Szymon44 Posted June 11, 2005 Report Share Posted June 11, 2005 Cześć jestem tu nowy i mam pytanie. Kupiłem na allegro pistolet Desert Eagle firmy Cyma. Coś mie podkusiło i go rozkręciłem przez 5 godzin starałem sie go skręcić ale podczas skręcanie i składanie pistoletu wypadła i pękła mi taka malutka gumka z lufy. Teraz pistolet strzela ale kulki wylatuja na odległość 10 cm i spadają :( czy moglibyście mi coś poradzić c0o do polepszania wyników tego pistoletu??? Pozdrawiam Szymon Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted June 11, 2005 Report Share Posted June 11, 2005 Mogla ci pojsc gumka od HU jezeli w cymach jest cos takiego wogole ^^ Quote Link to post Share on other sites
vooyas Posted June 11, 2005 Report Share Posted June 11, 2005 Wątpliwe bardzo, by był tam Hop Up. Sądząc po tym, że kuliki lecą 10cm, prawdopodobnie była to uszczelka. Teraz połączenie dysza cylinda - lufa jest nieszczelne i więkoszość powietrza rozchodzi się po wnętrzu niż po lufie. Quote Link to post Share on other sites
Szymon44 Posted June 11, 2005 Author Report Share Posted June 11, 2005 Da się to jakoś naprawić domowym sposobem??? Quote Link to post Share on other sites
kluchu Posted June 11, 2005 Report Share Posted June 11, 2005 miałem podobny problem i użyłem zwykłej uszczelki hydraulicznej (zmodyfikowanej nieco) Quote Link to post Share on other sites
Szymon44 Posted June 11, 2005 Author Report Share Posted June 11, 2005 A jak ją zmodyfikowałeś może byś podesłał na mojego maila rysunek w paintcie albo jakieś zdjęcie Quote Link to post Share on other sites
kluchu Posted June 12, 2005 Report Share Posted June 12, 2005 hehe nie wiem jak to wytłumaczyć :P poprostu znalazłem gumową uszczelkę, która ma odpowiednią średnicę wewnętrzną i opiłowałem ją z zewnątrz żeby się w takie dwa zaczepy zmieściła w środku broni :) uszkodzony model którego tu naprawę opisuję to Istael Eagle UHC Quote Link to post Share on other sites
Xantos Posted June 26, 2005 Report Share Posted June 26, 2005 Dobrze że przeczytałem ten POST bo zastanawiałem się ad kupnem De z firmy CYMA na allegro ale teraz wiem że to gówno... zresztą cena troche dziwi 100zł za elektryka... troche to dziwne ?? Quote Link to post Share on other sites
Szymon44 Posted June 26, 2005 Author Report Share Posted June 26, 2005 Gówno to to nie jest tylko ja zacząłem tam grzebać przed tem strzelał cudnie!!!! Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted June 26, 2005 Report Share Posted June 26, 2005 To pewnie źle złozyłeś lub coś żeś złamał bo bata innego nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Szymon44 Posted June 26, 2005 Author Report Share Posted June 26, 2005 No najpierw mi hop up wypadł to kupiłem nowy Classic army i go założyłem ale nadal pluje kulkami tak jakby nic ich nie wyrzucało Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted June 26, 2005 Report Share Posted June 26, 2005 To pewnie tłok jest nieszczelny lub Hop-Up spartolony. Quote Link to post Share on other sites
Tropiciel Posted August 16, 2005 Report Share Posted August 16, 2005 Po prostu ma to za małą siłe żeby przepchnąć kulke przez hop up do Aegów Quote Link to post Share on other sites
kluchu Posted August 17, 2005 Report Share Posted August 17, 2005 W tym DE jest zamontowany hop-up taki, jaki jest w pistoletach firmy UHC. Jeżeli jesteś pewien, że to wina hop-upa, wyślij mejla do sklepu (np.www.tajgun.pl) i zapytaj się, czy mają na sprzedarz taką gumkę. Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted August 17, 2005 Report Share Posted August 17, 2005 mają takie gumki ale samej niesprzedadzą wysyłkowo (wysylają zamówienie od 30 PLNów) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts