Winiacz Posted March 23, 2012 Report Share Posted March 23, 2012 Otóż czy jest jakiś szczęśliwy/smutny posiadacz takiego body:http://www.taiwangun...o-ak-47-cm.html ? Czy to jest odlew z aluminium, czy tak jak niektóre CM nitowane ? Nie mam żadnego doświadczenia z tymi częściami, i pytam tylko o opinię. Tak, mam CM.028. Nie, nie sprzedam go i nie kupię RK/CM.04X. Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted March 23, 2012 Report Share Posted March 23, 2012 Jak za te cenę to bym brał bez zastanowienia. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted March 23, 2012 Report Share Posted March 23, 2012 Odlew, ale nie bój żaby. Szczerze, to miałem do czynienia z obydwoma, tym i nitowanym i to wypadło lepiej (nie gibało się na nitach i dawało lepszą stabilizację lufy i komory hopka). Wygląda gorzej, ale od starego kałacha nikt piękna nie wymaga :P Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted March 23, 2012 Author Report Share Posted March 23, 2012 No właśnie ja nie idę w starego, zniszczonego, pięknego AK. Z przodu siedzą risy, ogólnie idę w kierunku hiperlanserskiegoubertatkycznodesantowego AK. Idzie na tym body założyć jaskółczy ogon? Quote Link to post Share on other sites
Lejtienant Posted March 28, 2012 Report Share Posted March 28, 2012 Da się, tylko trzeba "odpowiednio" nawiercić korpus, ja zrobiłem to tak że do szyny [http://www.taiwangun.com/czesci-i-akcesoria/montaze-szyny-montazowe/metalowa-szyna-montazowa-boczna-do-ak-cm.html] zamocowałem jaskółczy ogonek, przyłożyłem do korpusu tak jak powinno być i nawierciłem otworki, jednakże nie można dać za długich śrub bo będą haczyć o Gb, i żeby się nie odkręcały nakrętki z drugiej strony. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Unreal38 Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Witam, w moim CM.028 złamała się kolba, a body jest z ABS'u. Pomyślałem czy by nie wymienić go na to : http://www.taiwangun.com/czesci-i-akcesoria/czesci-metalowe/metalowe-body-do-aks74-wraz-z-kolba-a-c-m.html I tu mam pytanie : Czy będzie pasować? Quote Link to post Share on other sites
UberSoldier Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 A body uszkodziłeś przy tym? Bo kolbę dostaniesz nówkę za 4 dychy, body też. Poza tym to body i tak by nie podeszło bo jest w innym systemie. Swoją drogą jaki jest sens wrzucania korpusu co kosztuje połowę ceny repliki. Kolba jest przymocowana do korpusu taką metalową częścią i wątpię żeby ona uszkodziła Ci go. Zresztą i tak byś musiał przełożyć kable i zmienić batkę bo stockowa large (a taką pewnie posiadasz :icon_wink: ) się pod dekiel nie zmieści :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Unreal38 Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 (edited) Problem w tym , że obsada dolna kolby jest złamana i kolba trzyma się na jednej śrubie. :/ Czy można wymieć tą obsadę? Body sie nie złamało ale myślałem nad wymianą ABS'u na metal. Jest już taki temat na tym forum, tak trudno jest użyć opcji szukaj, albo przeszukać 15 tematów ? / Scharf Edited January 29, 2013 by Scharf-1ŚDKA Quote Link to post Share on other sites
ChaRem Posted May 29, 2013 Report Share Posted May 29, 2013 Witam,Tez mam cm 0.28 z stala kolba i chce wymienic body na metalowe z wersji aks (ze skladana kolba) i chcialbym sie zapytac czy takowe body bedzie pasowalo do tego ak czy bede musial cos zmieniac czy bedzie gb pasował.Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted May 30, 2013 Author Report Share Posted May 30, 2013 O ile wybierzesz body w standardzie TM to tak. Niemniej taniej wyjdzie ci sprzedać 028 i kupić używkę czegoś, co ma taką kolbę i body w standardzie. Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 ...albo załatwić sobie body z kolbą od CM042S. Ze względu na brak takich "zagięć" z przodu wydaje się że będzie latać, lecz po założeniu siedzi sztywno i nie ma dużych luzów (Moje doświadczenia z przekładania body z cm042 do cm037) Quote Link to post Share on other sites
Shaco17 Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 Witam.Mam pytanie czy korpus od cm.040 pasuje do cm.028 bez żadnych modyfikacji wiem że 028 jest w TM.Gdzieś wyczytałem jeśli się myle to sorki ale pytam dla pewności. Jeśli nie to w jakim sklepie kupie metalowe body do cm028 patrzałem w gunfire,taiwanie itp w taiwanie jest tylko do 028s Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 Niet. Zresztą, nie opłaca się. Odłóż swoją kasę i dozbieraj do jakiegoś kałacha z metalowym korpusem, będzie znacznie bardziej rozsądnie. Quote Link to post Share on other sites
Scharf Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 ChaRem, tutaj jest cały wątek odnośnie wymiany body na metalowe. Zaczynam się denerwować twoim czekaniem na gotowe rozwiązanie. Poszukaj to nie boli. Quote Link to post Share on other sites
ghoo Posted July 12, 2013 Report Share Posted July 12, 2013 Cześć ;-) Chłopaki mam problem ponieważ złapałem body w moim ak i kupiłem sobie od boyia ale nie pasuje nie spojrzałem i zrobiłem gape ;/ Więc teraz chciałbym zapytać czy dokładnie to body http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=58&products_id=688 Będzie dokładnie wszystko pasować > ? http://www.taiwangun.com/cm-031 Quote Link to post Share on other sites
Scharf Posted July 12, 2013 Report Share Posted July 12, 2013 To ci przypasuje. Patrzaj na system TM gdy kupujesz cokolwiek do swojej Cymki 031. Quote Link to post Share on other sites
ghoo Posted July 12, 2013 Report Share Posted July 12, 2013 Tylko wydaje mi się że kolba która została zamontowana do mojego body to pasuje tylko do http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=58&products_id=984 Quote Link to post Share on other sites
ghoo Posted July 12, 2013 Report Share Posted July 12, 2013 Jeżeli ktoś może doradzić jeszcze czy w ogóle mi się opłaca kupić to body do tej cymy ... Mam pieniądze itp ale ostatnio myślałem żeby może za jakieś pieniądze ją sprzedać i kupić full metal Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted July 12, 2013 Report Share Posted July 12, 2013 NIE OPŁACA. Quote Link to post Share on other sites
Scharf Posted July 13, 2013 Report Share Posted July 13, 2013 Według mnie się opłaca, za 120 zł masz replikę metal, a bebechy z Cymek serii 28 i 31 są bardzo pancerne i podatne na tuning mocowy ( wystarczy wrzucić lepszego springa i gume ). Oftopując dodam że kumpel ma CM.031 z takim zasięgiem że ja się zastanowiłem nad sensem posiadania przeze mnie markowych replik. A tuning polegał właśnie na wymianie springa i gumy. Ty natomiast Sir Hawk zawsze tylko piszesz w sprawie tych Cymek " Nie opłaca się, nie kupuj, kup nowa replikę" itp. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted July 13, 2013 Report Share Posted July 13, 2013 Pewnie, że się nie opłaca kupować metalowego korpusu do niej, bo w dalszej części masz większość z plastiku a nowa CM.028 kosztuje 400zł... Na komisie jestem pewien, że znajdzie się dawca plastikowego korpusu za znacznie mniejszą sumę. Więc powtórzę coś, co gdzieś kiedyś napisałem: KUPOWANIE METALOWEGO KORPUSU DO CM.028 JEST NIEEKONOMICZNE. PS. Markowe repliki kupujesz dla bardzo dobrego spasowania części zewnętrznych i ładnie uporządkowanego gearboxa, który nie został stworzony z myślą o tuningu. Quote Link to post Share on other sites
Scharf Posted July 13, 2013 Report Share Posted July 13, 2013 Lol, co ty dalej masz z plastiku po wymianie body na metalowe w CM.031 ? Bo chyba o tej replice aktualnie rozmawiamy. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted July 14, 2013 Author Report Share Posted July 14, 2013 Podstawę szczerbinki, kosztującą tyle co sam korpus. Łączne koszty przekraczają cenę nowej repliki full metal ze sporo lepszymi częściami w GB. Quote Link to post Share on other sites
Scharf Posted July 15, 2013 Report Share Posted July 15, 2013 Ah tak, rzeczywiście. Zapomniałem o tym. Quote Link to post Share on other sites
klox Posted January 10, 2014 Report Share Posted January 10, 2014 Witam Chciałbym wymienić body w mojej replice a dokładnie cm031 na body metalowe od cm048. Jeśli ktoś z was drodzy maniacy zetkną się z czymś podobnym prosiłbym o wskazówki jak zrobić to krok po kroku żeby czegoś nie zepsuć mile widziane zdjęcia i linki do stron lub filmów. pozdro. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts