Medi Posted June 7, 2005 Report Share Posted June 7, 2005 Spieprzyłem sprawę i zamiast skasować post Grześka wy******m cały temat :? Wszystkich zainteresowanych przepraszam. :cry: Quote Link to post Share on other sites
vooyas Posted June 7, 2005 Report Share Posted June 7, 2005 Miałeś tu sprzątać, ale bez przesady ;) To ja od razu napiszę, że repliki firmy Umarex nadają się do airsoftu, ale tylko pod warunkiem przeprowadzenia w nich tuningu, gdyż bez tego prezentują nie najlepszy poziom (jak zabawki za kilka dych). O ile mi wiadomo, to chyba tylko jakaś MP5 z ich oferty ma Hop Up i ponoć strzela nie najgorzej. Quote Link to post Share on other sites
Drako Posted June 7, 2005 Report Share Posted June 7, 2005 No to ja wkleje raz jeszcze swoja recke M4 RIS z malymi poprawkami. 1. Pudelko. Samo pudlo nie warte jest uwagi. Wielki napis "shoot up" i zdjecie karabinka z dodatkami (na temat dodatkow pozniej). "Bron" byla zapakowana w wypraske ze styropianu. 2. Pierwsze wrazenie. Po wzieciu do reki pomyslalem tylko "wow". Nie spodziewalem sie ze bedzie az tak dobrze. M4 zrobione jest z czarnego, matowego ABSu ktory od pierwszego dotyku sprawia wrazenie wytrzymalego. Sam gun jest dosc ciezki (jak dla mnie jest ciezszy od MP5 UHC choc glowy za to nie dam). Kolba po zamontowaniu trzyma sie dobrze i nie rusza sie na boki. Jak mozna sie bylo spodziewac brak jest jakichkolwiek oznaczen seryjnych. W zamian mamy napis "UMAREX M4 R.I.S cal. 6mm BB Energy < 0,5J". 3. Wykonanie Jak pisalem powyzej, M4 wykonane jest z matowego ABSu ktory sprawia naprawde dobre wrazenie. Body nie wydaje zadnych trzaskow/skrzypienia w czasie uzytkowania. Lufa zewnetrzna czesciowo wykonana jest z metalu, dopiero za foregripem zaczyna sie plastik, do ktorego zamocowany jest na stale tlumik plomienia. Sam foregrip mozna latwo sciagnac. Ma on troche luzu ale wyglada na dosc solidny. Przedni zaczep paska wykonany jest niestety z plastiku:(. Klapka wylotu lusek jest nieruchoma, tak jak i dociskacz zamka. Kolba wykonana z ABSu. Jedynym prawdziwym mankamentem body sa wszechobecne otwory na sruby znajdujace sie po prawej stronie body. Nie liczac tych na magazynku jest ich 10:/ Jedynym lekko chybocacym sie elementem jest magazynek. 4. Strzelanie Jak mozna sie bylo domyslic, hop upu tu nie uswiadczymy. Sila strzalu jest dosyc duza. Do naciagniecia sprezyny trzeba uzyc znacznej sily. Spust jest twardy ale ma krotki skok. O zasiegu nie moge nic powiedziec bo nie mialem okazji go sprawdzic. Celnosc wyprobowalem tylko na krotkim dystansie ok 6,5 metra i raczej nie jest zla - po skalibrowaniu mozna trafic w paczke papierosow ustawiona wezsza strona. Szczerbinka ma tylko dwie nastawy natomiast muszka jest stala i celowanie za ich pomoca nie nalezy do latwych. Podczas strzalu dzwiek sprezyny slyszalny jest tylko dla osoby strzelajacej. Sam odglos wystrzalu jest dosyc glosny ale jakby przytlumiony. Magazynek miesci 180 kulek. Na stronie bron.pl magazynki zapasowe nie sa dostepne, ale wydaje mi sie ze te od XM beda kompatybilne z ta replika. Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted June 8, 2005 Report Share Posted June 8, 2005 http://bron.pl/index.php?prod=1143 Co o tym sądzicie? Ma to ktoś? Wiem, że to nie jest CG czy TM ale... Poza tym ta składana kolba... :o wypaśna, nie lubie składanych bo są brzydkie :wink: szyna montażowa od parady też nie jest... Proszę nie mówić, żebym lepiej dozbierał i kupił TM, bo wcale nie mam zamiaru go kupić :lol: , po prostu chcę wiedzieć. Najlepiej aby wypowiadały się osoby, które to używały, mile widziane byłoby porównanie do innych gunów znanych firm. Quote Link to post Share on other sites
vooyas Posted June 8, 2005 Report Share Posted June 8, 2005 O ile mnie pamięć nie myli, to w śp wątku o sprężynach Umarex, było pytanie o tę właśnie replikę i chyba nikt nie odpowiedział :( Wygląda na to, że zbyt popularna chyba nie jest... choć może zmieniło się trochę od tego czasu :) Quote Link to post Share on other sites
Grzesiek_-_ Posted June 12, 2005 Report Share Posted June 12, 2005 a miał ktoś do czynienia z tym gunem????? http://www.bron.pl/index.php?prod=936 Quote Link to post Share on other sites
vooyas Posted June 12, 2005 Report Share Posted June 12, 2005 Hmm było by fajnie tylko ciekawe która :P Bo są tam trzy różne MP5 Umarexu dwie po 299 PLN i jedna po 179. Rozumiem że ta nieźle strzelająca pewnie jest z tych droższych :roll: Ponoć ta ma HU http://bron.pl/index.php?prod=938 . Quote Link to post Share on other sites
Drako Posted June 12, 2005 Report Share Posted June 12, 2005 Drako a czy mógłbyś kiedyś napisać jaki ta M4 ma skuteczny zasięg, no powiedzmy z jakiego dystansu da sie łatwo trafić człowieka? No i jak kiedyś trzaśnie na amen (czego ci nie zycze) to mógłbyś wspomnieć w tym topicu ile potrzymała przy zyciu ;) A tak w ogóle: http://www.bron.pl/index.php?prod=938 Miał ktoś kiedyś styczność z tym? jeśli tak to niech opowie o swoich wrażeniach :) Jak dorobie hop upa to podam osiagi :) (czyli za jakis miesiac jak mi sie sesja skonczy ) Quote Link to post Share on other sites
Suchy_666 Posted June 12, 2005 Report Share Posted June 12, 2005 No fakt pisze, że ma. Na G36 też pisało, ale zmienili. No ale bądźmy na chwilę optymistami i jakby założyć, że ten hopup działa (a przede wszystkim jest :) ) i (tu już będę wielkim optymistą :D ) że zasięg skuteczny tej mp5 w wersji stockowej wyniósł by 15-20 metrów to byłaby to jedna z lepszych "tanich replik". W sumie z tego co pisze to fajna giwerka jest dla początkującego tylko ciekawe ile w tym prawdy 8). Ja posiadam tego Guna (MP5 A5) i jestem bardzo zadowolony z niego ;) Choć pewno nie mozna go porównywać z replikami TM... ale jak na początek jest baaaardzo dobry... polecam... a Hop Up - nie wiem... nie stwierdziłem podobno jest ale... ;) A zasieg skuteczny jest tak jak piszesz 15 -20 metrów :) pozdrooo :twisted: Quote Link to post Share on other sites
behemo(n)th Posted June 12, 2005 Report Share Posted June 12, 2005 Ponoć ta ma HU http://bron.pl/index.php?prod=938 . Ponoć ma, choć w MP5 kolegi owego hop-up'a nie uświadczymy (wiem, bo specjalnie rozbieraliśmy, żeby sprawdzić). O G36 też pisali, że ma hop-up'a. Sami nie wiedzą, co sprzedają ... Quote Link to post Share on other sites
vooyas Posted June 12, 2005 Report Share Posted June 12, 2005 Ja pisałem, że ma ponoć, bo coś mi tam we łbie świtało, że w wykasowanym wątku ktoś pisał, że ma to HU. Ja tej repliki na oczy nie widziałem. Jeśli się okazuje, że nie ma HU to zwracam honor i przepraszam za wprowadzenie w błąd :) Quote Link to post Share on other sites
Morfeusz Posted June 14, 2005 Report Share Posted June 14, 2005 http://bron.pl/index.php?prod=1143Co o tym sądzicie? Ma to ktoś? Wiem, że to nie jest CG czy TM ale... Poza tym ta składana kolba... :o wypaśna, nie lubie składanych bo są brzydkie :wink: szyna montażowa od parady też nie jest... Proszę nie mówić, żebym lepiej dozbierał i kupił TM, bo wcale nie mam zamiaru go kupić :lol: , po prostu chcę wiedzieć. Najlepiej aby wypowiadały się osoby, które to używały, mile widziane byłoby porównanie do innych gunów znanych firm. rozumiem że wątek o tej spreżynie zamilkł...a szkoda czy dało by sie tutaj zamontowac hop upa ? jeśli tak to jaki koszt i gdzie kupic potrzebne rzeczy ! :wink: Quote Link to post Share on other sites
vooyas Posted June 14, 2005 Report Share Posted June 14, 2005 http://bron.pl/index.php?prod=1143Co o tym sądzicie? Ma to ktoś? Wiem, że to nie jest CG czy TM ale... Poza tym ta składana kolba... :o wypaśna, nie lubie składanych bo są brzydkie :wink: szyna montażowa od parady też nie jest... Proszę nie mówić, żebym lepiej dozbierał i kupił TM, bo wcale nie mam zamiaru go kupić :lol: , po prostu chcę wiedzieć. Najlepiej aby wypowiadały się osoby, które to używały, mile widziane byłoby porównanie do innych gunów znanych firm. rozumiem że wątek o tej spreżynie zamilkł...a szkoda czy dało by sie tutaj zamontowac hop upa ? jeśli tak to jaki koszt i gdzie kupic potrzebne rzeczy ! :wink: Nie miałem do czynienia z tą repliką, ale zamontować na pewno da się hop-up :) Jest to Umarex, więc zapewne konstrukcją wewnętrzną zbliżone jest do G36C, zatem poedjrzewam, że >>ten<< opis tuningu oraz montażu HU powinien mieć zastosowanie :) Quote Link to post Share on other sites
Grzesiek_-_ Posted June 23, 2005 Report Share Posted June 23, 2005 A czy repliki Umarexu (stuningowane) będą mogły konkurować chociaż z replikami HFC (wytrzymałość, celność, zasięg...)?????? Quote Link to post Share on other sites
Drako Posted June 24, 2005 Report Share Posted June 24, 2005 A czy repliki Umarexu (stuningowane) będą mogły konkurować chociaż z replikami HFC (wytrzymałość, celność, zasięg...)?????? Przeczytaj sobie opis tuningu Vooyasa. Tam masz napisane jakie osiagi ma jego G36c po tuningu. Quote Link to post Share on other sites
Grzesiek_-_ Posted June 24, 2005 Report Share Posted June 24, 2005 To to jest UMAREXU??????? Musiałem przeoczyć ten wyraz :D Pozdrawiam!!! Quote Link to post Share on other sites
troll30 Posted December 9, 2005 Report Share Posted December 9, 2005 Mam G36 C z Umarexu. Osiągni ma nienajlepsze brak (hop upa i energia <0,5 j) ale z wyglądu niezły, nawet dobrze wykonany (szczegulnie kolba jest bardzo mocna). Celownik fabryczny był beznadziejny więc ko zmieniłem na taki z regulacją (dzień noc, pion pozim). Quote Link to post Share on other sites
behemo(n)th Posted December 10, 2005 Report Share Posted December 10, 2005 Mój kolega ma właśnie to mp5: http://bron.pl/index.php/bron/sport/produk...g_umarex_mp5_a5 i jest z niego nawet zadowolony. Bez hop-up'a czyli tak prosto ze sklepu, stockowo miał zasięg o 2-3 metry mniejszy od nowego USP spring z TM (wiem, bo porównywaliśmy). Teraz wstawił hop-siupa i lata jeszcze łądniej, tylko kolba sięchybocze trochęod samego początku. Quote Link to post Share on other sites
mig Posted December 10, 2005 Report Share Posted December 10, 2005 A jak to wygląda z bliska? Ładnie? Czy plastikowo jak double eagle itp.? Szyny w kolbie - metal czy plastik? I które części są metalowe? Quote Link to post Share on other sites
zadra Posted December 10, 2005 Report Share Posted December 10, 2005 Mam kilka giwer umarexa i osobiście polecam nie kupowanie żadnych karabinów tej firmy, bo albo są kserowane od innych (też syfnych) giwer, albo własna koncepcja konstrukcyjna im nie wyszła. Z umarexa polecam jedynie wiatrówki Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted April 4, 2006 Report Share Posted April 4, 2006 oh i need it :lol: a_to_jest_przegicie... Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted April 4, 2006 Report Share Posted April 4, 2006 Dlaczego przegiecie? Aluminium jest materialem twardszym, wiec nie rozwali sie przy strzelaniu na przyklad do butelek. A wiekszosc dostepnych na allegro alu-kulek ma wage 0,8-0,9 grama, co drastycznie obniza zasieg. Za link dziekuje, byc moze skorzystam ;-). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts