MłodyAirsoftowiec Posted April 29, 2013 Report Share Posted April 29, 2013 Chesty to: http://madonion.eu/chestrig-10-p1682.html i http://gunfire.pl/product-pol-1152197065-Kamizelka-modularna-typu-Chest-Rigg.html Który polecacie może ktoś ma jednego z tych chestów? Link to post Share on other sites
Milekh Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 condor robi mocne rzeczy, ale kamizelki są niewygodne. Nie wiem jak z ich chestami ale wszystkie ich plate carriery są okropne. O SAG wiem tyle co w internecie więc ci nie będę doradzał. zastanów się nad produktami PSTG, tanie a jakość na najwyższym poziomie... tyle że prawdopodobnie będziesz czekał miesiąc na uszycie. Link to post Share on other sites
mistrz25 Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 Ja zaproponuje zwykłego kontraktowego Brytyjskiego chest rigga.Można go dostać w przedziale 42-100 zł ten tańszy ma podpisy i ma sprany kolor. Pozdrawiam Mistrz25. Link to post Share on other sites
MłodyAirsoftowiec Posted May 1, 2013 Author Report Share Posted May 1, 2013 Dziękuje za odpowiedzi Link to post Share on other sites
MłodyAirsoftowiec Posted May 1, 2013 Author Report Share Posted May 1, 2013 PSTG ma fajne produkty ale nie oferuje potrzebngo koloru:olive/ranger green co do brytyjskiego chesta jest dobry ale mi by się przydało coś z systemu molle a na nim MUSI być to: 1xhttp://gunfire.pl/product-pol-1152199528-Podwojna-ladownica-na-magazynki-typu-AK-AR-oliwkowa.html 1xcoś na akcesoria 1xcoś na radio a gdy zabraknie miejsca to albo pt2 z miwo lub kontaktowy pas LC2 Link to post Share on other sites
Pinochet88 Posted May 1, 2013 Report Share Posted May 1, 2013 PSTG zazwyczaj ma cordurę w oliwce, niekoniecznie musi być w opcjach na stronie. W komisie jest chyba aktualnie mini chest od PSTG na sprzedaż. Link to post Share on other sites
Wukasz Posted May 1, 2013 Report Share Posted May 1, 2013 Ładownice do AK z reguły lepiej siedzą na wyższych czestach. Ten SAGa jest wybitnie emkowy. Ze względu na wielkość panelu wybrałbym Condora, pomijam średnią jakość. Link to post Share on other sites
Errhile Posted May 1, 2013 Report Share Posted May 1, 2013 Pomijając kwestię późniejszej ewentualnej przebudowy (bo do tego mogą Ci się, autorze, PALSy przydać) wydaje mi się, że brytyjski chest PLCE powinien spełniać wszystkie wymagania. - ładownice na magazynki od AK? Proszę bardzo, są 3, każda zmieści 2 magi. - coś na akcesoria? Ależ naturalnie - 2 pojemne kieszenie ogólnego przeznaczenia po bokach są. - coś na radio? Wedle woli, możesz doczepić kieszeń PLCE na PRR na szelce (akurat nie polecam), nosić radio w jednej z ładownic amunicyjnych (skoro wymagasz 2 ładownic po 2 magazynki do AK, trzecia ładownica będzie pusta), jednej z kieszeni cargo, lub nawet przyczepić jakąś mała kieszeń na pasie PLCE z tyłu (ponoć kompasówka ALICE dobrze mieści większość popularnych PMR'ek. I przy odrobinie szczęścia można się zmieścić w 40zł + koszty przesyłki, bo brytyjskie chesty bywają na Allegro nawet po 30zł. Link to post Share on other sites
MłodyAirsoftowiec Posted May 1, 2013 Author Report Share Posted May 1, 2013 Czy chesta brytyjskiego można ptraktować farbą? Link to post Share on other sites
Errhile Posted May 1, 2013 Report Share Posted May 1, 2013 (edited) Jaką? Farbą do tkanin - bez sensu. Nie wiem, co musiałbyś robić, żeby złapała. Krylonem / NFM EC / Sniper Paint / czymś podobnym - pewnie, że można. To jest do diabła Cordura, to się niewielu rzeczy boi. Oczywiście z czasem będzie się ścierać, jak zawsze przy malowaniu oporządzenia. Tyko zastanawiam się, po co go malować: 1. Chest przychodzi w DPM, a to jest zupełnie, zupełnie niezły kamuflaż na nasze warunki... 2. Za puszkę farby zapłacisz z grubsza drugie tyle, co za chesta. Edited May 1, 2013 by Errhile Link to post Share on other sites
MłodyAirsoftowiec Posted May 1, 2013 Author Report Share Posted May 1, 2013 Zgadzam się DPM to dobry kamuflaż. Ale mam woodland i wolał bym coś w oliwce lub owym kamuflażu woodland. Link to post Share on other sites
Wukasz Posted May 1, 2013 Report Share Posted May 1, 2013 Też mam woodland i oporządzenie w DPM. Dla mnie się nie gryzie. Link to post Share on other sites
MłodyAirsoftowiec Posted May 2, 2013 Author Report Share Posted May 2, 2013 A kontraktowy flc http://www.bestmilitary.pl/kamizelka-flc-bdu-vest-zippered-fighting-load-carrier-molle-ii-bdu-p-184.html Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 O FLC poszukaj na forum - było tego bardzo dużo. Link to post Share on other sites
Recommended Posts