Micro Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 Witam. Gdzie można nabyć w miarę sensownego(w sensownej cenie oczywiście) combat shirta w DPMie albo Woodlandzie? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 W sensie dobry ORAZ tani? :teethh: Zacznij od budżetu na bluzę , wtedy coś będzie można dopasować. W woodlandzie z taniochy jest helikon. Quote Link to post Share on other sites
Micro Posted April 22, 2013 Author Report Share Posted April 22, 2013 Combata od helikonu nie można nazwać combatem. Co do budżetu, jeszcze nie wiem, póki co się rozglądam. Znalazłem coś takiego http://www.vest.pl/product-pol-5974-Combat-Shirt-DPM-VIPER.html . Jakaś chińszczyzna, która nie odbiega od helikonu, czy jednak warto się nią zainteresować? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 Viper to taki brytyjski mil-tec. Quote Link to post Share on other sites
Micro Posted April 22, 2013 Author Report Share Posted April 22, 2013 Jakieś inne propozycje warte rozpatrzenia? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 W pierwszej kolejności zacznij od telefonu/emaila do: - MIWO L - Currahee Jeśli odpowiedzi będą negatywne, to masz dwa wyjścia - albo szukać za granicą (a na pewno znajdziesz), albo namierzyć materiał/kupić zwykłe mundury i oddać jakiemuś krawcowi/firmie do przeszycia na CS... M Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 Currahee chyba uszyje CS jeśli dostarczysz materiał. Ostatnio nie mieli na stanie ripstop woodland. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 (edited) Ostanio sprawdzałem temat, bo kumpel chce UBACSa w DPM. Na brytfyjskim ebay'u występuje UBACS w 3 wariantach: - DPM Viper'a - DDPM issue (koszerny, ale pustynny znaczy się. Mozna farbować, ale genialnie nie jest. Wiem, bo w takim farbowanym śmigam od roku. Tzn. wentyluje OK, maskuje w naszym lesie akceptowalnie, wyglada jak coś, co kot przyniósł, ale zostawił na później ;)). W pewnym momenice dawało się je dostać na Allegro za 25-30zł + przesyłka. - MTP issue (ceny ok. 30 Ł za "kup teraz" + przesyłka). Opcje: 1. Jesli koniecznie, absolutnie i niedowołanie chcesz dPM, do Viper albo customowa robota. Płacz i płać. 2. Jesli chcesz tanio, DDPM i farby. Pogódź się, że będize wyglądać raczej słabo. 3. Jesli chcesz sensownyUBACS do brytyjskeigo munduru, i nie upierasz się, że ma byc tanio - sugerował bym MTP. Edited April 22, 2013 by Errhile Quote Link to post Share on other sites
Micro Posted April 22, 2013 Author Report Share Posted April 22, 2013 Czy do warunków tylko airsoftowych Viper się nada? Co z nim jest nie tak? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 Napiszę inaczej - za takie pieniądze można lepiej trafić ;) Szczególnie jeśli chodzi o tors - a to jest przecież cały sens CSa... Quote Link to post Share on other sites
Micro Posted April 22, 2013 Author Report Share Posted April 22, 2013 (edited) Możesz jaśniej? Masz na myśli uszycie samemu/dać krawcowej? PS: MTP odpada, chcę pozostać przy dpmie Edited April 22, 2013 by Micro Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 Załatw sobie materiał w DPM, lub jak pisałem - zacznij od zapytania w dwóch wcześniej wspomnianych firmach. Quote Link to post Share on other sites
zolzemon Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 Poluj na allegro jak Ci się nie śpieszy. W cenie 140-180zł kontraktowe dpm bywają do dostania. Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 Nie ma czegoś takiego jak kontraktowy UBACS dpm i nigdy nie było. Kiedyś była krótka partia ubacs dpm szytych przez tą samą firmę co szyję kontrakty w ddpm (wiem bo miałem). Jednak od czasu wprowadzenia mtp już ich się nie widuje. Quote Link to post Share on other sites
Corey Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 Dodajmy że te "kontraktowe" UBACSy występowały z zieloną koszulka termo i w wersji drugiej brązową (czekoladową :D )- tak jak póżniejsze UBACSy pustynne. Miałem... prócz lansu nie widze sensu - do chet rigga się nie nadaje i w assault vest też srednio - natomiast z pełną kamizelką typu Osprey ma to sens. No chyba że ktoś lubi zimne ciary na plecach jak lekko zawieje lub nadmiernie się poci i lubi suche plecy wtedy oczywiście w każdej kamizelce będzie ok. Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 No tak w połączeniu z pasoszelkami dostanie serią po cielsku niezbyt przyjemne jest ;) , ale pod balistykę jak najbardziej. Quote Link to post Share on other sites
zolzemon Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 Macie rację, niezbyt precyzyjnie się wyraziłem. A kolega pyta o CSa więc dostał propozycje. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts