MAJOR762 Posted May 28, 2011 Report Share Posted May 28, 2011 Jak zobaczyłem że Krakmani dostali stalowe przerywacze SHSa do V7 za 18PLN to nie zastanawiałem się tylko od razu zamówiłem. Biorąc pod uwagę że Guarder kosztuje 6 dych i jest niedostępny jest to gratka dla posiadaczy M14. Jak przyjdzie - napiszę jak to wygląda. Quote Link to post Share on other sites
konrad1313 Posted May 30, 2011 Report Share Posted May 30, 2011 A co powiecie o dyszy do AK? Słyszałem, że ta 19,7mm daje dobre rezultaty w nowych GB Cymy. A jak ma się sprawa z 20,7mm. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
SoH Jasio Posted May 30, 2011 Report Share Posted May 30, 2011 Jezeli nie masz dystansera na zebatce tlokowej, mozesz miec problemy z podawaniem kulek na takiej dyszy, wszystko jeszcze zalezy od ROF'a. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted May 30, 2011 Report Share Posted May 30, 2011 A co powiecie o dyszy do AK? Słyszałem, że ta 19,7mm daje dobre rezultaty w nowych GB Cymy. A jak ma się sprawa z 20,7mm. Pozdrawiam Co ciekawe, zamontowałem ją (20.7mm) w swojej mp5 CA, dało jakieś 25 FPS więcej xD Ogólnie dysze sprawiają wrażenie bardzo przyzwoitych, szczelność 100%, do tego metal, więc jak za tą kasę, to naprawdę bdb wybór! Krótkie są dedykowane do cym, długie do boyiów. Obie są minimalnie (ciut ciut) dłuższe od ich stockowych odpowiedników. Montowałem dłuższą w BOYiu, a nawet w cymie i nie było żadnych problemów z podawaniem kulek. Co prawda w cymie, lepsze FPS-y dała stockowa dysza... Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted June 1, 2011 Author Report Share Posted June 1, 2011 (edited) Przyszedł przerywacz do V7 SHSa. Zanim zamontuję chwila minie więc powiem tylko 1 wrażenia - wykonany kanciato i surowo ale ładnie, dokładnie i ogólnie bardzo dobrze. Magnes przyciąga, zresztą nie trzeba było robić testu magnesem, najlepszym dowodem na to że to stal jest fakt, że są na nim jakby zalążki rdzy, rudawe plamki :icon_biggrin: Optycznie wymiarami nie różni się od stockowego Cymy. Dla mnie jak najbardziej na + dla części SHS, a cena jak marzenie, jednak to ocena po oględzinach optycznych, ostateczny werdykt po włożeniu do repliki i postrzelaniu. Edited June 1, 2011 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
Krepel Posted June 19, 2011 Report Share Posted June 19, 2011 Mam u siebie w emce części SHS'a (tłok z metal zębami, gł. cylindra, dysza). Po zamontowaniu tychże części i nieruszaniu podkładek da się wyczuć poprawę kultury pracy, uzyskałem efekt strzykawki. Jedyny minus, to że dwie teoretycznie takie same dysze mają różnicę w długości ok. 0.8mm, także nie obyło się bez piłowania. Moje wrażenie jak najbardziej pozytywne, bo jak na taką cenę jakość i tak jest przednia. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 22, 2011 Report Share Posted June 22, 2011 ehhh. dysze shs musiałem piłowac bo za długa i kulek nie podawała. na m120 guardera, precce 440mm gunner, gumka g&g, komora KA głowica cylindra systemy - 430fps. Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted November 30, 2011 Report Share Posted November 30, 2011 Cześć! Czy ktoś kto posiada/posiadał dyszę SHS do M14 pamięta albo wie i czy mógłby mi podać dł. dyszy ?? Dzięki... Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted November 30, 2011 Report Share Posted November 30, 2011 21,4 mm Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted November 30, 2011 Report Share Posted November 30, 2011 Oooo!! :cool: Dzięki wielkie za szybko odpowiedź, mam nadzieję, że kiedyś będę mógł się zrewanżować ;) Pzdr :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted November 30, 2011 Report Share Posted November 30, 2011 Skubany w 2 min rozebrał replikę i pomierzył :zastanawia: A może miał przed sobą, jeszcze w folii? Albo niedawno miał podobny problem i pamiętał wymiar? Cokolwiek by nie było przyczyną - myślę, że nie ma sensu dalej ciągnąć tej dyskusji ;). /LgN Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted December 1, 2011 Report Share Posted December 1, 2011 Czyżby moderatorzy nie mieli poczucia humoru :) Gdyby nie mieli, to tego posta by nie było ;). I tego też :> /LgN Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted December 2, 2011 Report Share Posted December 2, 2011 21,4 mm Oooo!! :cool: Dzięki wielkie za szybko odpowiedź, mam nadzieję, że kiedyś będę mógł się zrewanżować ;) Pzdr :icon_biggrin: Chyba za wcześnie podziękowałem :bialaflaga: Doszła dysza.... Dysza do M14 ma 23.4 mm Nie wiem, czy to był błąd przy pisaniu, złe zrozumienie, itp.... Ale niestety przez to będę miał troche więcej roboty... Następnym razem proszę, dokładniej czytać, mierzyć, pisać :blush: Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted December 2, 2011 Report Share Posted December 2, 2011 Chyba sniper nie zauważył jedynki i myślał że do M4 :P Co z tymi zębatkami super shootera, ma ktoś jakieś? Lepsze niż shs? Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted December 2, 2011 Report Share Posted December 2, 2011 Wybacz uciekła 1-ka podałem do M4. Przepraszam. Quote Link to post Share on other sites
Lejtienant Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 Witam! Jaka dysza będzie lepsza ta 19,7mm czy 20,7mm? Lufa 509mm, cylinder typ 0 nbu, głowica cylindra stockowy boy, głowica tłoka boy łożyskowana. Gb.V3 Ak-74. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 A komora HU ? Karabin jakiej firmy? Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 zapewne RK-02 lub inne z tym samym wnętrzem.. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 Jeśli BOYi to ta dłuższa. Montowałem już w kilku, wszystko było cacy, 100% szczelne, żadnych problemów z podawaniem kulek. Do cym, ładować tą krótszą. Też montowałem w cymie i wszystko cacy. Z ciekawości zamontowałem tą dłuższą do cymy i wszystko było ok... Jednak przy krótszej w BOYiu, fps-y spadły. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted January 22, 2012 Report Share Posted January 22, 2012 Szczerze mogę polecić dyszę SHS, montowałem przed chwilą i szczelność znacznie wzrosła, przy wymianie oringa osiągnąłem strzykawkę (stock cm 040). W porównaniu do Guardera, DF, CA, G&P, SHS tylko G&P dorównuje SHS, reszta może się schować. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 Potwierdzam przedmówcę. Szczelność dysz doskonała. Martwi mnie jedynie to, że przy niektórych głowicach dość ciasno chodzą... Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted March 2, 2012 Report Share Posted March 2, 2012 Dysza SHS nie pasuje do popychacza SHS. Ale da się dopasować... Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted March 2, 2012 Report Share Posted March 2, 2012 No właśnie, też miałem problem z zamocowaniem dyszy w stokowym popychaczu. Jest trochę luźna a jak ją dopchnąłem do końca to znowu listwa się wygina a tak być nie może. Zostawiłem na pół gwizdka, dobrze śmiga. Anyway jestem bardzo zadowolony z jakości części w takiej cenie. Nie mogę się doczekać chronowania. Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 Czy ktoś może gdzieś widział dyszę do M4?? Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 Czy ktoś może gdzieś widział dyszę do M4?? Widział...za granicą :) 4 lub 4,99 $ szt. :) bij na PW jak chcesz namiary choć pewnie sam znajdziesz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts