redax Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 Cześć mam do Was pytanie. Otórz jakiego Glocka byście mi polecili do kwoty 400 zł. Najlepiej jeśli będzie to glock 17 z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 (edited) VFC/Stark cieszy się za granicą dobrą opinią.Army to dziadostwo,a o WE są dzielone opinie.KJW to przeciętniak,a do KWA nie ma części. Sam czekam na osiemnastkę Starka,aż znów w GF będzie.Na teemkę szkoda mi pieniędzy. Edited April 27, 2013 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 Kloc Kjw jest fajny, tylko, że to nie będzie 17tka. Quote Link to post Share on other sites
redax Posted April 27, 2013 Author Report Share Posted April 27, 2013 Skoro WE są podzielne opinie to możę będzie ok tylko czy są do niego części zamienne ? Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 Skoro WE są podzielne opinie to możę będzie ok tylko czy są do niego części zamienne ? Części może i są ale o dodatkowe magi ciężko;P Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 Części może i są ale o dodatkowe magi ciężko;P Toć bebechy to ma w standardzie TM.Jedyne niestandardowe elementy to zamek,i prowadnica zamka. Quote Link to post Share on other sites
redax Posted April 27, 2013 Author Report Share Posted April 27, 2013 Jest jeszczę jedno rozwiązanie mianowicie glock 17 HFC http://allegro.pl/glock-17-metal-hfc-walizka-gratis-promocja-i3192187740.html tylko że o nim praktycznie nie ma opini :/ Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 (edited) Toć bebechy to ma w standardzie TM.Jedyne niestandardowe elementy to zamek,i prowadnica zamka. Ten cały standard to tylko teoria;P Skoro piszesz, że prowadnica zamka jest inna to ja, idąc tym tokiem myślenia, pytam się która prowadnica jest inna? Przednia na, której zamontowany jest bezpiecznik na szynie podlufowej czy tylna, którą tworzy zespół kurkowy? Jeśli obudowa zespołu kurkowego jest inna, powoduje to że jej elementy będą minimalnie różniły się wymiarami. Edit: redax to nie dobrze z dwóch podstawowych względów. Po pierwsze, nie znasz opinii o tym HFC a po drugie skąd weźmiesz części zapasowe? Edited April 27, 2013 by rumak Quote Link to post Share on other sites
redax Posted April 27, 2013 Author Report Share Posted April 27, 2013 (edited) Wiem że do tego hfc pasuje magazynek od we jeśli przypiłuję się pin na tylę magazynka, a skoro magazynek pasuję to części może też ale nie wiem więc proszę o opinię :icon_razz: A tak poza tym rumak w swoim arsenale masz glocka 17 we jeśli byś mugł to proszę napisz mi coś o tym pistolecie :) Edited April 27, 2013 by redax Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 (edited) Jeśli obudowa zespołu kurkowego jest inna, powoduje to że jej elementy będą minimalnie różniły się wymiarami. Gdyż, bo, poniewóż? Zewnętrznie może być szersza/węższa, a w środku to samo, czyż nie? :P Jedno nie musi implikować drugiego. Redax byś mógł spojrzeć do tematu o tym WE... Edited April 27, 2013 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 a w środku to samo, czyż nie? To Ty masz TM'a nie ja;p Redax "byś mugł" spojrzeć do tematu o tym WE... Wyjąłeś mi to z ust;) Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 To Ty masz TM'a nie ja;p To Ty masz WE, nie ja :P Piszę tylko że inne wymiary hammer housing nie muszą oznaczać innych wymiarów elementów wewnętrznych, a nie że tak właśnie jest ;P Quote Link to post Share on other sites
redax Posted April 28, 2013 Author Report Share Posted April 28, 2013 Dobra dzięki wszystkim za pomoc przeczytałem temat o owej replice i chyba zdecyduję się ją kupić. Quote Link to post Share on other sites
redax Posted April 28, 2013 Author Report Share Posted April 28, 2013 Mam jeszczę jedną malutką prośbę czy lepszy będzie gen.3 czy gen.4 ? Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted April 28, 2013 Report Share Posted April 28, 2013 WE to słaby wybór, bardzo słaby. Quote Link to post Share on other sites
redax Posted April 28, 2013 Author Report Share Posted April 28, 2013 Dzisiaj czytałem o kwa i to nie jest głupi pomysł. Chociaż kjw też jest niezły bo kumpel ma i sobie chwali ale niestety mam za duże dłonie do tego cudeńka. A wracając do kwa nie wiecie co się dzieję ze w żadnym sklepie go niema pominając z allegro z plastylkowym zamkiem ? Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 28, 2013 Report Share Posted April 28, 2013 Miałem KWA. Nie polecam. Polecam za to TM ale to pewnie nie na Twój budżet. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted April 28, 2013 Report Share Posted April 28, 2013 (edited) WE to słaby wybór, bardzo słaby. Rozumiem, że jesteś posiadaczem i wyrażasz swoją opinię na podstawie własnych doświadczeń związanych z tą repliką? Dziwne, bo to już kolejny temat w, którym niczym radykalny wyznawca Dexterkraka bezpodstawnie i nie obiektywnie krytykujesz Glocka od WE nie mając tak naprawdę o nim zielonego pojęcia. Weź chłopie załóż stowarzyszenie wielbicieli TM'a i daj ludziom dowiedzieć się o wadach i zaletach innych replik, to nie komuna, tutaj każdy ma prawo wyboru. Dzisiaj czytałem o kwa i to nie jest głupi pomysł. Chociaż kjw też jest niezły bo kumpel ma i sobie chwali ale niestety mam za duże dłonie do tego cudeńka. A wracając do kwa nie wiecie co się dzieję ze w żadnym sklepie go niema pominając z allegro z plastylkowym zamkiem ? Co prawda z pastylkowym zamkiem nie miałem jednakże z plastikowym już tak. Pozytywnie mnie zaskoczył, zamek plastikowy = lepszy blowback i mniejszy stopień schłodzenia. W dodatku nieźle strzelał :icon_wink: Edited April 28, 2013 by rumak Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted April 28, 2013 Report Share Posted April 28, 2013 Rozumiem, że jesteś posiadaczem i wyrażasz swoją opinię na podstawie własnych doświadczeń związanych z tą repliką? Dziwne, bo to już kolejny temat w, którym niczym radykalny wyznawca Dexterkraka bezpodstawnie i nie obiektywnie krytykujesz Glocka od WE nie mając tak naprawdę o nim zielonego pojęcia. Weź chłopie załóż stowarzyszenie wielbicieli TM'a i daj ludziom dowiedzieć się o wadach i zaletach innych replik, to nie komuna, tutaj każdy ma prawo wyboru. O jak ja śmiałem skrytykować tak genialną replikę... Przypomniała mi się pewna sytuacja. Ktoś był oburzony, jak można narzekać na WE, skoro on jest z nich zadowolony i są to tak dobre klamki, że,,, kupuje je co roku. :D Czy ja cokolwiek napisałem na temat TM? Gdyby autor tematu miał odpowiedni budżet na kupno coś ze stajni TM, to bym ją pewnie polecił. Nie moja wina, że to są bardzo dobre klamki. Czy z tego powodu mam polecać coś innego? Autor ma swój mózg i swój rozum, wybierze, co będzie uważał za najodpowiedniejsze. Quote Link to post Share on other sites
redax Posted April 29, 2013 Author Report Share Posted April 29, 2013 Postanowione.Po konsultacji z innymi posiadaczami prawdopodobnie dokonam zakupu repliki glocka 17 od HFC. http://allegro.pl/glock-17-metal-hfc-walizka-gratis-promocja-i3192187740.html I mam jedno pytanie. Czy do nigo będzie pasować kabura twarda z materiału kydex ? Proszę jeśli wiecie to napiszcie. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 29, 2013 Report Share Posted April 29, 2013 Ja jako biedny student i serwisant napiszę tylko jedno: brać WE. Serio. Im więcej klamek WE sprzedanych tym więcej piniondza Dexterek zarobi. Quote Link to post Share on other sites
Ombre Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 Oj tam, mam colta od WE już drugi sezon i jedyne na co mogę narzekać to magazynki. Kupiłem go używanego od gościa, u którego leżał przez 2 czy 3 lata w szafie, a jednak u mnie sprawuje się ok. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 (edited) Mam ćwierć sporej szuflady replik WE na części... Wybór jest, jak ktoś chce to niech kupuje WE. Jak nima kasy na TM na przykład. Ale w tych piniondzach zdecydowanie lepiej spisuje się juz KJW. Edited April 30, 2013 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts