Stalker Posted April 28, 2013 Report Share Posted April 28, 2013 Aug jest ok, to ten sam poziom co G3. Plusem jest gearbox v.3. Quote Link to post Share on other sites
maks27 Posted April 30, 2013 Author Report Share Posted April 30, 2013 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_33&products_id=388 Który STG 77 AUG model lepszy? http://gunfire.pl/product-pol-1152189528-Replika-karabinka-szturmowego-JG0448A.html Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 Oba to JG0448A więc oba są takie same. Quote Link to post Share on other sites
maks27 Posted May 1, 2013 Author Report Share Posted May 1, 2013 To dlaczego ten ze zbrojowni jest o 400 gram cięższy? Quote Link to post Share on other sites
MrStone Posted May 1, 2013 Report Share Posted May 1, 2013 To dlaczego ten ze zbrojowni jest o 400 gram cięższy? Inny sklep, inne dane. Niektóre sklepy podają wagę samej repliki, inne repliki z magiem i akumulatorem. Ale oba przedmioty to ten sam model. Quote Link to post Share on other sites
maks27 Posted May 2, 2013 Author Report Share Posted May 2, 2013 Z tego co przeczytałem ten na gunfire ma korpus z abs, a ten ze zbrojowni tylko kolbe Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 Z tego co przeczytałem ten na gunfire ma korpus z abs, a ten ze zbrojowni tylko kolbe Na pewno nie, cały korpus jest z plastiku tak jak w oryginale, a z metalu zespół lufy zewnętrznej. Po prostu sklepy tak piszą, znajdziesz pewnie więcej podobnych błędów. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 Często na stronach różnych sklepów występują też rozbieżności w prędkości wylotowej. Takimi drobnostkami nie ma się co przejmować. Jeżeli jest napisane, że i w jednym i drugim sklepie jest model XYZ1 to oba są takie same a różnice wynikają z podejścia i profesjonalizmu pracowników sklepu. Quote Link to post Share on other sites
cyp Posted May 3, 2013 Report Share Posted May 3, 2013 Nie idź na kompromisy i nie kupuj tego, co Ci się nie podoba. Kiedyś chciałem mieć SCARa, a że jedyną rozsądną opcją było VFC, to czekałem dłuuugo, zbierałem i w końcu kupiłem, to co chciałem i mnie jarało. Quote Link to post Share on other sites
maks27 Posted May 4, 2013 Author Report Share Posted May 4, 2013 Steyr i g3 podoba mi się tak samo ( no może g3 trochę bardziej :D ) a do g3 musiał bym kupić jeszcze szye RIS, i z tego co czytałem STG77 aug jest bardzo celny, a na naszych strzelankach ccelność dużo znaczy Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted May 4, 2013 Report Share Posted May 4, 2013 Co to szyny jest ona niekonieczna, ja wolę strzelać z przyrządów mechanicznych np. :) A co do celności - szukaj prec lufy :D Quote Link to post Share on other sites
maks27 Posted May 4, 2013 Author Report Share Posted May 4, 2013 Myślalem nad zakupem lunety do niego, dlatego wolę ją mieć od razu Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted May 4, 2013 Report Share Posted May 4, 2013 Steyr jest tak samo niecelny jak G3, bo oba mają taką samą beznadziejną chińską lufę. Po wymianie na precyzyjną oba będą tak samo celne. Quote Link to post Share on other sites
maks27 Posted May 4, 2013 Author Report Share Posted May 4, 2013 No ale przy okazji steyr ma więcej części metalowych niż g3 Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted May 5, 2013 Report Share Posted May 5, 2013 (edited) Ma tyle samo, bo oba mają metalowy gearbox i lufę, a korpus z plastiku. :icon_wink: Plastik AUG-a jest bardziej koszerny, bo ostry odpowiednik jest również z tworzywa, a nie z metalu. Edited May 5, 2013 by Stalker Quote Link to post Share on other sites
maks27 Posted June 10, 2013 Author Report Share Posted June 10, 2013 (edited) a co myslicie o rk-05 i rk-06? mój budżet okazuje się trochę większy. Na gunfire jest za 530zł Edited June 10, 2013 by maks27 Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 No prośba: http://forum.wmasg.pl/topic/122641-poradnik-maniaka-dla-poczatkujacych/ Tutaj są informacje o tych replikach. Dział "Jak zacząć?" to nie jest dział "Dajcie mi wszystko na tacy" tutaj wymagamy minimum zaangażowania w wyszukiwanie informacji. Quote Link to post Share on other sites
maks27 Posted June 10, 2013 Author Report Share Posted June 10, 2013 a czy widzieliście sklep gdzie jest rk-06? wiem, że jest na zbrojowni, ale ja zbieram punkty, a tam ich nie ma Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts