Sheck Posted July 24, 2009 Report Share Posted July 24, 2009 Z założonym montażem niestety nie składa się do końca :/ Quote Link to post Share on other sites
bskick Posted February 21, 2010 Report Share Posted February 21, 2010 Wie ktoś gdzie można dostać chwyt przedni do Bety, chodzi o to aby byl w cały "orisowany" ? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted February 21, 2010 Report Share Posted February 21, 2010 Nie widziałem nigdy takiego chwytu- zdaje się, że są albo takie z jedną szyną na dole, albo drewniane. Quote Link to post Share on other sites
bskick Posted February 22, 2010 Report Share Posted February 22, 2010 Nie widziałem nigdy takiego chwytu- zdaje się, że są albo takie z jedną szyną na dole, albo drewniane. A jest możliwość modyfikacji chwytu ris przeznaczonego do AKs74u tak żeby pasował do BETY ? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted February 22, 2010 Report Share Posted February 22, 2010 Chwyty RIS do AKSU, nie dość że musiałbyś ściągać ze wschodu, to są robione pod VFC/Boyi, więc ciężko z dopasowaniem pod JG. No i pomijając istotny fakt, że Beta ma jednak inną budowę frontu niż AKSU. Więc chyba najlepiej wyjdziesz samemu przerabiając swój chwyt, dokręcając szyny z boku. Quote Link to post Share on other sites
bskick Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 A jest tak możliwość aby zamienić przednią cześć body z Aksu do Bety a potem zmienić chwyt na Ris? Quote Link to post Share on other sites
Dukov Posted August 3, 2012 Report Share Posted August 3, 2012 (edited) Temat bardzo stary ale niestety jedyny o tuningu Bety, mam pytanie jaki akumulator da rade tam wcisność bo słyszałem że nie da zwykłych bo to jest kopia TM Edited August 3, 2012 by Dukov Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 (edited) Witam! temat tworzony dzięki znajomemu ;] Ów znajomy posiada AK47 Beta S. od firmy ASG ma do wydania 350zł na tuning... co byście poradzili kupić? (oprócz baterii gdyż ma świeżo kupione 9,6V i 7,4V) Czekam na konkretne propozycje Konieczne są: -Łożyska 6mm (mamy akurat 2 szkielety z wejściem na 6mm) -Silnik -Kostka stykowa (stara już trzyma się "na ślinę" ;]) -inne części które polecicie :icon_biggrin: Chodzi o to aby jednak Było widać to podwyższenie ROF'u ;] Czekam na propozycje i pozdrawiam ;] CHODZI O TUNING SAMEGO GB! Połączyłem S1 Edited June 3, 2013 by Snipernr1 Quote Link to post Share on other sites
buszmen82 Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Proponuję silnik UT Elementa, tłok ze wszystkimi zębami stalowymi SHS, zębatki 13:1 SHS. Kostkę stykową podreperuj i kup za to mosfet jakiś najprostszy bez zbędnych fanaberii typu AB itp. A łożyska ślizgowe ze stali, jakiego producenta to akurat nie powiem bo korzystałem jak na razie tylko ze stokowych z cymy i dają radę, kulowym nie wróżę długiej współpracy w tym rozmiarze bo tylko raz próbowałem z kulowymi 6mm od DF i działały uwaga... 20 próbnych strzałów w moim AK. Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Proponuję silnik UT Elementa, tłok ze wszystkimi zębami stalowymi SHS, zębatki 13:1 SHS. Kostkę stykową podreperuj i kup za to mosfet jakiś najprostszy bez zbędnych fanaberii typu AB itp. A łożyska ślizgowe ze stali, jakiego producenta to akurat nie powiem bo korzystałem jak na razie tylko ze stokowych z cymy i dają radę, kulowym nie wróżę długiej współpracy w tym rozmiarze bo tylko raz próbowałem z kulowymi 6mm od DF i działały uwaga... 20 próbnych strzałów w moim AK. Nie da rady naprawić kostki, a mosfetu kumpel nie chce :( więc dawaj dalej... hm... przeglądałem i co powiecie na to: zęby: http://azteko.pl/shs-zestaw-stalowych-zebatek-131-super-high-speed-p-1813.html Silnik: http://azteko.pl/silnik-tornado-f2-high-speed-krotki-p-5048.html Łożyska: http://azteko.pl/shs-lozyska-slizgowe-6mm-p-2580.html Oraz wtyki typu T i kabelki z modelarskiego? (za nie ~25zł) (kostka już wybrana... fundusz schodzi do 310zł) jest jakiś słaby element oprócz tych które będą wymieniane? Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Dla mnie ok. Na tłoku wywalić przedostatni ząb, jak będą problemy z podawaniem kulek to opóźniacz na zębatkę. Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Spoko :D Słuchajcie, zostało ~60zł.. da się to jeszcze jakoś dobrze rozdysponować? może właśnie na tłoczek? Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 W tej kwocie dobry będzie polecany i jakby nie było sprawdzony SHS z 14 metal-zębami.Ale to powinieneś już wiedzieć bo tematy są na forum o tłokach :) Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 W tej kwocie dobry będzie polecany i jakby nie było sprawdzony SHS z 14 metal-zębami.Ale to powinieneś już wiedzieć bo tematy są na forum o tłokach :icon_smile: Jeśli zgadzasz się na tłok to wybór jest jasny.. Chodzi mi tylko czy wymiana tłoka będzie najlepszym wyborem z części które pozostały. Jeśli nie to co zamiast!? :D Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 Ja repliki nie będę rozbierał :) więc nie wiem co jest pilniejsze do wymiany .. Nie napisałeś na jakiej sprężynie to ma latać jak nie za mocnej to tłok jak nie nosi śladów zużycia to zostawić -dopiero jak padnie wymienić. Jak rozkręcisz GB to będziesz miął wiedzę czy jest część która wymaga wymiany . Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 Cały GB stock, więc także sprężyna. Ostatnio jak patrzyłem (jakieś 2k kulek temu) to wszystko było git oprócz smaru (wszędzie w nim były jakieś opiłki, więc niezwłocznie zmieniłem). Dobra.. ten temat narazie wyczerpany :D i takie moje ostatnie zapytanie: http://www.modelmotor.pl/pakiet-lipol-2250-mah-7-4v-vant-30c.html taki akumulatorek nie rozniesie szkieletu? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts