Chcu1995 Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 Witam , zmieniałem spreżyne starą ubitą m125 na nową ultimate m120, kupiłem nowy silnik który ciągnie m120 spokojnie i rozkładam GB i robie wszystko co powinnienem bo troche umie , składam go na nowo wszystko fajnie i próbuje oddac strzał i było tylko tyle że naciągnołem całą spreżyne i nagle zacinka , rozłożyłem i złożyłem jeszcze raz , i potem była zacinka w połowie , potem zaczał strzelać i takie masło maślane , nie wiem co sie dzieje , z 5 godzin się przy tym bawie i nie moge ogarnąć tej zacinki , ktoś wie wy czym szukac co to może być Pozdrawiam Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 Podkładkowanie/bateria/docisk silnika/itp. Link to post Share on other sites
Chcu1995 Posted May 9, 2013 Author Report Share Posted May 9, 2013 Baterie ładowałem od nowa długo mam 2 i obie dają ciała , podkładkowanie wygląda dobrze bo nic nie rzężi bez tłoka , docisk silnika jest piekny bo teraz ogladałem. :( Moze jakieś inne pomysły Link to post Share on other sites
senkuPH Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 Sprawdź czy tłok swobodnie porusza się w prowadnicach. Link to post Share on other sites
Chcu1995 Posted May 9, 2013 Author Report Share Posted May 9, 2013 Swobodnie . własnie wypodkładkowałem i jest dobrze , ale dalej się zacina i wróciłem do pkt wyjscia Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted May 10, 2013 Report Share Posted May 10, 2013 Porównaj długość sprężyn. Jeśli ultimate jest dużo dłuższy możesz puki co wyciągnąć łożysko z tłoka. Składając gearbox pamiętaj by zębatka tłokowa ustawiona była bolcem, który rusza popychaczem na godzinie między 1 a 2, w stronę sprężynki spustu. Nasmaruj prowadnice tłoka, sprawdź czy prowadnica sprężyny nie jest krzywo osadzona. Link to post Share on other sites
Chcu1995 Posted May 10, 2013 Author Report Share Posted May 10, 2013 Po wszystkim co zrobilem okazalo sie ze bateria byla za slaba na taką spreżyne i się zacinało i nie było mocy. Dziekuje za pomoc. DO ZAMKNIECIA Link to post Share on other sites
Recommended Posts