Spojleer Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Witam wszystkich. Jest to mój pierwszy post na forum, więc proszę o wyrozumiałość. Otóż, po przejrzeniu wielu tematów odnośnie "klamek" mam coraz większy mętlik w głowie... Ale do rzeczy. Otóż znalazłem w sklepie GunFire.pl kilka replik od WE na GreenGas: http://gunfire.pl/product-pol-1152200810-Replika-pistoletu-3-8-MP-Compact.html http://gunfire.pl/product-pol-1152200138-Replika-pistoletu-E27-TAN.html http://gunfire.pl/product-pol-1152200147-Replika-pistoletu-E26C-Gen3-TAN.html http://gunfire.pl/product-pol-1152197827-Replika-pistoletu-WE-059-4-Gen-.html Byłbym bardzo wdzięczny za jakiekolwiek opinie odnośnie tych replik. Najbardziej z nich podoba mi się 3.8 MP Compact; lecz wiadomo, ma to również strzelać, nie tylko wyglądać. Będę ogromnie wdzięczny za pomoc... Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Przyznam, że linków nie klikałem ale podałeś producenta wiec tak: 1-złom 2-złom 3-złom 4-złom. Repliki WE nawet jeśli na początku są dość ładne to jakość farby jest strasznie niska i obłazi ekspresowo. Ale to pół biedy, to tylko farba. Gorzej, że z tej samej farby są chyba zrobione wszystkie odlewy :D. Trwałość tworzywa pozostawia baaardzo dużo do życzenia i zwyczajnie są bardzo awaryjne. Quote Link to post Share on other sites
Spojleer Posted May 14, 2013 Author Report Share Posted May 14, 2013 Awaryjność akurat jest u mnie na drugim miejscu, ponieważ lubię przy tym grzebać. A co innego z tej serii poleciłbyś; chodzi mi o coś porównywalnego do tego Compacta. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Ale z której serii bo dałeś M&P oraz trzy glocki... Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Spojleer, w przypadky WE awaryjność drogo wychodzi. Bo stop z którego leją te repliki jest niezwykle miękki i szybko się rozbija. Jest też dość kruchy więc ciężko go poprowadzić do porządku. Też Dexowi nie wierzyłem ale moja kieszeń to odczuła ;D Quote Link to post Share on other sites
Spojleer Posted May 14, 2013 Author Report Share Posted May 14, 2013 dexterkrak: Post wyżej pisałem, że chodzi mi o ten pierwszy: 3.8 MP Compact. arend: Więc z czego wybrać, ale żeby był tego samego pokroju? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Może kompaktowy pistolet Ze stajni TM. Jakiś SIG albo Colt. Fakt że sporo kosztują ale potem nie masz problemów z awariami. Quote Link to post Share on other sites
Spojleer Posted May 14, 2013 Author Report Share Posted May 14, 2013 Pieniądz nie będzie robił takich problemów, poczekam miesiąc i tyle. Ale... nie lubię Colta, kiedyś jarałem się berettą, ale na poważnie jestem nastawiony na coś w stylu takiego Compacta. Nie musi być jakiś wyjeba*y w kosmos. Ma dobrze strzelać i tyle, najlepiej na CO2 ale GreenGas tez zmęczę. Jak będzie dostępność części i magów to już będzie gwiazdka z nieba:) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Dla replik zasilanych co2 może być ciężko o części (o to pytaj Dexa ;P ). A do replik TM części i magi są bezproblemowo dostępne. Quote Link to post Share on other sites
malutek90 Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 ja też jestem nowy w air-sofcie :) mam pytanko do starszych graczy : gdzie mogę dokupić dodatkowe magazynki do ; http://gunfire.pl/product-pol-1152200810-Replika-pistoletu-3-8-MP-Compact.html prosił bym o link pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Na WGC, na eHobbyAsia, na AirsoftHelper i na paru innych zagranicznych sklepach. W naszych sklepach nie spotkałem. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 TM? Polecę mam Colta M.E.U. i jest meeega. Choć plastik, to dużo lepiej prezentuje się od syfu typu KWA czy WE. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 TM? Polecę mam Colta M.E.U. i jest meeega. Choć plastik, to dużo lepiej prezentuje się od syfu typu KWA czy WE. I nie tylko prezentuje :). Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 @up i @2up Zgadzam sie, ja mam TM Colta 1911A1 Government i tez polecam :) Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 Spojleer, a USP? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 TM? Polecę mam Colta M.E.U. i jest meeega. Ślepy? Ale... nie lubię Colta Quote Link to post Share on other sites
Spojleer Posted May 15, 2013 Author Report Share Posted May 15, 2013 W grę ewentualnie może wejść P99 albo USB, tylko, że w wersji kompaktowej, Ogólnie to poszukuje czegoś małego co da radę do 25 metrów. Więcej jak 500-600zł nie dam, bo za M4 KWA dałem 900zł. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 Hmmm to może być ciężko. Jeśli małe miał bym cos polecić to raczej PX4 od TM ale to za drogie. No to zostaje glock KJW. Quote Link to post Share on other sites
Spojleer Posted May 15, 2013 Author Report Share Posted May 15, 2013 Dlaczego ciężko? Chodzi o awaryjność, czy o coś innego? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 No ciężko bo tak: WE odpada bo to złom. Budżet masz taki, że można by kupić coś lepszego niż KJW a z drugiej strony kapkę za mało na TM. No i TM robi mało "kompaktowych" klamek. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 Spojleer, USB jest mega kompaktowe, ale pasuje tylko do komputerów niestety. USP jest dosyć małe, Compact to tylko krótsza lufa jedynie. Jeżeli szukasz mikrusów to patrz na Glocki, szczególnie G23. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 Compact to nie krótsza lufa jedynie. Jesli rozmawiamy o firmach które USP i USP compact klepią to są to znacząco różne repliki, różniące się "kapke" więcej niż samą długością lufy. Quote Link to post Share on other sites
Spojleer Posted May 15, 2013 Author Report Share Posted May 15, 2013 Z Tm pasowałyby te dwa: http://shop.ehobbyasia.com/pistols-gbb-smgs/tokyo-marui/gas-pistol/tokyo-marui-g17-custom-gbb-pistol-flat-dark-earth.html http://shop.ehobbyasia.com/pistols-gbb-smgs/tokyo-marui/gas-pistol/tokyo-marui-xdm-40-gbb.html Ale... znalazłem jeszcze w tym sklepie Umarex'a H&K USP: http://shop.ehobbyasia.com/pistols-gbb-smgs/umarex-h-k-usp-compact-tactical-gbb-pistol-a-tacs.html I właśnie ten byłby najlepszy. Prosiłbym o opinie na ten temat Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 (edited) No akurat mówiłem o palnym odpowiedniku. Chwyt pozostaje taki sam, jedynie magazynek ma dodatkowe yyy... przedłużenie(?) na palec. No i kabłąk ma inny kształt. EDIT: Ten compact, który podałeś... Z racji prędkości wylotowej i, że jest to Umarex, prawdopodobnie pistolet został wyprodukowany przez KWA. Ale głowy nie dam. Edited May 15, 2013 by SirHawk Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 Spojleer, obie te klamki nie są bynajmniej kompatkowe. A skoro i tak i tak bierzesz pod uwagę jednak kupno pełnowymiarowej klamki to wybór od razu masz duży. Hawk: Przykro mi ale się mylisz. Chwyt jest różnej wysokości w tych modelach. Po to na magazynku jest kopytko z resztą- żeby było wygodniej trzymac krótki chwyt. W replikach z resztą jest to samo (bo to repliki...). Najprostszy dowód: w tym samym kalibrze USP i USP compact mają różne pojemności magazynka, w dziewiątce to bodaj 2 naboje mniej w compactcie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts