jackobi Posted June 12, 2005 Report Share Posted June 12, 2005 Jako, ze dopiero zaczynam przygode z asg to chcialbym prosic o rade albo nawet wskazanie jakichs przyzwoitych spodni i bluzy/kurtki, w ktorych moglbym sie pokazac juz na jakims zlociku, bo jakos nie usmiecha mi sie wyskoczyc w bluzie i dzinsach ^^ mieszkam w srednim miescie wiec bylbym bardzo wdzieczny za linki :] ofc wszystko w przyzwoitej cenie tak powiedzy do 250-300 zl :) Quote Link to post Share on other sites
Franc Posted June 12, 2005 Report Share Posted June 12, 2005 BDU w dobrym stanie za około 100zł + ewentualnie czapka + jakieś pierdoły co chcesz ... Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted June 12, 2005 Author Report Share Posted June 12, 2005 Nie mowic do mnie skrootami bo jestem kompletnie zielony :) czapeczke mam taka akurat, ze mi sie w nia dready mieszcza :P buty tez mam :] chodzi o spodnie i jakas goore :] Quote Link to post Share on other sites
Zerg Posted June 12, 2005 Report Share Posted June 12, 2005 a wszystko to na allegro dostaniesz ewentualnie mozesz jeszcze poszukać w sklepach kilka takich sklepów jest na wmasg'u w dziale sklepy ASG Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted June 12, 2005 Report Share Posted June 12, 2005 http://www.rangershop.pl/ Mają całkiem przyzwoite ciuszki... Pooglądaj zdjęcia i pomyśl który mundur ci sie podoba najbardziej- ceny są mniej wiecej takie same- szczególnie jeśli się kupuje używane (niezła opcja przy mniejszym budrzecie- i tak się zaraz zniszczą w terenie). I poszukaj troche na forum... Naprawde mase juz o tym napisano... W dziale sklepy masz mase kontaktów do różnych kolesi którzy sprzedają zarówno ciuchy jak i cała reszte sprzętu. poklikaj troche ;) Quote Link to post Share on other sites
Franc Posted June 12, 2005 Report Share Posted June 12, 2005 ok ok .. mundur amerykański używany .. www.sfat.org .Jeżeli niema na stanie to pewnie może sprowadzic .Zagadaj przez GG czy mailem .. zreszta co ja mówie .. poradzisz sobie PS:BDU-Battle Dress Uniform Quote Link to post Share on other sites
DrDestruktor Posted June 12, 2005 Report Share Posted June 12, 2005 możesz też poszukać Flecktarna lub Brytyjskiego DPM'a bardzo przyzwoity mundur (posiadam jeden i drugi :D ) do tego nie wydasz na niego dużo, czyli możesz kase przeznaczyć na jakiś ekwipunek kamizelke albo jakieś szelki Flecktarn - http://www.rangershop.pl/product_info.php?...roducts_id=4224 DPM - http://www.rangershop.pl/product_info.php?...efdf049afbe8e41 Quote Link to post Share on other sites
Majkiel Posted June 12, 2005 Report Share Posted June 12, 2005 Ja ze swojej strony proponuje mundur francuski. Jest tani (bluza+spodnie=ok.80PLN), jak na tą cenę mundur jest naprawdę dobry i jak dla mnie o wiele lepszy od polskiego plamiaka. Jest on do kupienia na rangershopie ale na allegro jest wszystko o połowę taniej. W wyszukiwarce trzeba wpisać "legia cudzoziemska" i wsykakuje wszystko z tym związane czyli mundury, hełm, opożądzenie. Quote Link to post Share on other sites
brok Posted June 13, 2005 Report Share Posted June 13, 2005 DPM jest dobry i tani i jest go raczej duzo mozesz jeszcze kupic krajowy polski mundur chociaz uzywany brytyjski bedzie pewnie tanszy i na nasze lasy jest odpowiedni sam uzywam amerykanskiego i polskiego bo dpm mi nie barszo lezy ale jak dla poczatkujacego jest idealny. Quote Link to post Share on other sites
sas Posted June 13, 2005 Report Share Posted June 13, 2005 Ja proponuję kurtkę+spodnie M65. Komplet można dostać(używany oczywiście) jak się dobrze p[oszuka na Allegro do 350zł. Jak dokupisz podpinki to w zime masz problem z głowy. Jeśli chcesz coś tańszego to proponuje niemiecki Flecktarn. Ponoć bardzo dobrze maskuje w naszych Polskich lasach i jest dość tani. Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted June 13, 2005 Report Share Posted June 13, 2005 Może rozejrzyj sie po swojej mieścinie czy jest jakis sklep wojskowy czy ktoś kto handluje militarnymi ciuchami (Bo jak miasto średnie to i takie rzeczy powinny być). Ja kupiłem nowy, kompletny mundur polski za 120zł. Quote Link to post Share on other sites
Grzesiek_-_ Posted June 13, 2005 Report Share Posted June 13, 2005 kompletny mundur polski za 120zł. "Kompletny", to razem z butemi i czapką (jeśli strzeliłem jakąś gafę, to przeprszam, ale też jestem zielony)???????? Pozdrawiam!!!! Quote Link to post Share on other sites
sas Posted June 13, 2005 Report Share Posted June 13, 2005 Nie Grzesiek. Buty to nie jest część munduru. On kupił spodnie i bluzę jak przypuszczam. Quote Link to post Share on other sites
The Gambler Posted June 13, 2005 Report Share Posted June 13, 2005 poszukaj na allegro i kup sobie zwyklego woodlanda wydasz jakies 160zł ale jest fajny. jak bedziesz miale wiecej kasy to ja polecam marpata Quote Link to post Share on other sites
Gecko Posted June 13, 2005 Report Share Posted June 13, 2005 Ja ze swojej strony proponuje mundur francuski. Jest tani (bluza+spodnie=ok.80PLN), jak na tą cenę mundur jest naprawdę dobry i jak dla mnie o wiele lepszy od polskiego plamiaka zgadzam sie :) francuski wygląda i jest zrobiony bardzo dobrze, przy tym ma niska cenę :) na allegro zajrzyj na aukcje usera bizon12, w tej chwili ma tylko kilka aukcji, ale pewnei niedługo pojawi sie sporo sprzętu i mundurów :) pozdro 8) Quote Link to post Share on other sites
Algier Posted June 13, 2005 Report Share Posted June 13, 2005 www.demobil.pl wejdz tam i poprzeglądaj. Masz tam i nowe i używane ubrania. Znajdzie sie tam też jakieś oporządzenie :D Quote Link to post Share on other sites
Rzez Posted June 13, 2005 Report Share Posted June 13, 2005 Pamietaj o jednym - szukaj rzeczy kontraktowych. Sa zazwyczaj lepszej jakosci niz produkty producentow "cywilnych" (Propper, Fostex). Tekst na ten temat http://www.recon.net.pl/equip/bdu/bdu.php Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted June 13, 2005 Report Share Posted June 13, 2005 Propper szyje też kontraktowe rzeczy. Mam kontraktowego MARPAT'a Proppera tak jak i kilka innych osób z mojego teamu. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted June 13, 2005 Report Share Posted June 13, 2005 Propper szyje też kontraktowe rzeczy. Mam kontraktowego MARPAT'a Proppera tak jak i kilka innych osób z mojego teamu. Owszem, kontraktowe rzeczy sa dobrej jakosci, gorzej z cywilkami :) Quote Link to post Share on other sites
Rzez Posted June 14, 2005 Report Share Posted June 14, 2005 Propper szyje też kontraktowe rzeczy. Mam kontraktowego MARPAT'a Proppera tak jak i kilka innych osób z mojego teamu. Wiem ze szyje. Kumpel ma np boonie hat Proppera na kontrakcie. Mowie jednak o wersjach bez kontraktu. Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted June 15, 2005 Author Report Share Posted June 15, 2005 no i zamowilem sobie polecane przez was ciuszki z rangersa :) wszystko mnie wynioslo 50 zetek z chusta :] potem bede myslal o konkretniejszych rzeczach :) wszystkim dzieki wielkie za rady :] Pozdro ! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts