jeśli na początek to na bank Ci starczy :icon_biggrin: P.s. Różnicę w cenie (200 pln) zainwestowałbym w akumulator lipowy i ładowarkę procesorową np. imaxa b6 Edited April 16, 2013 by Konte Quote Link to post Share on other sites
mgili Posted April 17, 2013 Author Report Share Posted April 17, 2013 (edited) Dziękuję wszystkim za podpowiedzi, efekt końcowy jest taki że znajomy znajomego kiedyś bawił się ASG i coś mu tam w domu leżało od roku już nie używane, więc przywiózł pokazać, ładne - troszkę otarte ale OK. Nabyłem wiec ponoć po okazyjnej cenie (400) Classic Army MP5 pełen stock jeden magazynek HiCap zawieszenie taktyczne, bateria z ładowarką. Zobaczę w weekend jak to śmiga, może faktycznie nie warto w tej wersji nic poprawiać. Mam tydzień by obejrzeć i ewentualnie kupić. Edited April 17, 2013 by mgili Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 Osobiście bardziej ci polecam repliki CYMA niż CA;) No ale 400 PLN za mp5 CA to nie tak źle... Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 (edited) @Mgili, ta replika z aukcji, której link podałeś w pierwszym poście, to jest MP5SD5 i jeśli sprzedawca nie rozróżnia SD5 od SD6, to lepiej zachować daleko idącą ostrożność a najlepiej posłuchaj Konte'go, MP5K [Galaxy] to bardzo dobra replika w sensownej cenie na początek. Ps Przepraszam, nie zauważyłem, że już kupiłeś replikę CA, no cóż trudno. :icon_confused: Edited April 17, 2013 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts