Mintaj123456 Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 Cześć , mam pytanie czy opłaca mi się kupić pistolet gazowy tak około 400 FPS jako broń główna? i czy będę miał mniej więcej równe szanse z kolegami którzy mają karabiny ? pistolet vs karabin (ta sama moc) Link to post Share on other sites
Wizardb Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 Nie bardzo : p. Możesz kupić, pobiegać, a jak przyjdzie kasa to pistolet do kabury i z karabinkiem latasz. Link to post Share on other sites
SirHawk Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 Te z wyższej półki cenowej mają zasięg z 35m i celność też niezła. Jednak lepiej nie pakować się w to i kupić normalny karabin jako broń główną. Link to post Share on other sites
Powała Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 @Mintaj, pistolet jako replika główna, to zły pomysł. Pistoletów używa się jako broni bocznej, zapasowej gdy "padnie" Ci replika główna, albo jako repliki do CQB ale wówczas prędkość wylotowa nie powinna przekraczać 350 fps. Poza tym replika gazowa jest nie do użytku w niskich temperaturach, niektore odmawiają współpracy już poniżej +10'C nie mówiac o lekkim mroziku. Rozejrzyj się po sklepach, wybierz replikę elektryczną. W budżecie do 400.- zł można już pokusić się o zakup repliki na poziomie wystarczającym do zabawy ASG (zasięg ok 40 m). Wybór jest duży od MP5K Galaxy - jeśli chcesz replikę małą, lekką i niezawodną, poprzez MP5A3 CM - pełnowymiarowę replikę pistoletu maszynowego, do AK47 CM - replikę karabinu szturmowego polecanego początkującym. Nieco powyżej 400.- zł G36K JG i AK74 CM - repliki karabinów szturmowych na niezłym poziomie technicznym, podatne na tuning. Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 Sruty tuty. Da się, szanse będziesz miał (zwłaszcza teraz, jak na niektórych miejscówkach jest taka dżungla, ze 15m nieraz dystansu jest). Nie będą to równe szanse ale owszem. Tylko problem jest taki, że pytasz o replikę pistoletu "z około 400fps" czyli pewnie myslisz albo o rugerze albo o socomie STTI. No a te klamki nie są zbyt dobre. Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 Albo o Danie Wessone od ASG Ja z TMem z 275FPS daję radę ze szturmówkami. Link to post Share on other sites
Pawelo Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 Ja nie potrzebuje repliki, banguje palcem Link to post Share on other sites
Recommended Posts