vargemp Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 (edited) Witam wszystkich, Po wielokrotnych namowach kumpla, postanowiłem zacząć przygodę z asg. Po godzinach spędzonych na czytaniu tego i innych for na temat kupna pierwszej repliki, mój wybór padł na CM 028. Przeglądając serwisy aukcyjne itp. natknąłem się na ciekawy model. Chciałbym poznać Waszą opinię na temat tego sprzętu i czy jest godny uwagi: http://tablica.pl/of...code=1a3094bc66 Czytając opinie o okularach, bodajże na tym forum, wielu użytkowników ocenia je jako dobre, więcej wydaje mi się, że na początek powinny być odpowiednie. Dzięki. Edited May 30, 2013 by vargemp Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 (edited) Gogle dodawane do tej repliki są "firmy" ACM - All China Made. Ja bym nie powierzył oczu takim goglom. Cm 028 to całkiem fajna replika, ale ten egzemplarz to używka a używki to loteria. Możesz trafić na cud, miód i orzeszki albo na kał. Jeśli nie masz jakiegoś znajomego serwisanta, który replike przejrzy to lepiej nie pakuj się w ten biznes. A jaki masz budżet? Może dobierzemy coś lepszego niż 028. Edited May 30, 2013 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
vargemp Posted May 30, 2013 Author Report Share Posted May 30, 2013 Budżet na replikę to niecałe 400 zł. Quote Link to post Share on other sites
Konte Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 No to cyma 028 lub mp5 galaxy. Zostanie ci pare groszy na okulary ... np. z tanszych, uvex i-vo mozesz dostac w granicach 50 pln. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 Złe podejście. Najpierw zapewnij sobie ochronę oczy a potem myśl o replice. Replikę możesz z czasem zmienić ale oczu już nie. Quote Link to post Share on other sites
vargemp Posted May 31, 2013 Author Report Share Posted May 31, 2013 Dzięki za rady, postaram się coś wykombinować. Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 (edited) Poszukaj giety od jg albo mp5 od CM, za 400 PLN kupisz coś sensownego (oczywiście używki), Okulary to podstawa, ale wystarczą ci takie za 20 PLN z castoramy pod warunkiem że maja atesty. Uvexy, MSA, Bolle za 30-40 PLN to już wypas. Edited May 31, 2013 by l_isek Quote Link to post Share on other sites
yakuz Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 Okulary M3 za 20 zł na allegro, testowałem różnymi replikami, nie do zabicia. Swoją drogą dołożysz 100 zł i może trafisz np cm 0,48. W komisie ostatnio widziałem coś w tych cenach. Albo stoi tam g36 CA za podajże 450 zł. Zależy czy chcesz nową, czy bierzesz też pod uwagę używkę. Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 Jeśli używka to nie CA. Wogóle nie kupuj CA. Stracisz dużo czasu, pieniędzy i sprzedaż duzo tracąc. Quote Link to post Share on other sites
Homer96 Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 Dobre Okularki Uvexy lub Bolle to koszt około 50 zł - tak jak kolega wyżej pisał. a z 350 zł które Ci zostaną można mieć fajną mp5 galaxy :) Quote Link to post Share on other sites
vargemp Posted June 1, 2013 Author Report Share Posted June 1, 2013 Do mp5 jakoś nie jestem przekonany, wolę jednak coś dłuższego :) Co do okularków, patrząc na internecie, trudno dostępne są te M3 więc chyba coś wybiorę z Uvexów. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted June 1, 2013 Report Share Posted June 1, 2013 Na Allegro znajdziesz okulary SPECS balistyczne za 15 zł. Są dobre do asg. Z replik polecam też serię CM 031, która jest tak samo dobra jak 028, a lepiej wygląda (plastikowe drewno w 028 jest gorsze niż Zaporożec). Quote Link to post Share on other sites
Homer96 Posted June 1, 2013 Report Share Posted June 1, 2013 W takim razie na Twoim miejscu wybrałbym cm028A bądź też g3 od JG ale to musiałbyś 50 zł dopłacić z tego co się orientuje. Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted June 1, 2013 Report Share Posted June 1, 2013 Na Allegro znajdziesz okulary SPECS balistyczne za 15 zł. Produkt MSA dla wojska więc polecam Quote Link to post Share on other sites
vargemp Posted June 1, 2013 Author Report Share Posted June 1, 2013 Te Specs całkiem całkiem, chyba się na nie zdecyduję, dzięki za podpowiedź :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts