Camper_ant Posted May 6, 2013 Report Share Posted May 6, 2013 Witam Ostatnio zakupiłem AWP - kosztowało 250 zł. Dość tanio, nieprawdaż? Jednak kupiłem bez celownika. I po dwóch miesiącach zebrałem kasę na celownik. Jakieś propozycje? (max. 280 zł) Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted May 6, 2013 Report Share Posted May 6, 2013 Pytanie 1: Jakiej firmy to AWP, jakis link? Link to post Share on other sites
Camper_ant Posted May 6, 2013 Author Report Share Posted May 6, 2013 http://www.taiwangun.com/karabiny-snajperskie/002-olive-style.html Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted May 6, 2013 Report Share Posted May 6, 2013 Poszukaj lunet od Delta Optical ;) Link to post Share on other sites
FajnyNick Posted May 6, 2013 Report Share Posted May 6, 2013 AWP to jest w cs-sie proszę Pana. Co do przybliżenia (po pytanie pewnie też pewnie padnie) wybierz jak najmniejsze 2,5x maks 4x. Najlepiej to jakbyś zdecydował się na kolimator, no bo nie oszukujmy się to co kupiłeś to kupa i dużo z tego nie wyciągniesz a kolimator do tego tej repliki bedzie idealny. (najlepiej otwarty) Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted May 6, 2013 Report Share Posted May 6, 2013 No zgadzam się z przedmówcą, Kolimator otwarty do tej broni będzie idealny i w tedy może i z 40m gościa zestrzelisz,lunetka to nie do takie szitowego gana:) Link to post Share on other sites
FajnyNick Posted May 6, 2013 Report Share Posted May 6, 2013 Luneta też może być ale o nie dużym powiększeniu. Posiadam chińską lunete z powiększeniem od 2,5-10x. Używam jej w mb-01 na pełnym stocku i powiem tyle, że powyżej 4x luneta jest bez sensu. Replika ma taki rozrzut kulek, że luneta tego nie ogarnia. Ogólnie uważam, że luneta w asg jest bez sensu lepiej otwarty koli np. http://www.taiwangun.com/optyka/kolimatory_2/celownik_kolimatorowy_1x35_acm_6.html Gdzieś na allegro są kolimatorki otwarte, bardzo fajne. Nie chciało mi się szukać sklepu ale może ten ci się spodoba. http://www.airguns.pl/wiatrowka/optyka/co-to-jest-kolimator-1.jpg Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted May 6, 2013 Report Share Posted May 6, 2013 No oczywiście kolimator otwarty da mu 40m a blog sfe swat da mu 80m. Nie rozumiem sensu jakiejkolwiek lunety, kolimatora. Przecie to strzela na 30 metrów tak? tak i jeżeli on na 30 metrów potrzebuje lunetę to nie mamy o czym rozmawiać. Jak potrzebujesz dla szpanu to może celownik laserowy na tej szynie zamontujesz. Nic to nie da bo nikt nie uwierzy, że zamaskowana kupa to nie kupa. Ogólnie uważam, że luneta w asg jest bez sensu lepiej otwarty koli Powiedz to tym co mają po 100m zasięgu w REPLICE a nie w plastiku z metalowymi elementami za 250zł. Jeżeli ty w polskim lesie czy na łące w kolimatorze zobaczysz kogoś ze 100m to jesteś mistrzu. Ale wydaje mi się że do karabinu "snajperskiego" za 2-3 tys luneta to mus. No chyba że jest się trollem to wtedy otwarty kolimator i jechane. Link to post Share on other sites
FajnyNick Posted May 6, 2013 Report Share Posted May 6, 2013 Nadal uważam, że lepszy jest koli. Przynajmniej dla mnie. Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted May 6, 2013 Report Share Posted May 6, 2013 To chyba wystarczy. Poczekajmy na to co ma do powiedzenia autor wątku. Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 Powiedz to tym co mają po 100m zasięgu w REPLICE a nie w plastiku z metalowymi elementami za 250zł. Załóżmy, ze powiedział to mi... i co dalej? Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 Chodzi mu chyba o to, że wręcz niemożliwe jest strzelanie po lufie (w tej eLce nie ma przyrządów mechanicznych jak widze) na 100m ;) Link to post Share on other sites
Camper_ant Posted May 7, 2013 Author Report Share Posted May 7, 2013 Uważam że koli należy zainstalować na karabinku maszynowym, a lunetę do karabinu snajperskiego. Zastanowię się. Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 Jak złożysz sobie replikę karabinu wyborowego to będziesz miał nad czym się zastanawiać. Przy replice jaką posiadasz luneta będzie tylko utrudniała celowanie. Link to post Share on other sites
Camper_ant Posted May 8, 2013 Author Report Share Posted May 8, 2013 Kupię lunetę. Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 (edited) Kup lunetę na ścianie będzie lepiej wyglądać, jak jednak skorzystasz z sugestii tych co wiedzą o co chodzi uwierz, że zaoszczędzisz. To wygląda jak karabin snajperski, wygląda i koniec, naprawdę nie oszukuje Cię bo poco. Trzymałeś to w rękach? strzelałeś? jak strzelałeś to bez gniewania musisz mieć wadę wzroku bo 30 metrów to nie wysiłek a mam wadę -1,5 i widzę na 40 doskonale. Luneta to nie zabawka, kolimator też z tym, że kolimator to nie luneta lecz w asg kolimator to luneta, bo chodzi o szybkie namierzenie, wzrost adrenaliny i wystrzał w miejsce które widzisz dokładniej. Na 30 metrów możesz kupić trzecie oko ,jeżeli 2 ci nie wystarczają. I proszę, żeby ktoś to zamknął bo płakać się chce... Edited May 9, 2013 by LastSniper Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 Luneta to nie zabawka, kolimator też z tym, że kolimator to nie luneta lecz w asg kolimator to luneta, bo chodzi o szybkie namierzenie, wzrost adrenaliny i wystrzał w miejsce które widzisz dokładniej. Widzę, kolego, że jesteś ostro zakręcony :D Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 Autor tematu podjął decyzję. Zamykam. Link to post Share on other sites
Recommended Posts